AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Volvo prodaja u oktobru: globalni rast od 12,6 odsto

Volvo prodaja u oktobru: globalni rast od 12,6 odsto

Volvo Cars je u oktobru 2014. godine ostvario isporuku od 40.680 automobila širom sveta, što je za gotovo 12,6 odsto više u odnosu na prošlogodišnji oktobar. To je već šesnaesti uzastopni mesec u kojem Volvo beleži rast prodajnih rezultata...

U prvih deset meseci 2014. godine Volvo je isporučio ukupno 379.880 automobila, što predstavlja rast od 9,5 odsto u odnosu na isto razdoblje 2013. godine.

Kina je ponovo potvrdila status najvećeg tržišta za Volvo pa je u oktobru prijavila isporuku od 6.917 automobila, što je za čak 36 odsto više u odnosu na prošlogodišnji oktobar, a prodajni rezultat za prvih deset meseci ove godine već je premašio ukupnu prošlogodišnju prodaju. Najprodavaniji model u Kini bio je limuzinski S60L, kojeg u stopu sledi crossover model XC60.

U „rodnoj“ Švedskoj Volvo je u oktobru prodao 6.609 automobila, 30 odsto više nego u istom mesecu prošle godine. Tržišni udeo iznosi sjajnih 22,3 odsto, a čak četiri Volvo modela su na listi 10 najprodavanijih automobila u ovoj državi.

Volvo je i u ostatku Evrope u oktobru nastavio s dobrim tržišnim nastupom, uz porast prodaje od 12,1 odsto u odnosu na isti mesec prošle godine. Tržište Velike Britanije je bilo glavni pokretač rasta prodaje, gde je potražnja za modelom XC60 više nego dvostruko veća u odnosu na prošlu godinu. Nemačka i sve države jugoistočne Evrope takođe su prijavile pozitivan razvoj prodaje. Volvo V40 je i dalje najprodavaniji model u Evropi, zahvaljujući novoj generaciji vrhunskih Drive-E motora.

Sjedinjenje Američke Države su u oktobru zabeležile rast prodaje od 1,4 odsto i isporuku od 3.972 automobila, čime su potvrdile status trećeg najvećeg pojedinačnog tržišta za Volvo. Najprodavaniji modeli u oktobru su bili Volvo S60 i XC60.

„Vrlo je ohrabrujuće videti da su gotovo sva naša glavna tržišta u oktobru dodatno rasla, što je očigledan znak snažne ponude. Veselim se reakcijama publike na ono što ćemo otkriti na predstojećim sajmovima u Los Angelesu i Guangzhou“, izjavio je Alain Visser, stariji potpredsednik odeljenja za marketing, prodaju i brigu o kupcima pri Volvo Cars.
 
Volvo XC60 je bio najprodavaniji Volvoov model u oktobru s 11.895 prodatih primeraka. Slede ga Volvo V40 i V40 Cross Country, za koje se odlučio 9.891 kupac. Treći najprodavaniji model bio je Volvo V60 s 5.977 isporučenih primeraka.

Grand Motors

Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje