AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Počela prodaja Suzuki Balena u Srbiji

Počela prodaja Suzuki Balena u Srbiji

Shodno ranijim najavama, početak leta u znaku najnovijeg modela Baleno, koji „startuje“ s cenom od 10.500 evra, u dinarskoj protivvrednosti...

Osveženje na srpskom automobilskom tržištu: s početkom leta u prodajni salon uvoznika i servisera automobila Suzuki, beogradskog Euro Sumara, tačno po ranije najavljenom tajmingu, stigao je novi Suzuki Baleno. Već u startu je ocenjen kao novi domaći zadatak ne baš malobrojnoj konkurenciji. Naime, osim savremenog dizajna, štedljivih ali snažnih motora i odličnih bezbednosnih karakteristika, ovaj automobil domaćim kupcima već u osnovnoj verziji nudi visok nivo opreme kojim bi se rado pohvalili i automobili više klase, za koje je, naravno, potrebno i osetno više novca.

Počela prodaja Suzuki Balena u Srbiji

Recimo, Comfort paket opreme, između ostalog, čine klima-uređaj, elektropodizači prednjih prozora, centralno zaključavanje, daljinsko otključavanje, CD MP3 + Bluetooth, USB port, AUX ulaz, po visini podesivo, kožom presvučeno kolo upravljača sa hands free i audio komandama, putni računar – segment displej, elektropodesivi retrovizori u boji vozila, automatska svetla, tonirana stakla, ABS sa EBD funkcijom, ESP, BAS (sistem pomoći pri naglom kočenju), TPMS (sistem kontrole pritiska u pneumaticima), prednji i bočni vazdušni jastuci, vazdušne zavese, sistem uvlaćenja papučica kočnice i kvačila prilikom sudara, ISOFIX sistem pričvršćivanja dečijeg sedišta, LED-DRL dnevna svetla inkorporirana u prednji branik itd.

Počela prodaja Suzuki Balena u Srbiji

Inače, u inicijalnoj ponudi je Suzuki Baleno sa četvorocilindarskim DUALJET benzinskim motorom od 1.242 cm3 sa 66 kW/90 KS i 120 Nm maksimalnog obrtnog momenta, sparen sa petostepenim ručnim ili CVT menjačem. Ovaj model je moguće poručiti i sa potpuno novim trocilindarskim BOOSTERJET – turbo benzincem sa direktnim ubrizgavanjem goriva, zapremine 998 cm3 sa 82 kW/111 KS i maksimalnim obrtnim momentom od 170 Nm (pri 2.000-3.500 obrtaja u minutu), koji se sparuje sa petostepenim ručnim ili šestostepenim automatskim menjačem.

Baleno može da se kupi i u verziji - SHVS (Smart Hybrid Vehicle by Suzuki), sa „blagim“ hibridnim pogonom. SHVS koristi integrisani starter-generator (ISG) čime pomaže motoru pri svakom ubrzavanju. Takođe, tokom kočenja proizvodi regenerativnu električnu energiju, što pogonsku grupu čini efikasnijom od klasičnih, koje koriste konvencionalne alternatore. Ova tehnologija omogućava i mirniji restart - nakon automatskog zaustavljanja motora.

Zavisno od verzije i nivoa opreme, Baleno s motorom DUALJET košta od 10.500 do 15.200 evra, a BOOSTERJET od 15.800 do 18.250 evra sa svim dažbinama (plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu NBS za devize).


PR

Slavna Mazda Red

Slavna Mazda Red

Mazda Motor Corporation je uspešno primenila sopstvenu tehnologiju bojenja Takuminuri[i] i razvila posebnu boju Artisan Red Premium...

Četiri nagrade What Car? za Kiju

Četiri nagrade What Car? za Kiju

Kia je na dodeli nagrada za automobil godine revije What Car? za 2024. godinu osvojila četiri nagrade, uključujući pobedu u dve glavne kategorije za Kia Sportage i Kia EV6...

Renault Symbioz
Slika nedelje