AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Volvo Cars predstavio novi V60 Cross Country (video)

Volvo Cars predstavio novi V60 Cross Country (video)

Volvo je konačno predstavio dugo očekivanu Cross Country verziju uspešnog modela V60. To je model koji širi dobro poznatu Cross Country porodicu i donosi markantniji izgled i mogućnost vožnje po različitim terenima...

Volvo Cars predstavio novi V60 Cross Country (video)

S obzirom na to da je model važan za nastup Volvoa na tržištu Severne Amerike, premijeru će imati na predstojećem Sajmu automobila u Los Angelesu.

„Ushićeni smo skorašnjom pojavom i trećeg člana naše sjajne Cross Country porodice. Uspešna kombinacija dinamičnog izgleda i robusnijih voznih mogućnosti, čine od novog V60 Cross Country modela klasu za sebe“, ističe Lex Kerssemakers, stariji potpredsednik odeljenja za proizvodnu strategiju.

Nasleđe

Cross Country brend ima dugačku i istaknutu istoriju. Volvo je prvi premium proizvođač automobila koji je 1997. godine svom karavanskom modelu V70 ponudio all-road mogućnosti i suptilan off-road stil, čime je stvorio potpuno novi doživljaj vožnje, a koji je automobilska javnost odlično prihvatila. Novi V60 Cross Country još jednom naglašava skandinavsko nasleđe prirode i avanture i kupcima nudi mogućnost sportske, ali i udobne vožnje, uz dodatak slobode za otkrivanje novih predela.

Sportske mogućnosti

„S razmakom od tla povećanim za 65 mm u odnosu na standardni V60, Cross Country omogućava bezbrižnu vožnju izvan asfaltiranih puteva, koja, zahvaljujući tehnologiji vektorskog obrtnog momenta i napredne kontrole trakcije, može da bude i naglašeno dinamična. V60 Cross Country je pravi automobil za beg od svakodnevnice i idealan izbor za avanturiste“, tvrdi Lex Kerssemakers.

Opremljen velikim 18-inčnim ili 19-inčnim točkovima i pneumaticima visokog profila, V60 Cross Country, uz neizostavne estetske vrednosti, nudi naglašenu udobnost i nesmetano svladavanje kako visokih trotoara, tako i makadamskih puteva.

Volvo Cars predstavio novi V60 Cross Country (video)

Robustan dizajn

Ključna stavka Cross Country vozila je utisak sposobnosti vožnje po različitim podlogama, koji donosi robustan dizajn. On se obraća kupcima s aktivnim životnim stilom, vozačima koji više vole robusniju podlogu umesto asfalta. Taj avanturistički duh automobila, uz velike točkove i povišen razmak od tla, nagoveštavaju posebni dizajnerski detalji kao što su štitnici poda, naglašeni pragovi i obrubi blatobrana, dok zadnji difuzor s integrisanim završecima izduvnog sistema naglašava i sportsku stranu ovog automobila. Robustan stil nastavlja se i u enterijeru koji karakteriše kombinacija crne kože i kontrastnog smeđeg prošiva. Nešto kasnije, u trenutku nastupa u Evropi kao i u ostatku sveta - početkom sledeće godine, na raspolaganju će biti još dve dvobojne kolor kombinacije.

Motori

V60 Cross Country najpre stiže u Sjedinjene Američke Države i Kanadu, gde će biti dostupan s dobro poznatim petocilindarskim benzincem sa 250 KS, sparenim s automatskim menjačem i pogonom na sve točkove. U ostatku sveta, početkom 2015. godine, V60 Cross Country će biti dostupan uz novu porodicu Drive-E četvorocilindarskih benzinaca i dizelaša, koji će pokretati prednje točkove, dok će petocilindarski D4 dizelaš pokretati sva četiri točka.

VIDEO:



PR

2024 Toyota Land Cruiser
Slika nedelje