AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Ponuda BMW modela od jeseni 2011. godine

Ponuda BMW modela od jeseni 2011. godine

Počev od jeseni 2011. godine, svojom ponudom novorazvijenih motora, inovativnih BMW ConnectedDrive funkcija i mnogobrojnih ostalih atraktivnih dodataka u paketima standardne i opcione opreme, BMW-ova paleta modela dobija novu dimenziju na raznovrsnosti, prožetu kvalitetima svojstvenim za ovaj brend sada sa potpuno osveženom energijom.

Novorazvijeni benzinski i dizelski motori potpomognuti BMW TwinPower Turbo tehnologijom biće dostupni za više modela iz različitih serija, dajući time svoj specifični doprinos u povećavanju uživanja u vožnji uz istovremeno smanjenje potrošnje goriva i smanjenje emisije štetnih gasova. U isto vreme, ponuda tehnologija BMW EfficientDynamics, u okviru standardnih paketa, biće proširena na sve modele svih serija.

Nove nijanse završnih boja eskterijera kao i kolorne varijante obloga u unutrašnjosti vozila, dodatne funkcije za poboljšanje komfora i inovativni sistemi koji vozača i njegovo vozilo povezuju sa okruženjem u kojem se nalazi, dodatno naglašavaju premijum karakter individualnih modela. Na primer, sistem Real-Time Traffic Information (saobraćajne informacije u realnom vremenu) kao i dodatne funkcije “Apps” iz ponude BMW ConnectedDrive biće takođe dostupne za veći broj modela, počev od jeseni 2011.

Ponuda BMW modela od jeseni 2011. godine

Ponuda modela BMW Serije 3: atraktivno izdanje modela personalizovanog izgleda.

Počev od jeseni 2011. godine, BMW Coupe serije 3 kao i BMW Cabrio serije 3 ponovo će biti dostupni u verzijama “Exclusive Edition” kao i “M Sport Edition”. Precizno koordinisane odlike karakteristika i opcija paketa opreme pružaju korisnicima priliku da dodaju veoma upečatljiv naglasak na karakter vozila i da odaberu šta im više odgovara – sofisticirana ili dinamična karakterna crta vozila. Po prvi put je dostupan i BMW Individual tvrdi krov u kontrastnoj boji za BMW kabriolete serije 3. Model BMW 320d EfficientDynamics Edition Touring, biće takođe dostupan u specijalnim izdanjima Exclusive i Lifestyle.

Ponuda BMW modela od jeseni 2011. godine

Ponuda modela BMW Serije 5: još efikasniji zahvaljujući sistemu BMW TwinPower Turbo.

Modeli BMW Serije 5 zasnivaju svoju lidersku poziciju, u segmentu dizajna, sportskih mogućnosti, komfora i efikasnosti, na proširenoj paleti motora. BMW 520d EfficientDynamics Edition, na primer, predstavlja pojam efikasnosti u klasi automobila  „Premium executive“. Limuzinu pokreće četvorocilindrični dizel motor od 135 kW/184 KS, uz prosečnu potrošnju, merenu po EU sistemu provere, od samo 4.5 litra na 100 kilometara (62.8 mpg imp). Novi četvorocilindrični motori sa BMW TwinPower Turbo tehnologijom dodatno obogaćuju ponudu benzinskih i dizelskih agregata. Osmocilindrični motor ispod haube modela BMW 550i Touring, proglašava svoju perjanicu za varijante sa pet vrata porodičnih modela Serije 5. Nova sjajna karakteristika sistema Komfornog pristupa „Comfort Access“, predstavljena je u „hands-free“ funkciji otvaranja prtljažnih vrata i zadnjih prozora, čime se na sjajnu nisku svih pogodnosti sistema lakog pristupa dodaje još jedna novotarija. Dodatno, od ove jeseni, model BMW Gran Turismo Serije 5 može se poručiti  sa paketom M Sport, uz nove opcije iz ponude BMW Individual, koje takođe postaju dostupne za ovaj model.

Ponuda BMW modela od jeseni 2011. godine

Ponuda modela BMW Serije 6: premijera šestocilindričnog dizel motora i sistema xDrive.

Istovremeno uz pojavu novog BMW Coupe Serije 6, na tržištu će se pojaviti i dodatne varijante motora za novi BMW Coupe Serije 6, sve to naravno od jeseni  2011. godine.  Po prvi put će, na oba modela, biti predstavljen i najveći šestocilindrični dizel sportista na svetu sa čitavih 230 kW/313 KS iz 3.0-litarskog motora sa BMW TwinPower Turbo tehnologijom. Po prvi put, modeli BMW Serije 6 postaće dostupni sa inteligentnim xDrive sistemom pogona na svim točkovima – i to je tek jedna od inovativnih karakteristika iz paketa opreme koju će korisnici moći da poruče za svoje nove BMW Cupe ili Cabrio Serije 6.

Ponuda BMW modela od jeseni 2011. godine

Ponuda modela BMW Serije 7: M Sport paket za BMW ActiveHybrid 7.
 
Atraktivni dodaci u okviru ponude opcione opreme dodatno naglašava luksuzni profil segmenta BMW limuzina Serije 7, dok će uvođenje M Sport paketa za BMW ActiveHybrid 7 doprineti još većoj atraktivnosti neverovatne kombinacije luksuza, efikasnosti i sportskih performansi.

BMW Z4: sada još efikasnije tehnologije i paketom “Pure Balance design”.

BMW Z4 se od jeseni 2011. predstavlja i nudi dodatna unapređenja uživanja u vožnji i efikasnosti u vožnji. Dva novorazvijena četvorocilindrična benzinska motora sa BMW TwinPower Turbo tehologijom biće dostupna za verziju Roadster. Agregati zapremine od 2.0-litra za modele BMW Z4 sDrive20i i BMW Z4 sDrive28i razvijaju čitavih 135 kW/184 KS i 180 kW/245 KS, a mogu se upariti – u okviru opcionog paketa opreme – sa osmostepenim automatskim menjačem. Sve varijante modela BMW Z4 sada će biti standardan paket opreme sa sistemom za upravljanje „Servotronic speed-sensitive“ dok će model BMW Z4 sDrive35i biti ukrašen aluminijumskim naplacima od 18-inča dizajna „multispoke“. Na sve to dodajmo i dodatni rast popularnosti ovog uspešnog dvoseda nakon uvođenja paketa opreme pod nazivom „Design Pure Balance“ u ponudu.

Ponuda BMW modela od jeseni 2011. godine

BMW Grupa

BMW Grupa je jedan od najuspešnijih proizvođača automobila i motocikala na svetu sa svojim robnim markama BMW, MINI i Rols - Rojs. Kao firma svetskih razmera, Grupa BMW vodi 24 proizvodna pogona u 13 zemalja i ima prodajnu mrežu razvijenu u preko 140 zemalja sveta.

BMW grupa je dostigla prodaju od približno 1,46 miliona prodatih automobila i preko 110.000 motocikala u fiskalnoj 2010. godini. Ukupan prihod je iznosio 60.5 milijardi evra. Na dan 31. decembra 2010, firma je zapošljavala približno 95.500 saradnika u celom svetu.

Uspeh BMW Grupe je oduvek zasnovan na dugoročnom razmišljanju i odgovornom delovanju. Kompanija je stoga uspostavila ekološku i društvenu održivost kroz lanac vrednosti, sveobuhvatnu odgovornost proizvodnje, kao i jasnu opredeljenost za očuvanje prirodnih resursa kao integralnog dela strategije. Kao rezultat ovih napora, Grupa BMW je u poslednjih šest godina rangirana kao lider u industriji, prema Dou Džonsovim indeksima održivosti.

Delta Motors

Hamann Range Rover Mystere: Misteriozni aristokrata

Hamann Range Rover Mystere: Misteriozni aristokrata

Hamann je za novu generaciju modela Range Rover pripremio atraktivan tjuning, koji jednostavno ne može biti neprimećen. Možda će ovako "misteriozna" modifikacija uticati da slavni terenac izgubi titulu britanskog aristokrate, ali zato je stepen prepoznatljivosti na visokom nivou...

Opelov popust za vozila sa lagera

Opelov popust za vozila sa lagera

U susret letu kompanija Opel je pripremila neverovatnu akciju sa popustima za vozila sa lagera koja su dostupna po najpovoljnijim uslovima do sada. Fantastični popusti iznose i do neverovatnih 2500 evra, a veličina popusta zavisi od izabranog modela...

Sada dostupna i na VIVA: Afro kafa nov i izvrstan ukus kafe

Sada dostupna i na VIVA: Afro kafa nov i izvrstan ukus kafe

Od nedavno posebna vrsta tretmana je dostupna na OMV benzinskim stanicama sa VIVA u Srbiji: Afro kafa, prvoklasna kafa iz šarolikog sveta moderne Afrike. Shodno tome, VIVA nudi prepoznatljivo iskustvo kafe sa mešavinom arabika i robusta zrna, napravljenim isključivo za VIVA, zasnovanom na konceptu koji vodi nazad ka poreklu pijenja kafe.

Ovo je nova Toyota Corolla (2014) - Prve fotografije i informacije

Ovo je nova Toyota Corolla (2014) - Prve fotografije i informacije

Toyota Corolla je najprodavaniji automobil na svetu. Do danas je širom sveta prodato 40 miliona Corolla, od kada je prva generacija predstavljena 1966, pre 47 godina. Uvođenjem nove Corolle - 11. generacije - ona se sada proizvodi u 16 fabrika i prodaje u preko 150 zemalja širom planete. Konačno imamo priliku da upoznamo izgled i tehniku naše - evropske verzije...

Monster Energy i Ken Block - Kvalifikaciona serija za Gymkhana GRiD

Monster Energy i Ken Block - Kvalifikaciona serija za Gymkhana GRiD

Ken Block i Monster Energy se vraćaju sa dugo očekivanim nastavkom Gymkhana GRiD sezone 2012 uz oficijalnu listu gradova za 2013. Evropske kvalifikacije se vraćaju opet na ove prostore, gde ćemo cepati gume kroz sedam kvalifikacionih rundi po celoj Evropi. Biće ovo takmičenje o kom će se pričati tokom 2013 godine.

Uručenа prvа NIS kаrticа zа gorivo - „Moj аuto voli NISOTEC“

Uručenа prvа NIS kаrticа zа gorivo - „Moj аuto voli NISOTEC“

U okviru аkcije „Moj аuto voli NISOTEC“, dаnаs je nа NIS Petrol benzinskoj stаnici „Čаrli Čаplin“ u Beogrаdu,  uručenа prvа NIS kаrticа zа gorivo u vrednosti od 50 litаrа.  Nаjbrži učesnik koji je stigao nа benzinsku stаnicu NIS Petrolа je Drаgаn Jаnković, kome je dodeljenа vrednа nаgrаdа.

Ford osvojio nagradu Internacionalni motor godine

Ford osvojio nagradu Internacionalni motor godine

Po potrošnji goriva izuzetno efikasan i živahan, 1,0-litarski EcoBoost benzinski motor Ford Motor kompanije danas je proglašen Međunarodnim motorom godine 2013, čime je obeležena druga godina zaredom u kojoj je Fordov trocilindarski motor osvojio tu nagradu...

2024 Toyota Land Cruiser
Slika nedelje