AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Novi Suzuki Swift startuje po ceni od 9.900 evra

Novi Suzuki Swift startuje po ceni od 9.900 evra

Osnovna, najjeftinija verzija u vrlo bogatoj opremi, između ostalog, ima klima-uređaj, servo u upravljačkom mehanizmu, putni računar, radio/CD/USB/AUX, kožom presvučeno kolo upravljača, kontrolu pritiska u pneumaticima...

Novi Suzuki Swift startuje po ceni od 9.900 evra

Originalni „Japanac“, novi Suzuki Swift, kreće u pohod na srpsko tržište: Euro Sumar, uvoznik, prodavac i serviser Suzuki vozila u Srbiji, upravo je formirao cene ovog automobila koji će, uprkos činjenici da dolazi pravo iz Japana, pa su u cenu ukalkulisana i carinska davanja (12,5%), ovdašnji kupci moći da kupe već za 9.900 evra, koliko, sa PDV-om (u dinarskoj protivvrednosti), košta verzija 1.2 Dualjet 5v Comfort (90 KS). Reč je o verziji sa nemetalik bojom, dok je za metalik boju potrebna doplata od 450 evra.


Zavisno od paketa opreme, vrste menjača (petostepeni ručni ili automatski – sa kontinualnom promenom stepena prenosa - CVT), pogona samo na prednje ili na sve točkove (posle dužeg vremena ponovo u ponudi) i boje – nemetalik, metalik ili SO Color, za ovaj model opremljen pomenutim motorom potrebno je između već navedenih 9.900 i 14.000 evra sa PDV-om.

Novi Suzuki Swift startuje po ceni od 9.900 evra

Najjeftiniji verzija ima Comfort paket opreme u kome su, između ostalog, klima-uređaj, servo u upravljačkom mehanizmu, putni računar, daljinsko centralno zaključavanje svih brava, radio sa CD-om, MP3, USB i AUX priključcima i četiri zvučnika, audio komande na kolu upravljača, automatska dnevna svetla, "guide me home" funkcija svetala, kožom presvučeno kolo upravljača, Bluetooth, podešavanje kola upravljača i vozačkog sedišta po visini, šest vazdušnih jastuka, ABS, ESP, TCS, kontrola pritiska u pneumaticima, itd.


Premium paket, dodatno na već pomenuti Comfort, sadrži i aluminijumske naplatke od 16 inča, multimedijalni sistem sa ekranom osetljivim na dodir, kameru za vožnju unazad, grejače prednjih sedišta, prednja svetla za maglu, grejanje spoljašnjih retrovizora itd. Uz Elegance paket sledi i navigacija sa mapama cele Evrope, kompletno led osvetljenje – u prednjim farovima i stop svetla, automatski klima-uređaj, tempomat i adaptivni tempomat, limiter brzine, radarska asistencija u kočenju, laser za praćenje pešaka, radar za praćenje saobraćajne trake, startovanje motora pritiskom na taster itd.

Ovaj automobil, dužine 3.840, širine 1.735 i visine 1.495 mm (u varijanti 2WD), odnosno 1.520 mm (4WD), ima međuosovinski razmak od 2.450 mm, što garantuje solidan komfor putnika. Minimalni prečnik okretanja, prema fabričkim podacima, iznosi 4,8 m, a odstojanje od tla 120 mm. Novi Swift pokreću dva benzinska motora: četvrocilindarski DUALJET s četvoroventilskom tehnologijom radne zapremine 1.242 cm3 sa 90 KS/66 kW i maksimalnim obrtnim momentom od 120 Nm pri 4.400 obrtaja u minutu, koji se isporučuje sa petostepenim manuelnim ili CVT menjačem i BOOSTERJET trocilindarski zapremine 998 cm3 sa 111 KS/82 kW i maksimalnim obrtnim momentom od 170 Nm pri 2.000 do 3.500 obrtaja u minutu, kada je automobil opremljen petostepenom ručnim menjačem, odnosno 160 Nm pri 1.700 do 4.000 o/min kada se oprema šestostepenim automatskim menjačem koji je identičan onom iz Vitare.
U ponudi je i Swift u verziji Smart Hybrid Vehicle by Suzuki - SHVS, sa „blagim“ hibridnim pogonom. Ta tehnologija koristi integrisani starter-generator (ISG) čime pomaže motoru pri svakom ubrzavanju. Takođe, tokom kočenja proizvodi regenerativnu električnu energiju, što pogonsku grupu čini efikasnijom od klasičnih, koje koriste konvencionalne alternatore. U verziji sa DUALJET motorom, pogonom na svim točkovima i Elegance paketom opreme, ovaj automobil košta od 14.700 do 15.500 evra (zavisno od nemetalik, metalik ili So Color boje), a identične su cene i automobila pokretanog BOOSTERJET motorom, s istim paketom opreme i pogonom na prednje točkove.
Inače, raspon cena za Swift-a opremljenog BOOSTERJET motorom, zavisno od opreme, kreće se od 12.490 do 15.900 evra sa PDV-om.


PR

Kia EV6 i Kia Carnival dobitnici nagrade GOOD DESIGN 2021

Kia EV6 i Kia Carnival dobitnici nagrade GOOD DESIGN 2021

Kia je osvojila dve prestižne dizajnerske nagrade za svoja 2 najnovija modela. Novi električni crossover Kia EV6 i četvrta generacija monovolumena Kia Carnival su osvojili najviša priznanja na godišnjim nagradama GOOD DESIGN Awards, u kategoriji 'Transport'...

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje