AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Novi hečbek otvara naredno poglavlje u priči o Cruze uspehu

Novi hečbek otvara naredno poglavlje u priči o Cruze uspehu

Priča o modelu Chevrolet Cruze ide ka kulminaciji, a poslednje poglavlje najavljuje lansiranje novog kompakt modela sa 5 vrata, što je još jedan dokaz Chevrolet-ove namere da pruži vrednost za novac u svim glavnim segmentma u Evropi...

Izložbena verzija Chevrolet kompaktnog automobila će po prvi put biti predstavljena na Salonu automobila u Parizu, 30. septembra. To će biti jedna od četiri Chevrolet premijere na sajmu.

Uvođenjem novog Cruze hečbek modela kupci imaju u ponudi alternativu po pitanju izgleda  u odnosu na tradicionalnu limuzinu, a Chevrolet ponovo podiže lestvicu vozilom koje donosi nove nivoe vrednosti u odnosu na bolje utvrđenu konkurenciju.

Kako kaže Vejn Brenon, predsednik i generalni direktor kompanije Chevrolet Europe, potencijal za izlaženje u susret zahtevima kupaca je veliki. „Cruze se pretvara u pravu priču o uspehu. Prodajemo ga u 70 zemalja širom sveta, a nedavno je prestigao Aveo kao naš najprodavaniji putnički automobil u svetu.Hečbek modeli igraju bitnu ulogu na mnogim tržištima. Ukupan segment kompakt vozila u Evropi je zastupljen sa 4,8 miliona vozila, što je više od četvrtine ukupnog tržišta, od čega hečbek vozila predstavljaju oko 65% tog obima. Zato očekujemo povećan obim prodaje u velikom broju regiona, čime šaljemo signal da je Chevrolet danas ozbiljan igrač u glavnom segmentu u Evropi."

Novi hečbek otvara naredno poglavlje u priči o Cruze uspehu

Od njegovog lansiranja na tržište u proleće 2009. godine, Cruze sedan je toplo primljen na tržištima širom sveta, i pozdravljen kao značajan korak u razvoju brenda, a kupci su bili privučeni njegovim kupe stilom, kvalitetom izrade, dobijenih 5 zvezdica na NCAP testu i dinamikom vožnje. Takođe je izabran za najbolji automobil 2010. godine od strane žirija koji se sastojao od vodećih novinara u auto-svetu u srednjoj i istočnoj Evropi.

Chevrolet Cruze je automobil koji posebno odgovara ukusu evropskih vozača. To je činjenica do koje se došlo na osnovu uspešne prodaje na mnogim tržištima. Do sada, u 2010. godini, Cruze vodi na listama prodaje kompaktnih modela na mnogim značajnijim evropskim tržištima uključujući i Dansku, Nemačku, Švajcarsku, Italiju, Španiju, Portugal i Veliku Britaniju, gde je nadmašio predviđen obim prodaje.

Rast prodaje Cruze modela van Evrope je isto tako očigledan. Samo u Kini Chevrolet je prodao skoro 90.000 Cruze vozila od početka godine, dok se limuzina takođe dobro prodaje u Rusiji, delovima Južne Amerike, kao i u Indiji i ostalim tržištima u razvoju.

Novi hečbek otvara naredno poglavlje u priči o Cruze uspehu

Hečbek dizajn

Sa atraktivnom čistom krovnom kupe linijom i kratkim ispustima spreda i pozadi, novi Cruze kompakt ima isti dinamičan ’stav’ kao i sedan izvedba, te će biti odmah prepoznat. Primećuju se i prednosti ’osećaja’ zategnutosti karoserije na putu, nastalog upotrebom novog integralnog sistema rama karoserije (BFI sistem), sistema koji je finom nadogradnjom dodat komponentama šasije. BFI sistem donosi visok nivo stabilnosti i čvrstine.

Prtljažni kapacitet modela Cruze hečbek je oko 400 litara, a poseduje i zadnja sedišta sa mogućnošću preklapanja u odnosu 60:40.

Chevrolet učešće u WTCC šampionatu sa modelom Cruze takođe daje dobre rezultate. Četiri trke do kraja sezone, ovaj model trenutno vodi na listi vozača i na listi timova, a u isto vreme uz odličan efekat, prikazuje dinamičke kvalitete automobila.

Novi Chevrolet Cruze kompakt sa petoro vrata će se naći u prodaji širom Evrope sredinom 2011. godine, a cene će biti objavljene nešto pre datuma lansiranja na tržište.

Chevrolet PR

Potvrđeno: Nissan Terrano će biti Dacia Duster!

Potvrđeno: Nissan Terrano će biti Dacia Duster!

Sada možemo i zvanično potvrditi ono o čemu se već duže vreme spekuliše. Danas smo dobili zvaničnu potvrdu, da će se Dacia Duster proizvoditi pod imenom Nissan Terrano. Iz Japana je stigla i prva oficijelne skica novog Terrana...

Porsche i Michelin podržali humanitarni teniski turnir poznatih

Porsche i Michelin podržali humanitarni teniski turnir poznatih

TC Novak je za vikend ugostio rekordan broj poznatih ličnosti na devetom tradicionalnom humanitarnom teniskom turniru poznatih - Hugo Boss Celebrities Challenger Belgrade 2013! Izuzetni teniski doživljaj, sjajna zabava i druženje, razna iznenađenja i ovoga puta je dočekala brojne posetioce turnira...

Nova Toyota Corolla - Video predstavljanje

Nova Toyota Corolla - Video predstavljanje

Novu generaciju evropske verzije modela Toyota Corolla, upoznali smo 6. juna, kada nas je japanska kompanija "počastila" prvim zvaničnim fotografijama i informacijama. Pred nama je prvi zvanični video snimak, koji nam otkriva sve najvažnije detalje nove Corolle...

Maskirani prototip BMW serije 2 uništen na autoputu + FOTO

Maskirani prototip BMW serije 2 uništen na autoputu + FOTO

Život test vozača prototipova nije nimalo jednostavan. To nam potvrđuju i mnogobrojne saobraćajne nezgode u kojima učestvuju upravo prototipovi budućih serijskih automobila. Jedna od takvih se dogodila u nedelju, 9. juna, na nemačkom autoputu A72, gde je havariju imao BMW serije 2...

Za Spirit of Africa izabrani 4x4 pneumatici Goodyear Wrangler

Za Spirit of Africa izabrani 4x4 pneumatici Goodyear Wrangler

Zbog izuzetno teškog afričkog terena, Spirit of Africa je takmičenje na kojem su na ispitu kako veštine u 4x4 terenskoj vožnji tako i vozilo, a naravno i pneumatici. Vozila VW Amarok sa pogonom na sva četiri točka koji učestvuju na takmičenju opremljeni su isključivo izdržljivim pneumaticima Goodyear Wrangler.

ADAM&YOU: Fascinantna aplikacija u vidu 3D igrice sa grafikom stripa

ADAM&YOU: Fascinantna aplikacija u vidu 3D igrice sa grafikom stripa

Opel Adam App pojednostavljuje konfiguraciju kroz proaktivno iskustvo video igrice. Individualizacija proizvoda je trenutno najaktuelniji trend u auto industriji. Postoje milioni konfiguracija između kojih možete da birate, uz mogućnosti jasnog prevazilaženja standardnih opcija tipično predstavljenih u marketinškim kampanjama.

Fiat grupacija na četvrtoj izložbi NGV 2013

Fiat grupacija na četvrtoj izložbi NGV 2013

Fiat grupacija učestvuje sa sopstvenim štandom na manifestaciji  „NGV Europe International Show and Workshops“ (NGV Evropa, međunarodna izložba i radionice) koja se održava od 11. do 13. juna u Geteborgu (Švedska)...

Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje