AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Lexus NX - prve fotografije serijske verzije

Lexus NX - prve fotografije serijske verzije

Autosalon u Pekingu za svoju svetsku premijeru izabrao je Lexus. Upravo na ovu manifestaviju, luksuzni brend Toyote će dovesti serijsku verziju modela NX. Kao što je uobičajeno, internet je i ovoga puta bio brži, tako da već sada možemo videti kako će novi model izgledati...

Pogledajte vest: Lexus LF-NX: GLK, X3 i Q5 dobijaju ljutog konkurenta.

 

Lexus NX u hijerarhiji Lexusa biće smešten ispod aktuelne serije RX. U dizajnerskom smislu, novi model je nastavak dizajnerskog posla započetog na koncept modelu Lexus LF-NX, predstavljenom na prošlogodišnjem autosalonu u Frankfurtu. Ako ste ljubitelj oštrih dizajnerskih linija, NX je pravi automobil za vas.

Pogledajte vest: Novi Lexus IS: Dizel NE, hibrid DA.

 

Osnova novog modela biće platforma četvrte generacije Toyote RAV4 ili modifikovana platforma modela Lexus CT 200h. Prošle godine je vlasnik Lexusa, kompanija Toyota, u USA i Kanadi registrovala dve oznake - NX 200t i NX 300h. Slovo X u nazivu modela ovog japanskog proizvođača, koristi se za sve crossover i SUV modele.

Lexus NX - prve fotografije serijske verzije

Brojevi u oznakama nam najavljuju i pogonski sistem. Pod haubom modela NX 200t bi se mogao naći dvolitarski benzinski 4-cilindarski motor opremljen turbopunjačem. Model NX 300h pokretaće hibridni pogon, koji kombinuje 2.5-litarski benzinski motor sa Atkinsonovim ciklusom i elektromotor, isto kao model ES 300h.

Izvor: www.carscoops.com

2024 Toyota Land Cruiser
Slika nedelje