AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Tata Nano lako zapaljiv

Tata Nano lako zapaljiv

Najjeftiniji automobil na svetu, Tata Nano, opet privlači veliku pažnju javnosti. Ali, ovoga puta u pitanju je negativna reklama, jer indijski model ima problem. Nekoliko automobila, u kratkom vremenskom periodu je nestalo u plamenu...

Prvi automobil Tata Nano izgoreo je u oktobru prošle godine, u glavnom gradu Indije New Delhi. Sledeći primerak najjeftinijeg automobila na svetu izgoreo je u martu mesecu tekuće godine, u Bombay-u. Nedavno je u plamenu nestao još jedan primerak Tata Nano, ponovo u glavnom gradu Indije, a samo nekoliko meseci nakon što je Tata proučavala uzroke požara na prethodnim modelima. Indijski proizvođač automobila istakao je da je sve u redu i da na automobilu ne postoji greška.

Prema pisanju dnevnika India Times, automobil je počeo da gori na parkingu, u trenutku kada je njegov vlasnik, sudija vrhovnog suda, Partick John.

"Sedeo sam u automobilu i čekao, kada su odjednom počele da lete iskre iz motorskog prostora. Srećom, uspeo sam da izađem iz automobila. Ne smem ni da pomislim šta bi se dogodilo da nisam uspeo da izađem, jer ceo automobil je izgoreo za dva minuta." - izjavio je Patrick John.

Kompanija Tata istog dana je objavila saopštenje u kojem kaže da će odmah početi rad na analizi uzroka koji su doveli do požara. Ali, zaposleni u indijskoj kompaniji odmah su pokušali krivicu da prebace na vlasnika. Prema oceni nekih stručnjaka, požar je izazvala instalacija audio sistema ili elektroinstalacija kontrole prozora.

Svi se radujemo da će Tata Nano stići i u evropske salone, pa i kod nas. Ali, poznato je da najjeftiniji automobil nije i najbolji. Indijski stručnjaci moraće da otkriju i eliminišu uzroke koji dovode do požara. Do tada, Tata Nano je za nas "lako zapaljiv proizvod"!

Model Tata Nano je automobil kojeg svaki Indijac može priuštiti za samo 100.000 Rupija, odnosno 1.735 Eura i koji će predstavljati okretnicu motorizacije u Indiji, ali i budućnosti kompanije Tata Group. Automobil nudi pet mesta, a pokreće ga dvocilindrični agregat zapremine 623 cm3, koji razvija 24 kW. Obrtni moment se prenosi preko 4-stepenog manuelnog menjača. Automobil meri 3,1 m dužine, 1,5 širine i 1,6 m visine. Zapremina rezervoara za gorivo iznosi 30 litara, a prosečna potrošnja goriva 4,3 litra na 100 pređenih kilometara.

Izvoz ovog automobila na druga svetska tržišta Tata ne planira sve do 2011. godine, ali ne treba zaboraviti da u Indiji trenutno živi preko 1,1 milijardi ljudi i da ova zemlja trenutno predstavlja veoma bitno tržište za sve robe. Iako su ranija predviđanja govorila da će novi najjeftiniji automobil na svetu biti izrađen od plastike, Tata Nano izrađen je od metala.

VIDEO:



Automagazin.rs

 

Alfa Romeo i Ajntraht Frankfurt: Najbolji dres Bundeslige

Alfa Romeo i Ajntraht Frankfurt: Najbolji dres Bundeslige

Logo brenda Alfa Romeo okruživaće grb sa orlom na novim dresovima fudbalskog kluba Ajntraht Frankfurt u sledećoj fudbalskoj sezoni. Sebastian Jung, igrač Ajntrahta, i Daniel Dejanović iz omladinskog tima igrača ispod 13 godina starosti, su danas po prvi put javno predstavili svoje dresove u centralnom salonu Alfa Romea u Frankfurtu.

Euro Sumar: Besplatan kontrolni pregled za bezbedan godišnji odmor

Euro Sumar: Besplatan kontrolni pregled za bezbedan godišnji odmor

S namerom da svim vlasnicima Suzuki automobila, posebno modela starije proizvodnje, omogući da svoje vozilo dobro pripreme za godišnji odmor, ali i za letnje uslove eksploatacije, ovlašćeni uvoznik, Euro Sumar, od 15. juna do 31. avgusta organizuje bezbednosno vrlo korisnu, a ekonomski isplativu servisnu kampanju...

Live Rock kampanja za novi Alfa Romeo MiTo MY 2014

Live Rock kampanja za novi Alfa Romeo MiTo MY 2014

Počev od nedelje 16. juna kreće nova  reklamna kampanja za novi MiTo Model Year 2014. Zvezda kampanje biće novi model za 2014. godinu. Sa obnovljenim tehnološkim imidžom, automobil će zadržati prepoznatljivost kompaktnog, sportskog  vozila koje će moći da pridobije vozače koji cene posvećenost detaljima, italijanski stil i tehničku izvrsnost.

Agencija za bezbednost saobraćaja u Raškom okrugu

Agencija za bezbednost saobraćaja u Raškom okrugu

Agencija za bezbednost saobraćaja Republike Srbije juče je u Novom Pazaru održala tribinu „Saradnja sa lokalnim telima za bezbednost saobraćaja u Srbiji“. Tribina je održana u okviru sednice Saveta Raškog upravnog okruga, a prisustvovali su joj čelnici gradova Raškog okruga, Kraljeva i Novog Pazara, kao i opština Vrnjačke Banje, Raške i Tutina.

Тoyota gradi automobil na Twiteru

Тoyota gradi automobil na Twiteru

Тоyota  će kroz razgovor na Tviteru otkrivati principe i procese koje koristi u proizvodnji u fabrici u Velikoj Britaniji kroz prvi u svetu ovakav projekat na društvenim medijima.  U sredu (19.juna), emitovaće na stotine tvitova koji će pratiti proizvodnju novog  Тоyоtа Аuris hibrida, оd sirovog čelika do vozila spremnog za isporuku kupcima...

Ko su najlošiji saputnici u automobilu?

Ko su najlošiji saputnici u automobilu?

U današnje vreme postoje najrazličitije analize i tabale. Jedna od najnovijih jeste neobična lista najgorih saputnika u automobilu. Rezultati ankete nisu iznenađujući, ali predstavljaju veoma zanimljive informacije...

Mercedes AMG ima novi bicikl - R.X45 AMG (6.990 €)

Mercedes AMG ima novi bicikl - R.X45 AMG (6.990 €)

Fabrička tjunerska kompanija automobila sa trokrakom zvezdom u znaku - AMG, udružila je snage sa firmom Rotwild iz Dieburgu. Ova nemačka firma ručno proizvodi MTB bicikle, drumske bicikle, cross bicikle, pa samim tim ne očekujte ništa jeftino...

Renault Symbioz
Slika nedelje