AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Angela Merkel dobila minijaturni model Opel Astre u Frankfurtu

Angela Merkel dobila minijaturni model Opel Astre u Frankfurtu

Visoki gosti IAA u Frankfurtu 2015. na Opelovom štandu: Nemačka kancelarka Angela Merkel se juče, tokom svog zvaničnog obilaska sajam, zaustavila na Opel štandu primetivši premijerne modele koje je predstavio proizvođač iz Riselshajma...

Fokus je naravno bio na novoj Astri, a kancelarka je iskoristila priliku da se pobliže upozna sa novim Opelovim modelom.

Šef  Opel grupe dr Karl-Tomas Nojman, šefica marketinga Tina Miler (Tina Müller), upravna direktorka prodaje i lanca nabavke Katerine Vorten (Katherine Worthen) i potpredsednica GM Quality Europe Elvira Telkes (Elvira Tölkes), svečano su poželeli dobrodošlicu kancelarki. Folker Bufije (Volker Bouffier), premijer federalne države Hese i predsednik VDA (Nemačka asocijacija automobilske industrije) Matijas Visman (Matthias Wissmann), takođe su bili članovi grupe posetilaca visokog ranga.

Dr Nojman je poklonio kancelarki minijaturni model Opel Astre, iste boje kao što je i njen blejzer, u znak obeležavanja događaja. Mladi Opelovi dizajneri su erbraš tehnikom obojili model u rekordno kratkom vremenu iza pozornice. Ideja se rodila nakon poslednje posete kancelarke Merkel Opelovom štandu, pre dve godine, kada je bila oduševljena Opel ADAMom u „voćno“ crvenoj boji, baš kao što je bio i blejzer koji je nosila.

Tokom razgovora na Opelovom štandu, akcenat je bio na novoj Astri i budućim tehnologijama. Dr Karl-Tomas Nojman je iskoristio priliku da predstavi Opel OnStar. Sistem personalne konektivnosti i servisne asistencije je „anđeo čuvar“ 24 časa dnevno, a uz to omogućava putnicima da svoje mobilne uređaje povežu na globalnu mrežu zahvaljujući Wi-Fi izvoru internet signala i moćnoj anteni. Nojman je objasnio kancelarki da su Astra i OnStar deo velike Opelove ofanzive, kada je reč o proizvodima i modelima. „Mi ćemo lansirati ukupno 29 novih automobila od 2016. do 2020., uključujući električno vozilo i novu perjanicu koja će se naći rame uz rame sa Insignijom.“

Angela Merkel dobila minijaturni model Opel Astre u Frankfurtu

Salon automobila u Frankfurtu otvoren za publiku

Nakon što je nemačka kancelarka zvanično otvorila salon, IAA u Frankfurtu će za publiku biti otvoren za vikend. Opel poziva posetioce da prošetaju kroz „Astrinu galaksiju“, površine 3.300 m² (štand D09, hala 8.0), a u isto vreme će nastaviti da dočekuje poznate goste u danima koji dolaze.

Ambasador brenda, Jirgen Klop (Jürgen Klopp), inicijalno će pokrenuti niz događaja u subotu, 19. septembra. On će uručiti 20.100 evra iz prodaje BVB-ADAMa humanitarnoj akciji „Srce za decu“ (Ein Herz für Kinder). Pored toga, on će se pridružiti šefu Opel grupe, doktoru Karlu-Tomasu Nojmanu u prezentaciji reklamne kampanje za novu Astru od 11h. U nedelju 20. septembra, tim i menadžment Mainza 05 će se od 11h pridružiti Peteru Kristijanu Kispertu (Peter Christian Küspert), potpredsedniku prodaje i postprodaje Opel grupe, u pretvaranju „Astrine galaksije“ u povorku navijača. Supremo Borussije iz Dortmunda, Hans-Joahim Vacke (Hans-Joachim Watzke), novi trener Borussije Dortmund Tomas Tuhel (Thomas Tuchel) i tri igrača ovog kluba će biti intervjuisani na štandu od 14h u četvrtak 24. septembra. U nedelju 27. septembra, delegacija Bayera 04 iz Leverkuzena, koju će voditi trener Rodžer Šmit (Roger Schmidt) i sportski direktor Rudi Feler (Rudi Völler), takođe će posetiti „Astrinu galaksiju“ od 11h.

PR

Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje