AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Kia Motors dobavljač vozila Ujedinjenim nacijama

Kia Motors dobavljač vozila Ujedinjenim nacijama

Kia Motors je pobednica tendera Ujedinjenih nacija (UN) za nabavku vozila. Kia će u sledeće tri godine ovoj organizaciji za njihovo delovanje u svetu obezbeđivati vozila Kia Rio, Sorento i Forte* (*model se ne prodaje u Evropi) i servisirati ih...

"Za Kiju je to da je izabrana kao dobavljač vozila za UN, važno dostignuće. To je dokaz izuzetnog kvaliteta vozila i njihove konkurentnosti na globalnom automobilskom tržištu."


"Ugovor sa Kia Motorsom će nam obezbediti objedinjenu nabavku vozila koja trebaju organima Ujedinjenih nacija čime ćemo iskoristiti prednosti ekonomije obima, većeg kvaliteta i bolje postprodajne podrške," saopšteno je iz UN-a. "Za UN i njene organe je važno da smo osigurali kvalitetna vozila, koja sa sobom donose paket postprodajne podrške. Radujemo se plodnoj saradnji sa Kijom."


Kia već sarađivala s UN-om


Kia tako već drugi put isporučuje vozila Ujedinjenim nacijama, jer im je od 2010. do 2015. godine davala na raspolaganje čak 420 mini autobusa.


Vrednost ugovora 7 miliona dolara


Hyundai Motor, sestra kompanija Kije, takođe je deo ovog sporazuma. Vrednost trogodišnjeg ugovora između Kije (uključuje i Hyundai) i UN-a ocenjena je na oko 7 miliona američkih dolara. Ugovor uključuje mogućnost dvogodišnjeg produženja. Hyundai Mobis, deo grupacije Hyundai Motor Group, biće dobavljač automobilskih delova.


PR

COTY 2024: poznato 7 finalista

COTY 2024: poznato 7 finalista

Iako je udeo električnih automobila u prodaji novih automobila u Evropi dostiže manje od 15 % tržišta, na listi finalista za COTY 2024 ne nalazi se nijedan model koji ne može da radi na baterije. I prvi put se automobil poreklom iz Kine nalazi na ovoj prestižnoj listi...

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje