AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Apatinska pivara donirala 10 novih alkometara Saobracajnoj policiji

Apatinska pivara donirala 10 novih alkometara Saobracajnoj policiji

U susret predstojećim manifestacijama, Dragačevskom saboru u Guči i Belgrade Beer Fest-u, Apatinska pivara je u okviru edukativne akcije „Kad pijem, ne vozim“ donirala 10 novih alkometara Saobraćajnoj policiji Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije...

Apatinska pivara donirala 10 novih alkometara Saobracajnoj policiji

...u želji da se podigne nivo svesti kod vozača i drugih učesnika u saobraćaju o rizicima kombinovanja pića i vožnje.

 

„U proteklih 7 godina saradnje Apatinske pivare i Saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije i donacijom 59 alkometara, nastojimo da podignemo svest pojedinaca, ali i šire zajednice, o rizicima učestvovanja u saobraćaju pod dejstvom alkohola. Verujemo da samo kontinuiranim aktivnostima i doslednim stavom možemo doprineti jačanju svesti kod najšire javnosti o značaju umerene konzumacije i rizicima koje donosi kombinovanje pića i vožnje.“ – izjavio je Dragan Radivojević, generalni direktor Apatinske pivare i dodao da će i u budućnosti nastaviti sa realizacijom ove kampanje kako bi se dodatno podigao nivo bezbednosti u saobraćaju.

O važnosti donacije Apatinske pivare, kao i o značaju celokupne edukativne kampanje „Kad pijem, ne vozim“, Vladimir Rebić, načelnik Uprave saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije je istakao:

 

„Uprava saobraćajne policije svakodnevno preduzima mere intenzivne kontrole saobraćaja, sa ciljem otkrivanja i sankcionisanja prekršaja koji negativno utiču na bezbednost saobraćaja. Upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola je veoma čest uzrok saobraćajnih nezgoda, a otkrivanje i isključivanje vozača pod dejstvom alkohola je jedan od prioritetnih zadataka saobraćajne policije.

Apatinska pivara donirala 10 novih alkometara Saobracajnoj policiji

Pored toga što produžava vreme reakcije, sužava vidno polje, smanjuje pažnju i izaziva pospanost, alkohol kod većine vozača izaziva pogrešnu procenu, odnosno precenjivanje sopstvenih sposobnosti, što dodatno povećava rizik nastanka saobraćajne nezgode. U našim aktivnostima na suzbijanju upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, Upravi saobraćajne policije je dragocena pomoć svih društveno odgovornih subjekata.

 

Kampanja "Kad pijem – ne vozim", koju svake godine sprovodimo sa Apatinskom pivarom tokom Dragačevskog sabora trubača u Guči i Beer Festa u Beogradu, dala je primetne rezultate, koji se ogledaju pre svega u značajnom smanjenju broja vozača pod dejstvom alkohola tokom pomenutih manifestacija, a samim tim i u smanjenju broja saobraćajnih nezgoda i njihovih posledica.

 

Želim da iskoristim ovu priliku da se zahvalim Apatinskoj pivari na dosadašnjoj saradnji, kao i na donaciji 10 alkometara, koji će doprineti da kontrola alkoholisanosti vozača bude još efikasnija.“

Donacija alkometara deo je šire edukativne nacionalne kampanje „Kad pijem, ne vozim“ koja podrazumeva edukativnu akciju dobrovoljne provere nivoa alkohola u krvi, kao i TV i bilbord kampanju sa sloganom akcije.

 

Apatinska pivara i Saobraćajna policija Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije

Novi član Dacia Dakar tima

Novi član Dacia Dakar tima

Dacia je i zvanično objavila da se Nasser Al-Attiyah pridružio njenom reli timu izdržljivosti. Pedesetdvogodišnji Al-Attiyah je dvostruki šampion FIA svetskog reli šampionata (WRC-2) i 19-struki pobednik FIA prvenstva u reliju Bliskog istoka (između 2003. i 2015.)...

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje