AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Essen Motor Show 2016 - stižu zvezde automobilskog dizajna

Essen Motor Show 2016 - stižu zvezde automobilskog dizajna

Prilikom kupovine automobila, dizajn je jedan od najvažnijih kriterijuma izbora - treba da bude funcionalan, ergonomičan i estetski prihvatljiv. Nekoliko kreacija od svetski poznatih dizajnera, sačekaće posetioce u hali 3 na Essen Motor Show 2016...

Essen Motor Show 2016 održava se od 26. novembra do 4. decembra u istoimenom gradu u Nemačkoj. Neki od koncept modela, prototipova i studija, koji će biti prikazani u Essenu, imaju sve što je potrebno da postanu "trendseteri" u automobilskoj industriji. Ove godine, tamo će izlagati David Brown Automotive, Italdesign Giugiaro, Rinspeed i Zagato - ZED Milano.


David Brown Automotive (na fotografiji iznad)


Posebna pažnja sigurno će biti posvećena modelu Speedback GT, prvi automobil proizveden u engleskom Coventry-u. Biće proizvedeno samo 100 primeraka ovog ekskluzivnog automobila, čija cena izbnosi 495 000 britanskih funti (oko 550 hiljada evra). Tehnološki, Speedback GT je baziran na Jaguaru XKR i pokreće ga 5.0 Turbo V8 motor maksimalne snage 510 KS.

Essen Motor Show 2016 - stižu zvezde automobilskog dizajna

Giugiaro Parcour


Pažnju javnosti sigurno će privući i Giugiaro Parcour, koncept u novom ruhu. Na manifestaciji Gran Premio Valentino, u Torinu, početkom juna meseca, ova poznata dizajnerska kuća organizovala je takmičenje za najbolji dizajn karoserije. Među stitinu učesnika iz sveta, pobedio je Italijan Enrico Guidi, a rezultat njegovog rada biće prikazan na manifestaciji Essen Motor Show. Parcour je koncept dvoseda sa pogonom na sve točkove, "leptir vratima" napravljenim od carbon-fibera, a pod "haubom" krije V10 motor iz Lamborghinija, koji iz 5,2 litra zapremine razvija maksimalnih 550 KS. Umesto retrovizora, Parcour je opremljen sa dve kamere smeštene u okvire vrata.


Dobro je znati


Sa preko 500 izlagača, Essen Motor Show je vodeći sajam za automobile visokih performansi u Evropi. U Essenu se izlažu serijska vozila visokih performansi, modifikovana vozila svetski poznatih tjunerskih kompanija, takmičarska vozila i klasični automobili. Ove godine, zvanično nastupaju i veliki proizvođači automobila, kao što su Abarth, BMW, Ford, Peugeot, Porsche Motorsport, Renault Sport Deutschland i Škoda. Posebna atrakcija sigurno će biti vožnje poznati vozača u DMAX Motorsports Areni.


Automagazin.rs

Essen Motor Show

2024 Toyota Land Cruiser
Slika nedelje