AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Nissan Juke-R Nismo - prvi snimak novog ultimativnog crossovera

Nissan Juke-R Nismo - prvi snimak novog ultimativnog crossovera

Nissan planira da postepeno proširi ponudu modela iz sportske divizije Nismo. Za promovisanje Nismo automobila, postaraće se koncept Juke-R Nismo, koji će u svojoj inoviranoj verziji biti predstavljen 25. juna, na čuvenom Festivalu brzine u britanskom Goodwoodu...

Pogledajte: Testirali smo - Nissan Juke Nismo.

 

Prvi Nissan Juke-R probudio je veliku pažnju javnosti, 2011. godine. Nissan sada aktivno radi na njegovoj inoviranoj verziji. Dakle, u pitanj je evolucija koncepta iz 2011. godine. 

Nissan Juke-R je kombinacija dizajna gradskog crossovera i tehnike sportskog kupea GT-R. Automobil je namenjen prvenstveno za propagandne svrhe, ali je navodno proizvedeno oko 20 primeraka za kolekcionare u svetu.

 

Pogledajte: Nissan Qashqai (2014) - Prvi naši utisci + FOTO.


Do sada jedini snimak novog Juke-R Nismo, otkriva nam značajno modifikovan izgled. Za agresivan izraz postarao se, pre svega, branik sa oštrim linijama i velikim otvorima za dovod vazduha. Nissan nije objavio detalje o motoru, ali je poznato da je prethodnika pokretalo srce iz modela GT-R, V6 motor sa dva turbo punjača, koji je razvijao 357 kW.


Automagazin.rs

Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje