AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Opel beleži najbolji polugodišnji prodajni rezultat

Opel beleži najbolji polugodišnji prodajni rezultat

Broj registracija Opelovih lakih komercijalnih vozila u prvih šest meseci 2015. je najviši u poslednjih sedam godina, sa povećanjem od 25 odsto u odnosu na isti period 2014. U totalu, registrovano je 51.500 Opelovih lakih komercijalnih vozila u prvoj polovini godine...

Tržišno učešće je poraslo za 0,56 odsto na 4,03 odsto.

Svi Opelovi modeli u klasi lakih komercijalnih vozila doživljaju porast obima proizvodnje. Movano je napredovao za 34 odsto na oko 10.000 jedinica, i zabeležio je najbolje rezultate svih vremena, kako što se prodaje tiče, tako i tržišnog učešća. Prodaja Vivara je porasla za 27 odsto, na gotovo 29.000 jedinica, što je najveći obim proizvodnje Opelovog bestselera u ovom segmentu, uz takođe najveći broj novih registracija i najveći tržišni udeo u istoriji ovog modela. Prodaja Comboa je povećana za 15 odsto, na više od 9.500 jedinica, što je najbolji rezultat ovog modela od 2011. Prodaja nedavno uvedenog Corsavana je porasla za 14 odsto, na oko 3.000 jedinica.

„Izvanredni polugodišnji rezultati pokazuju da naša strategija u segmentu lakih komercijalnih vozila funkcioniše kako treba. Revidirani Movano i novi Vivaro su našem novoformiranom timu lakih komercijalnih vozila obezbedili idealnu platformu za povećanje obima poslovanja“, rekao je Štefen Rašing (Steffen Rasching), direktor Opel/Vauxhall komercijalnih vozila.

Opel je postigao najbolje rezultate ikada, kada je polugodišnja prodaja u pitanju, i to u Finskoj, Rumuniji i Švajcarskoj, dok je najbolje rezultate od 2011. postigao u Norveškoj, Portugalu, kao i velikim tržištima poput Nemačke i Ujedinjenog Kraljevstva. Ukupno, Opel je zabeležio povećan broj registracija u segmentu lakih komercijalnih vozila na više od  22 evropskih tržišta. Tržišni udeo marke iz Riselshajma je takođe povećan na 20 evropskih tržišta.

Jačanje poslovanja u segmentu lakih komercijalnih vozila je ključni stub Opelovog „DRIVE! 2022“ plana povećanja obima proizvodnje. Do 2022., Opel želi da prodaju u segmentu lakih komercijalnih vozila poveća sa više od 80.000 vozila iz 2013., na oko 150.000 jedinica.

PR

COTY 2024: poznato 7 finalista

COTY 2024: poznato 7 finalista

Iako je udeo električnih automobila u prodaji novih automobila u Evropi dostiže manje od 15 % tržišta, na listi finalista za COTY 2024 ne nalazi se nijedan model koji ne može da radi na baterije. I prvi put se automobil poreklom iz Kine nalazi na ovoj prestižnoj listi...

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje