AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Bosch FlexiClick – sada i u 12 V porodici

Bosch FlexiClick – sada i u 12 V porodici

Ispitan i potvrđen FlexiClick sistem je sada dostupan i u porodici 12 V alata: Sa GSR 12V-15 FC Professional, Bosch nudi najkraću akumulatorsku bušilicu/odvrtač u svojoj klasi...

Sa četiri adaptera – držač bitova sa zaključavanjem, stezna glava za bušenje, ekscentar stezna glava za šrafljenje kao i ugaoni adapter – čine ovu mašinu najsvestranijom. Šta više, Bosch je jedini proizvođač čiji ugaoni adapter može da se koristi u isto vreme sa ostala tri adaptera. Ovo znači da zanatlije kao što su monteri kuhinja, stolari, proizvođači nameštaja i monteri štandova na sajmovima, koji često moraju da rade u veoma tesnim prostorima, mogu biti vrlo fleksibilni sada. Sada je i lakše završavati uobičajene zadatke koristeći se 12 V sistemom nego sa snažnijim 14,4 V i 18 V sistemima. Ovo se odnosi na odvrtanje i zavrtanje šrafova koji se nalaze blizu ivica kuhinjskih kabineta ili bušenje rupa u tesnim prostorima. Ispitane i potvrđene karakteristike su sačuvane: Čak i sa 12 V sistemom, ekscentar adapterom i ugaonim adapterom mogu biti montirani na alatu kada ih podešavate.

Bosch FlexiClick – sada i u 12 V porodici

FlexiClick 5 u 1 sistem na 12 V


1. Sa dužinom glave od samo 132 mm, GSR 12V-15 FC Professional je najkraća akumulatorska bušilica/odvrtač u klasi, što znači da je ona idealna za rešavanje problema u tesnim prostorima. Poseduje magnetni nosač bitova i može se koristiti bez ostalih adaptera. Sa težinom od samo 800 grama, ona je vrlo lagana. Maksimalni moment od 30 Nm za šrafljenje u tvrdom drvetu i 15 Nm za šrafljenje u mekanom drvetu garantuje brz rad.


2. GFA 12-X Professional nosač bitova ima šestougaoni držač i zaključavanje bitova. Ovo obezbeđuje profesionalcima precizan rad – bitovi i burgije ne mogu lako ispasti iz glave. Sa nosačem bitova, GSR 12V-15 FC Professional nije duža od 159 mm i samim tim je najkraći model na tržištu.


3. GFA 12-B Professional adapter za bušenje ima auto-lock funkciju i može se koristiti za bitove do deset milimetara. Zajedno sa adapterom za bušenje, akumulatorska bušilica/odvrtač je duga samo 178 mm i omogućava lagan rad u tesnim prostorima.


4. GFA 12-E Professional ekscentar adapter za šrafljenje omogućava precizan rad blizu ivica. Sa njim imate samo 12 mm od ivice. 16 radnih pozicija se mogu odabrati bez skidanja FlexiClick adaptera sa akumulatorske bušilice/odvrtača.


5. Sa dužinom od samo 61 milimetar, GFA 12-W Professional ugaoni adapter je najkraći adapter u svojoj klasi. Zanatlije ga mogu koristiti za lako i brzo šrafljenje čak i u vrlo tesnim prostorima. Sa njim efikasno možete šrafiti blizu ivica i može se podešavati u 16 različitih pozicija.

Bosch FlexiClick – sada i u 12 V porodici

Sigurnosno povezivanje u samo par koraka


Neophodno je samo par koraka za povezivanjeFlexiClick adaptera na GSR 12V- 15 FC Professional akumulatorsku bušilicu/odvrtač: Jednostavno postavite adapter na FlexiClick prihvat i okrenite u smeru kazaljki na satu. Čućese klik i kontrolni indikator na adapteru će potvrditi da je komponenta uspešno montirana.


“Flexible Power System”: Puna kompatibilnost sa 10,8 i 12 V


GSR 12V-15 FC Professional akumulatorska bušilica/odvrtač je deo “Flexible Power System”-a od Bosch-a. Brojevi “12” u imenu alata označavaju maksimalni napon akumulatora koja iznosi 12 V i zamenjuje prethodnu nomenklaturu od 10,8 V, što je prosečan napon akumulatora. Postojeći 10,8 V akumulatori i punjači ostaju kompatibilni. Ne moramo ni napominjati da postojeći 12 V akumulatori imaju potpunu kompatibilnost sa 10,8 V alatima. Trenutno se u ovoj klasi nalazi 27 akumulatorskih alata sa akumulatorima kapaciteta 1.5 Ah, 2.0 Ah, 2.5 Ah i 4.0 Ah.


FlexiClick 12 V je dostupan sa raznim obimima isporuke u specijalizovanim radnjama od januara 2017. godine.


PR

 

COTY 2024: poznato 7 finalista

COTY 2024: poznato 7 finalista

Iako je udeo električnih automobila u prodaji novih automobila u Evropi dostiže manje od 15 % tržišta, na listi finalista za COTY 2024 ne nalazi se nijedan model koji ne može da radi na baterije. I prvi put se automobil poreklom iz Kine nalazi na ovoj prestižnoj listi...

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje