AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Uspešan lifestyle automobil: 100.000 narudžbina za Opel ADAM

Uspešan lifestyle automobil: 100.000 narudžbina za Opel ADAM

Nekonvencionalan urbani automobil Opel ADAM podjednako oduševljava stručnjake i kupce. Ovaj model je već osvojio čitav niz nagrada i postavio nove standarde u lifestyle segmentu malih autmobila. Popularnost modela ADAM čini ga čestim prizorom na putu...

...počev od izbacivanja na tržište početkom 2013. godine, Opel je primio preko 100.000 narudžbina za model koji predstavlja šampiona individualizacije – uključujući i oko 3.000 narudžbina za novi ADAM ROCKS. Ovaj mini krosover naći će se u prodajnim salonima krajem godine, a vozačima će ponuditi još više uzbuđenja zahvaljujući svom ultra-modernom i izuzetno ekonomičnom 1,0-litarskom benzinskom turbo motoru sa direktnim ubrizgavanjem najnovije generacije, mogućnostima dodatnog prilagođavanja i Swing Top platnenom krovu.

„Potražnja kupaca za Opel ADAM-om skrenula nam je pažnju na to da je ovakav tip automobila nedostajao tržištu – automobil koji ističe ličnost svog vlasnika, nudi gotovo neiscrpne mogućnosti prilagođavanja i ima jasan stav“, rekao je dr Karl-Tomas Nojman, Predsednik Odbora Opela. „A za avanturistički nastrojene vozače ADAM-a, sada u ponudi imamo i rubusni ADAM ROCKS – izuzetno nekonvencionalan i veoma zabavan”.

Novi urbani krosover takođe poseduje izuzetnu osobinu svoje linije: skoro svaki automobil je jedinstven. Sa svežim bojama, različitim opcijama dizajna krova i brojnim kombinacijama enterijera, ADAM ROCKS se može prilagođavati u istoj meri kao i ostali članovi njegove porodice. Zaštitna plastika oko donjeg dela karoserije u boji antracita i srebrne zaštitne ploče naglašavaju njegov čvrst, moćan izgled. Platneni krov Swing Top se otvara jednim pritiskom na dugme za samo pet sekundi, i pruža čisto uživanje u vožnji na otvorenom.

Opel ADAM ROCKS ispod haube krije potpuno nov proizvod. Pored već poznatih benzinskih motora, Opel po prvi put nudi moćni i ekonomični turbo motor sa direktnim ubrizgavanjem 1.0 ECOTEC u paru sa potpnuno novim manuelnim menjačem od šest brzina sa smanjenim trenjem. Trocilindarski motor, u celosti izrađen od aluminijuma, isporučuje 66 kW/90 ks, dok najsnažnija verzija ove linije ostvaruje 85 kW/115 ks, uz uzorno malu potrošnju i emisiju štetnih gasova, sa vrhunskim performansama i krajnje udobnu vožnju.

Uspešan lifestyle automobil: 100.000 narudžbina za Opel ADAM

ADAM ROCKS takođe poseduje i Opelov nagrađivani IntelliLink info-zabavni sistem koji je već predstavljen u ADAM-u, sa svojim aplikacijama i mogućnostima povezivanja. Info-zabavni sistem ima 7-inčni ekran u boji osetljiv na dodir i potpuno je kompatibilan sa najnovijim pametnim telefonima sa ANDROID i Apple iOS sistemima. Ovaj sistem ne samo da je jednostavan i bezbedan za upotrebu, već je i izuzetno pristupačan, po ceni od samo 300 evra, što ROCKS čini najbolje povezanim malim automobilom na tražištu, baš kao i ostale članove porodice ADAM.

Opel PR

COTY 2024: poznato 7 finalista

COTY 2024: poznato 7 finalista

Iako je udeo električnih automobila u prodaji novih automobila u Evropi dostiže manje od 15 % tržišta, na listi finalista za COTY 2024 ne nalazi se nijedan model koji ne može da radi na baterije. I prvi put se automobil poreklom iz Kine nalazi na ovoj prestižnoj listi...

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje