AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Honda CR-V 2015

Honda CR-V 2015

Za 2015. godinu Honda je CR-V unapredila novim dizajnom, snažnijim motorom i novom tehnologijom, kako bi i dalje ostao prilagođen evropskom tržištu. Dostupan od proleća 2015., CR-V nudi hrabriji sportski izgled uz jedinstven Honda stil...

Honda CR-V 2015

Najznačajnije promene u dizajnu su na prednjem delu, sa redizajniranim farovima i novom maskom. Dodatno, novi prednji branik i zaštitna ploča mu daju širi izgled i poboljšanu stabilnost. Konačno, zadnji deo u kombinaciji sa redizajniranim led stop lampama CR-Vu daje dinamičniji trodimenzionalni izgled.

Hondin cilj je stvaranje što modernijeg i funkcionalnijeg enterijera što je i postignuto uz preoblikovanu lajsnu sa hrom efektom koja daje širinu komandnoj tabli, kao i uz korišćenje visoko kvalitetnih materijala na ključnim površinama. Povećan hod kliznog naslona za ruke između prednjih sedišta, 60mm napred i nazad, dodatno povećava komfor i prostranost.

NOVI, EFIKASNIJI MOTOR

CR-V sa pogonom na sva četiri točka biće dostupan sa još moćnijim dizel motorom, kao i potpuno novom i efikasnijom 9-stepenom automatskom transmisijom.

Novi 1.6 litarski i-DTEC četvorocilindrični dizel motor, iz Hondine „Earth Dreams Technology“ serije, obezbeđuje značajno veću snagu nego njegov prethodnik, uz maksimalnu snagu i obrtni momenat od 160KS i 350Nm.

Motor će biti dostupan sa dve opcije transmisije: 6-stepenom manuelnom koja emituje najmanju emisiju CO2 u klasi 130g/km i potpuno novom 9- stepenom automatskom transmisijom. Kada je automobil opremljen sa 9 –stepenom automatskom transmisijom CR-V emituje manje od 135 g/km CO2 što je značajno smanjenje od 20% u odnosu na prethodni 5-stepenu automatsku transmisiju.

Honda CR-V 2015

CR-V sa prednjim pogonom biće i dalje dostupan sa manuelnom transmisijom, koja je dostupna u aktuelnom modelu sa snagom od 120KS i 1.6 litarskim i-DTEC motorom, ali sa nižom emisijom nižom od 115 g/km. Benzinski 2.0-litarski i-VTEC motor ostaje dostupan sa snagom od 155KS, ali sada usklađen sa Euro6 standardom.

POTPUNO NOVA TEHNOLOGIJA ZA INFORMACIJE I ZABAVU

Evropski kupci Hondinog redizajniranog CR-V modela imaće pogodnost korišćenja jednog od prvih Honda Connect uređaja, inovativne aplikacije za informacije i zabavu.

Dostupan u standardnoj opremi, nudi veću udobnost i bolje povezivanje dok ste u putu, uz širok spektar funkcija prikazanih na njegovom 7“ velikom ekranu osetljivom na dodir. Honda Connect daje brz pristup, putnicima na prednjim sedištima, svim informacijama o vozilu, uvid u zadnju kameru za parkiranje, muziku, mogućnost povezivanja telefona preko Bluetooth konekcije, kao i MirrorLink tehnologiju.

Honda CR-V 2015

Honda Connect sistem uključuje Internet pristup, devet predhodno instaliranih aplikacija, kao i pristup Honda App Centru- opcioni Garmin satelitsku navigaciju (na našem tržištu dostupan na srpskom jeziku sa mapom svih evropskih zemalja, uključujući i Srbiju i Crnu Goru), audio ekran, AM/FM/DAB i Internet radio, Bluetooth povezivanje. Pored već navedenih opcija, redizajniran model nudi prikaz zadnje parking kamere - sada dostupan sa dinamičnim linijama kretanja i niz informacija o vozilu, kao što su merač puta, ekonomičnost goriva i trajanje putovanja.

PR

Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje