AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Vozač u Finskoj platio kaznu za prekoračenje brzine od 54 024 evra

Vozač u Finskoj platio kaznu za prekoračenje brzine od 54 024 evra

Pre nekoliko dana na adresu finskog milionera Reima Kuisla stigla je neobična kazna za prekoračenje brzine. One će za ovaj saobraćajni prekršaj morati da plati iznos od 54 024 evra!

Pogledajte vest Najbolje reklame za bezbednu vožnju.

 

Dogodilo se to krajem februara meseca, kada ga je snimila policija. Na deonici puta gde je brzina ograničena na 80 km/h, on se kretao brzinom od 103 km/h. Prema finskim zakonima, visina kazne za saobraćajni prekršaj direktno je determinisana visinom primanja vozača. S obzirom da Kuisla zarađuje 6,5 miliona evra godišnje, policija je "prostom matematikom" došla do novčane kazne od 54 024 evra. 

Pogledajte: Jednostavna kampanja protiv alkohola u Rusiji.

 

Na svom Facebook profilu, Kuisla je rekao: "U Finskoj ne mogu da žive određeni tipovi ljudi, posebno oni koji imaju visoka primanja i bogatstvo. Razmišljam o odlasku iz zemlje."

Vozač u Finskoj platio kaznu za prekoračenje brzine od 54 024 evra

Možda ćete biti iznenađeni, ali činjenica je da ovo nije najveća kazna za prekoračenje brzine u Finskoj. 2002. godine, izvršni direktor kompanije Nokia, na svom motociklu marke Harley Davidson, na deonici puta gde je dozvoljena brzina 75 km/h, kretao se 75 km/h brže. Za ovaj prekršaj morao je da plati 116 000 evra.

 

Automagazin.rs

Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje