AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Autonomna vožnja ima prvu žrtvu - auto kompanije Uber ubio ženu na biciklu

Autonomna vožnja ima prvu žrtvu - auto kompanije Uber ubio ženu na biciklu

Sistemi autonomne vožne trebali bi postati spas za bezbednost putnika i pešaka. Nažalost, tragična saobraćajna nesreća u državi Arizona (SAD) još jednom nam pokazuje, da je njihovo uvođenje u svakodnevnu upotrebu itekako daleko...

Pogledajte: Autonomna vozila nisu bezbedna - evo šta ih može zbuniti (FOTO).

 

U jednoj od večernjih testnih vožnji, autonomno vozilo kompanije Uber je udarilo u ženu, koja je podlegla posledicama povreda. Ova tragična nesreća, koja će biti upisana u istoriju kao prva smrt pešaka kojeg je usmrtio autonomni automobil, dogodila se nedelju uveče u gradu Tempe (Arizona).

Autonomna vožnja ima prvu žrtvu - auto kompanije Uber ubio ženu na biciklu

Volvo XC90, opremljen sistemom autonomne vožnje kompanije Uber, udario je i usmrtio ženu koja se kretala kolovozom. Ova kompanija je obustavila sva testiranja autonmih vozila u gradovima Tempe, Pittsburgh, San Francisco i Toronto. Sarah Abboud, osoba zadužena za odnose sa medijima u kompaniji Uber, izjavila je: "U potpuno se saosećamo sa porodicom nastradale. Potpuno sarađujemo sa svim vlastima u istrazi.

Nije ovo prvi put, da je autonomni automobil kompanije Uber u mestu Tempe imao nesreću. Tamo je prošle godine model Volvo XC90 imao težak udes i u autonomnom modu završio bokom zavaljen na podlogu.


Automagazin.rs

Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje