AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Nova Seat Ibiza (2018) zvanično stigla u Srbiju

Nova Seat Ibiza (2018) zvanično stigla u Srbiju

Na atraktivnom događaju u Porsche Beograd Ada, predstavljena je nova, peta generacija modela Ibiza, koja je od 1984. godine do danas stigla do 5,4 miliona vlasnika. Ibiza je najvažniji model u ponudi Seata...

Nova Seat Ibiza (2018) zvanično stigla u Srbiju

Velike stvari i bitne promene u životu se uglavnom dešavaju kada hrabro istupimo iz zone komfora… Tek kada smo spremni za iskorak u novo i kada u sebi pobedimo strah od nepoznatog, mi napredujemo.


Inspirisan promenom, pokretom, dinamičnim životom i slobodom kao glavnim motivom, španski brend SEAT, lansirao je najnoviji model Ibize, pod sloganom ‘Start Moving’. Cilj slogana i kampanje ipak nije samo promovisanje nove generacije SEAT automobila, već i pokretačkog koncepta življenja i vrednosti koje je SEAT tim želeo da prenese kroz kreiranje ovog fantastičnog modela.

Nova Seat Ibiza (2018) zvanično stigla u Srbiju

Četiri generacije ovog modela i preko 5 milion prodatih primeraka do sada, postavili su Ibizu na najznačajnije mesto u SEAT-u, ali i pored toga, čelnici brenda su najnoviji model najavili kao "najbolju Ibizu ikada".


Iako španski brend već važi za „najstilizovaniji“ u Volkswagen grupaciji, nova Ibiza nezaustavljivo nastavlja u istom smeru. Nova i uzbudljiva, a ipak zrela i uravnotežena, SEAT Ibiza pete generacije donosi mnogo novina. Činjenica da je ona prvi auto koji se bazira na novoj Volkswagen MQB A0 platformi, samo govori o ozbiljnosti brenda SEAT i njegov nameri da Ibiza bude najbolji mali automobil u Evropi. Nova MQB A0 platforma nam donosi smanjenje dužine za 2 mm uz znacajno povecanje medjuosovinskog rastojanja i povećanje širine za 87 mm, što značajno povećava komfor u kabini. Takođe, ovom platformom je nova Ibiza dobila impozantan prtljažnik za vozilo ove klase, od čak 355 L.

Nova Seat Ibiza (2018) zvanično stigla u Srbiju

Ibiza je oduvek bila prijatan i zabavan automobil za vožnju, ali novi materijali i modernija unutrašnjost jasno pokazuju da je Ibiza otišla korak dalje i da novim pristupom želi da privuče prosečnog kupca koji je i do 10 godina mlađi od kupca drugog brenda iste klase. Style paket opreme, sa kojima SEAT počinje prodaju ovog modela u Srbiji, nudi upravo sve ono što savremenom vozaču treba:


TSI motor, 95 KS, „8“ touch screen ekran sa Full LINK-om kompatibilnim sa Android i Apple telefonima, sistem za detekciju zamora vozača, bluetooth, tempomat, multifunkcionalni volan, digitalni klima uređaj, aluminijumske felne, kožnu ručicu menjača i kožni volan u standardnoj opremi.

Nova Seat Ibiza (2018) zvanično stigla u Srbiju

Oštri farovi podvlače sportski karakter, hromirani detalji naglašavaju konture, a najnovija paleta boja održava svež izgled, nudeći velike mogućnosti prilagođavanja – od komandne table do presvlaka sedišta i upravljača.


Dobar glas o Ibizi je stigao pre nje u Srbiju. To je prepoznala kompanija Uniqa Osiguranje, jedan od lidera u uslugama koje pruzaju, i u skladu sa svojom politikom inovativne i moderne kompanije, Uniqa je poklonila poverenje novoj Ibizi i modernizovala svoj vozni park. Prve Ibize u Srbiji ce se naci u floti ove cuvene austrijske kompanije i omoguciti im jos efikasnije poslovanje.


Ponudu upotpunjava i specijalno finansiranje koje je uvoznik SEAT-a spremio, a u saradnji sa Porsche Finansijskom Grupacijom gde se ovaj automobil, između ostalog, može i kupiti:


• Putem finansijskog leasinga sa nominalnom kamatnom stopom od 3,9%
• Putem zakupa sa podrskom u ceni od 1.000 eur i gratis kasko osiguranjem i registracijom u prvoj godini zakupa


Najavljeno je postepeno uvođenje svih ostalih paketa opreme, te se u narednom periodu očekuje mogućnost šireg izbora modela Ibiza, a među njima i FR modela sa 150 KS.


Važno je napomenuti da je obezbeđen dovoljan broj vozila za brzu isporuku kao i test vozila koja su dostupna svakog dana. Stoga, posetite neki od ovlašćenih SEAT salona i inspirišite se na akciju i promenu, uvidevši ogromne prednosti nove SEAT IBIZE.

Nova Seat Ibiza (2018) zvanično stigla u Srbiju
Nova Seat Ibiza (2018) zvanično stigla u Srbiju

Foto: Milomir Bošković

Svetska premijera nove Toyote GR Yaris

Svetska premijera nove Toyote GR Yaris

Nova Toyota GR Yaris imala je svetsku premijeru na Salonu automobila Tokio 2024, uz predstavljanje brojnih tehničkih, dizajnerskih i konstrukcionih poboljšanja koja obećavaju još bolje iskustvo sportske vožnje...

2024 Toyota Land Cruiser
Slika nedelje