AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

BMW - Pozitivno polugodište 2010. godine

BMW - Pozitivno polugodište 2010. godine

BMW se nakon teške 2009. godine vratio u pozitivno poslovanje. To nam dokazuju finansijske i prodajne statistike za prvo polugodište 2010. godine. Za prodajne uspehe najviše zaslužni modeli BMW X1, SUV modeli, serija 7 i Z4...

U prvom polugodištu prošle godine, nemačka kompanija zebeležila je gubitak od 47 miliona Eura, a nakon prvih šest meseci tekuće godine, bavarski proizvođač se može pohvaliti neoporezovanim profitom u visini od 1,8 milijardi Eura. Finansijski rezultat je posledica odličnih prodajnih rezultata: broj prodatih vozila u navedenom periodu je povećan za 13,1 %, na 696.026 primerka (prošle godine u istom periodu, marke BMW, Mini i Rolls-Royce prodali su 615.454 vozila). Ukupni prihod, takođe je proporcionalno povećan za 13,5 %, na 27,8 milijardi Eura.

Veliki uspeh u prodaji imao je model X1. Najmanji SUV iz Minhena je za prvih šest meseci pronašao put do 46.705 vlasnika. Odličnu prodaju zabeležili su i modeli X5 i X6, koji su prodati u 68.632 primerka (+7,1 %). Dobre rezultate ima i serija 7: sa 30.711 prodatih primeraka, "sedmica" je zabeležila međugodišnji rast prodaje od 50,0 % i zauzela vodeću poziciju u segmentu luksuznih limuzina. Roadster Z4 je pronašao 14.236 vlasnika, što je rast od 74,7 %.

BMW serije 5, i pored generacijske promene, zabeležio je rast od 10,8 %, na 94.699 primeraka. Od pomenute brojke, čak 11.803 primerka se odnose na karoserijsku verziju 5 Gran Turismo. Tradicionalno najpopularnija je serija 3. I pored dolazeće generacijske smene, u prvom polugodištu prodato je 199.027 primeraka (+3,0 %) i čini 40 % prodaje marke BMW. U "minusu" su modeli X3 i serija 6, koji takođe čekaju generacijsku smenu (novi X3 nedavno je predstavljen).

Marka Mini prodala je 109.301 primerak, što je rast od 7,6 %. Rolls-Royce je, zahvaljujući odličnoj prodaji modela Ghost, zabeležio prodajni rast. Ove godine, ovaj ekskluzivni proizvođač prodao je 970 vozila, a prošle godine broj prodatih vozila marke Rolls-Royce iznosio je 329.

Automagazin.rs

Nova Toyota Corolla - Američka verzija se otkriva

Nova Toyota Corolla - Američka verzija se otkriva

Postalo je skoro tradicija, da automobilske kompanije svoje modele otkrivaju postepeno, kako bi privukli maksimalnu pažnju javnosti. Najčešće se dešava da proizvođači najpre obelodane fotografiju jednog detalja automobila: svetla, felna, deo enterijera... Toyota USA je učinila slično.

ABT Sportsline ubrzao VW Golf GTD

ABT Sportsline ubrzao VW Golf GTD

Za one, kojima je brzi dizelski Golf GTD nedovoljno snažan, nemačka tjunerska kompanija nudi upgrade za dvolitarski turbodizel motor. Za sve one kojima 184 konjske snage i 380 Nm nije dovoljno, ABT Sportsline ima rešenje...

Mazda3: Ovo je nova generacija ?

Mazda3: Ovo je nova generacija ?

Treća generacija modela Mazda3, po ugledu na ostale modele ove marke, koristi tehnologiju Skyactiv. Neimenovani japanski časopis objavio je prvi snimak plavog automobila, za kojeg tvrdi da je nova "trojka". Autentičnost fotografije nije potvrđena...

FIAT i IVECO pod jednim krovom u Crnoj Gori

FIAT i IVECO pod jednim krovom u Crnoj Gori

FIAT i Iveco su od počev od 3. juna prisutni na crnogorskom tržištu u ovlašćenom prodajno-servisnom centru KOV CAR u Danilovgradu. Prateći zamisao Fiat Grupe, ovlašćeni diler je u mogućnosti da ponudi proizvode počev od najmanjeg segmenta putničkih pa sve do teških kamiona...

Vitro Group inc - Letnje sniženje cena servisiranja Citroën vozila

Vitro Group inc - Letnje sniženje cena servisiranja Citroën vozila

U sredu 05. juna Vitro Group inc, zvanični uvoznik i distributer Citroen vozila za Srbiju i Crnu Goru, počinje veliku letnju servisnu akciju u svom servisu u Radničkoj 22, prekoputa Ade. Pred prestojeće letnje odmore vlasnici Citroen vozila imaju priliku da po veoma povoljnim cenama priprema svoje ljubimce za duža putovanja.

Opel Karavan krenuo kroz Srbiju

Opel Karavan krenuo kroz Srbiju

Opel Karavan sastavljen od starovremenskih vozila i nove game, je u subotu 1. juna isperd Opelovog dilerstava – Autopromet, krenuo kroz Srbiju, uz prisustvo brojnih novinara, prijatelja i partnera Opela. Svi koji su bili u Autoprometu mogli su da se upoznaju sa Opelovom istorijom i tradicijom, ali i novim tehnologijama i mogućnostima Opel automobila.

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje