AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

IAA Frankfurt 2015 - Mercedes-Benz Dream car i DigitalLife

IAA Frankfurt 2015 - Mercedes-Benz Dream car i DigitalLife

Svetska premijera modela Mercedes-Benz C-Klase Coupé i Mercedes-Benz S-Klase Cabriolet perjanice su "Mercedes Dream Car Collection" na Međunarodnom salonu automobila u Frankfurtu...

IAA Frankfurt 2015 - Mercedes-Benz Dream car i DigitalLife

Prepoznatljiva odlika nastupa Mercedes-Benz vozila, koji se tradicionalno održava u hali Festival, na glavnom ulazu izložbenog salona, je "Silver Flow" – dinamično uobličena skulptura velikih dimenzija sačinjena od srebrnih panela.
 
Pratite dnevni program uživo uz prikaz najupečatljivijih detalja sa Mercedes-Benz štanda na: www.mercedes-benz.com i www.mercedes-benz.com/livestream.

•    Mercedes-Benz Media Night - ponedeljak, 14. septembar u 19.30
•    Konferencija za novinare – utorak, 15. septembar u 9.30

Mercedes-Benz će predstaviti sve informacije, fotografije i žive natupe koji se odnose na Međunarodni salon automobila u Frankfurtu predstavnicima medija posredstvom blagovremeno ažuriranog sajta www.mercedes-benz.com/iaa-media. "Mercedes-Benz IAA App 2015" aplikacija će pomoći posetiocima da se lakše orjientišu i preuzmu ekskluzivni materijal.

IAA Frankfurt 2015 - Mercedes-Benz Dream car i DigitalLife

Mercedes-Benz nastup

Samostojeća čelična konstrukcija čuvene frankfurtske hale Festival, stare preko 100 godina je pozornica za uzbudljivu arhitekturu Mercedes-Benz brenda: Silver Flow - skladno izvajan ogroman srebrni tok deluje kao da lebdi u hali. Već na ulazu u Festival halu, posetioci mogu da dožive u punoj veličini svestranu prirodu Mercedes-Benz brenda. Pokretne stepenice u otvorenoj centralnoj prostoriji vode posetioce na visinu od 13 metara.

Tematske celine duž izložbenog prostora su arhitektonski raznolike: od pit lane-a za Mercedes-AMG, do ugodne atmosfere koju nudi Mercedes me i potom sve do luksuznog prostranstva pod okriljem Mercedes-Maybach-a. Tribine centralne prostorije nude brojna sedišta i prostor za stajanje kao na stadionu dok se posetioci zabavljaju uz pogled na uzbudljivu "Mercedes live" predstavu.

Celokupnu putanju zaokružuje izvajan Silver Flow koji uz igru svetla stvara dinamičnu, fluidnu atmosferu sajamske hale. Silver Flow se sastoji od 400 zasebnih panela koji se, poređani jedan pored drugog, protežu u dužini od dva kilometra. Novi Mercedes-Benz koncept izlaganja - Silver Flow premijerno je predstavljen na Salonu automobila u Parizu 2014. Kroz fleksibilnost panel strukture imidž brenda je moguće prilagoditi pojedinačnim sajmovima uz visok efekat prepoznavanja.

Blizu 150 zaposlenih je radilo na planiranju i realizaciji Mercedes-Benz izložbenog prostora koji obuhvata više od 9000 kvadratnih metara. U Festival hali je postavljeno oko 850 tona čelika, preko 230 kilometara kablova i približno 4500 reflektora. Dok šetaju kroz postavku posetiocima je omogućeno da iz neposredne blizine ostvare lični doživljaj vozila i usluga.

IAA Frankfurt 2015 - Mercedes-Benz Dream car i DigitalLife

smart: Zabava u gradu

Okosnica smart nastupa je predstavljanje novog smart fortwo cabrio modela u Forum-u, ispred Festival hale. Skrojen po meri, smart BRABUS, program za individualizaciju dobio je zapaženu ulogu. Arhitektonski okvir za predstavljanje brenda je preuzet od zaštitnog znaka smart vozila - tridion ćelije koja predstavlja metaforu kada je reč o definisanju prostora. Štand je podeljen na nekoliko tematski različitih celina - Individualnost, Mobilnost, Tehnologija i Dizajn. Vrednosti brenda -  Inovacija, Funkcionalnost i Uživanje u životu ovde dolaze do izražaja. U svim celinama je očigledan potencijal koji mami na istraživanje. Design spy cases i interaktivne izložbe pozivaju goste da se bolje upoznaju sa smart brendom i njegovim konceptom mobilnosti.

Na Međunarodnom salonu automobila posetioce očekuje Fun in the City, na otvorenom prostoru mogu da provere okretnost i manevarske sposobnosti novog smart-a na testu vožnje po gradu - City Trial. U smart prostoru posetioci mogu da se opuste, testiraju i dožive koncept odlaganja u smart forfour na zabavan način, a saradnja između JBL i smart-a vam omogućava da oslušnete zvuke grada - Sound of the City.
Svetske premijere novih modela

IAA Frankfurt 2015 - Mercedes-Benz Dream car i DigitalLife

Mercedes-Benz će u Frankfurtu predstaviti gotovo 100 vozila, među kojima i nekoliko svetskih premijera:

•    Mercedes-Benz je proširio svoju uspešnu porodicu C-Klase koja sada obuhvata i Coupé. Jasno definisan atletski, sveden, sportski duh, a i dalje senzualan dizajn novog coupé-a dodatak je svakom gradskom pejzažu. Sportski konstruisana šasija, sa vazdušnim oslanjanjem (dodatna oprema), predstavlja pravi uzor kada je reč o komforu, niskom nivou buke, vibriranju pneumatika, laganom, okretnom upravljanju i impresivnom uživanju u vožnji. Jednom rečju, novi C-Klasa Coupé odrastao je zahvaljujući vrhunskom kvalitetu i prostranoj unutrašnjosti koja je zadržala svoj dinamični, mladalački šarm. Svetsku premijeru imaće i Mercedes-AMG C 63 Coupé.

•    Novi kabriolet S-Klase je šesta varijanta u porodici aktuelne S-Klase i prvi luksuzni model sa četiri sedišta i otvorenim krovom iz Mercedes-Benz-a još od 1971. godine. Nudi prepoznatljiv, senzualan, ekskluzivni dizajn, vrhunsku tehnologiju S-Klase i sveobuhvatan koncept zaštite od vetra i očuvanja toplote koji obuhvata inteligentni sistem kontrole klime za kabriolet modele. Istovremeno će debitovati Mercedes-AMG S 63 4MATIC Cabriolet koji predstavlja superioran automobil iz snova.

•    Novi smart fortwo cabrio najavljuje veoma poseban, kultni serijski model. Prilagodite zabavu na svežem vazduhu vremenskim prilikama, želji i kapricu: jednim pritiskom na taster, novi smart fortwo cabrio se pretvara iz zatvorenog dvoseda u automobil sa velikim providnim, sklopivim krovom i potom u kabriolet sa potpuno spuštenim krovom. Ovakvu fleksibilnost omogućava "tritop" sklopivi krov i pomični podupirači krova, specifična opcija u ovom segmentu vozila. U isto vreme novi smart cabrio je prvi "pravi" kabriolet u svojoj klasi vozila.

Od ostalih premijera značajno je predstavljanje novog Mercedes-Benz GLC. Naslednik GLK će se širokoj publici predstaviti po prvi put. To će učiniti i GLC 350 e, SUV srednje klase koji ne samo da predstavlja svestranu SUV inicijativu Mercedes-Benz-a, već i ubrzano proširenje ponude PLUG-IN HYBRID vozila.

IAA Frankfurt 2015 - Mercedes-Benz Dream car i DigitalLife

AMG linija: sportski dizajn za V-Klasu

Nova ponuda opreme za Mercedes-Benz V-Klase obezbeđuje dodatnu dozu individualnosti i čini višenamensko vozilo veoma poželjnom opcijom za brojne ciljne grupe. Od kraja 2015. godine moćiće da se poruči sa AMG line linijom opreme. Upečatljivi dizajnerski elementi sportskog automobila visokih performansi brenda Mercedes-AMG obuhvataju restilizaciju prednje i zadnje maske, profilisane bočne panele na pragovima i AMG točkove od lakih legura od 19 inča kao i dodatni spojler. AMG karoserija još snažnije naglašava jedinstven, napredan dizajn V-Klase i na prvi pogled odaje dinamično, sportsko vozilo. Istovremeno, uz novu opremu, moguće je dodatno unaprediti već postojeći visok nivo komfora V-Klase. Na raspolaganju su panoramski krov, velika centralna konzola sa integralnom rashladnom pregradom i držačima za čaše sa termo regulacijom osvetljeni LED svetlima, dva iPad® držača u zadnjem delu vozila i klima uređajem za zadnji deo vozila.

Mercedes-Benz IAA App 2015: pametan miks vesti i usluga

"Mercedes-Benz IAA App 2015", namenski osmišljena aplikacija za mobilne telefone predstavlja dodatnu vrednost jer uključuje multimedijalne sadržaje o vozilima i sajamskom nastupu. Pomoću funkcije pretraživanja lakše je pronaći sva Mercedes-Benz vozila predstavljena na sajmu. Interaktivan plan sajamskih hala olakšava orijentaciju posetilaca. Mogućnost preuzimanja ekskluzivnog materijala je još jedna prednost: korisnik je u mogućnosti da preuzme spektakularne fotografije kao i da iz prve ruke stekne uvid u dizajn i tehnologiju premijerno predstavljenih modela na svom ekranu.
I pre samog početka sajma aplikaciju je moguće pregledati na iOS i Android telefonima. Konačne informacije će biti objavljene na dan otvaranja Međunarodnog salona automobile u Frankfurtu (IAA).

PR

COTY 2024: poznato 7 finalista

COTY 2024: poznato 7 finalista

Iako je udeo električnih automobila u prodaji novih automobila u Evropi dostiže manje od 15 % tržišta, na listi finalista za COTY 2024 ne nalazi se nijedan model koji ne može da radi na baterije. I prvi put se automobil poreklom iz Kine nalazi na ovoj prestižnoj listi...

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje