AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Euro Sumar: Suzuki Swift sa novim paketom opreme

Euro Sumar: Suzuki Swift sa novim paketom opreme

Kada se pre godinu dana na srpskom automobilskom tržištu pojavila Suzuki Vitara, pobudila je veliko interesovanje potencijalnih kupaca, pa i danas budući vlasnici ovog automobila strpljivo čekaju u redu za nju...

Ovolika popularnost pretila je da potpuno zaseni dotadašnjeg miljenika domaćih kupaca – model Suzuki Swift. Uprkos tome, Swift je dokazao da itekako ima svoje poklonike.


Tokom 2015. isporučene su 183 Vitare i 123 Swifta, a u prva dva meseca ove godine 22 Vitare i 12 Swifta. I taman kada se svima učinilo da je sve o ovom modelu i ponudi kod nas poznato, uvoznik i prodavac Suzuki automobila, beogradski Euro Sumar, ponudio je domaćim kupcima verziju Swifta sa novim paketom opreme - SE+.

Swift SE je po svemu posebna edicija ovog modela - nesvakidašnje izdanje poznatog automobila koje se vidno razlikuje od standardnih verzija. SE paket, između ostalog, sadrži klima-uređaj, ABS sa elektronskom distribucijom kočne sile (EBD), elektronski program za kontrolu stabilnosti (ESP) sa sistemom za kontrolu trakcije (TCS), pomoć pri naglom kočenju (BAS), sedam vazdušnih jastuka, elektro servo asistenciju u upravljačkom mehanizmu, sportski upravljač podesiv po visini, putni računar, centralnu bravu, kodirani ključ sa imobilajzerom, elektropodesive grejane spoljne retrovizore, elektropodizače prozora, upravljač sa audio komadama presvučen kožom, MP3 CD radio sa šest zvučnika, …

Euro Sumar: Suzuki Swift sa novim paketom opreme

Na sve to u verziji SE+ dodati su, između ostalog, još i grejači sedišta koja su sada presvučena kvalitetnim štofom, a sportski izgled naglašavaju krovni spojler (na petim vratima) i aluminijumski naplaci u metalik crnoj boji sa pneumaticima dimenzija 185/55R16. Za novu verziju SE+ je proširena i paleta metalik i nemetalik boja.


Poput ostalih, i ova verzija ima benzinski motor zapremine 1.242 „kubika“, sa 69 kW/94 KS i petostepeni ručni menjač. Uprkos neuobičajenoj opremljenosti za vozila klase kojoj pripada, ovaj automobil se nudi za 10.690 evra sa PDV-om (u dinarskoj protivvrednosti), dok je s metalik bojom skuplji 300 evra.
Kada već pominjemo Suzukijeve modele, valja podsetiti da apsolutni hit – Vitara i dalje na našem tržištu ima najnižu cenu u Evropi. Najjeftinija verzija ovog automobila je 13.290 evra sa PDV-om, dok je startna cena modela SX4 S-Cross 11.990 evra, naravno u dinarskoj protivvrednosti.


PR

COTY 2024: poznato 7 finalista

COTY 2024: poznato 7 finalista

Iako je udeo električnih automobila u prodaji novih automobila u Evropi dostiže manje od 15 % tržišta, na listi finalista za COTY 2024 ne nalazi se nijedan model koji ne može da radi na baterije. I prvi put se automobil poreklom iz Kine nalazi na ovoj prestižnoj listi...

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje