AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Sport klub - Formula 1 finalna trka

Sport klub - Formula 1 finalna trka

Drugi put u poslednje tri godine, o šampionu Formule 1 odlučivaće se na poslednjoj trci u Abu Dabiju...

I ponovo, o najboljem među najboljima će odlučivati dva vozača Mercedesa, Niko Roberg i Luis Hamilton. Samo, ovaj put je u boljoj poziciji Nemac, kojem je dovoljno da završi na pobedničkom postolju, bez obzira na to šta uradi Hamilton.

Ali, Britanac je u sjajnoj seriji, on je zvanični šampion i neće prepustiti svoju titulu tek tako ne baš omiljenom kolegi iz tima. Nakon trke u Brazilu, Hamilton je rekao da ima sve pod kontrolom, samo što će još bar dva vozača morati da mu pomognu.

“Niko radi sve ono što i treba, završio je sve trke i nije imao nikakve probleme, dok sam ja u čudnoj poziciji pred poslednju trku. To zapravo i ne pravi veliku razliku ako budem vozio kao u Brazilu, pošto sam izgubio već mnogo ove godine. Ali, ne smem da odustane jer ne znam šta sve može da se desi. Šanse su mi male, ali nikad se ne zna„ istakao je Hamilton.

Sa druge strane, znajući da može da kalkuliše, Rozberg je priznao da nije baš potpuno siguran kako da se postavi pred trku koja će se delimično voziti pod reflektorima i mogla bi da definiše celu njegovu karijeru.

„Ne znam kako da pristupim Abu Dabiju, mislim da ću sve obavestiti u četvrtak pred trku, kada budem imao vremena da razmislim o svemu. Svakako će biti to težak trkački vikend, kao i uvek. Uvek postoji izazov, ništa u Formuli 1 nije lako“, naglasio je Rozberg.

Staza “Jaz Marina” duga je pet kilometara i 554 metra, ima 21. krivinu i važi za jednu od tehnički zahtevnijih i sporijih u šampionatu. Svih 50.000 karata je odavno rasprodao, a najbrži krug izvezao je Sebastijan Fetel u bolidu Red Bula 2009.

Naravno, na ovoj trci se neće odlučivati samo o novom šampionu. Red Bul i Ferari će okončati borbu za drugu mestu u poziciji konstruktora, mada i ako uspeju da je osvoje, u Ferariju će sigurno ovu sezonu okarakterisati kao jednu od onih za zaborav. Takođe, ostalo je i još nekoliko upražnjenih mesta za sledeću sezonu.

Trka se održava u nedelju u 14:00 uz direktan prenos na SK1. Sigurno ste već navikli na glasove Srđana Ercega i Pavla Živkovića, ali zbog važnosti trke, imaćemo i specijalizovanu emisiju iz studija pre nje, koju će voditi Marina Sekulić. Takođe, na kanalima Sport Kluba ćete moći da pratite i sve treninge i kvalifikacije iz Abu Dabija.

 


PR

 

Rekordna godina Kije u Srbiji

Rekordna godina Kije u Srbiji

Prema zvaničnim podacima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije o broju novoregistrovanih putničkih vozila u 2021. godini u Srbiji, Kia vozila zauzela su peto mesto među ukupno 46 marki automobila koje su registrovane u našoj zemlji...

2 miliona Dacia Dustera - iza kulisa priče o uspehu

2 miliona Dacia Dustera - iza kulisa priče o uspehu

Dacia je priča u kojoj jedan uspeh vodi ka drugom. Nakon rođenja Logana 2004., druga buduća zvezda je došla na automobilski svet 2010.: Duster. Legendarni proizvod koji je SUV vozila učinio popularnim i pristupačnim, osvojio je mnoge puteve, od hladalig Sibira do Marokanske pustinje...

Putevi Srbije: 15.529 vozila prošlo kroz naplatnu stanicu Pakovraće

Putevi Srbije: 15.529 vozila prošlo kroz naplatnu stanicu Pakovraće

U prvih 48 sati od puštanja u saobraćaj nove deonice autoputa E-763, od Preljine do Pakovraća, kroz novu naplatnu stanicu „Pakovraće“  prošlo je 15.529  vozila dok je kroz naplatnu stanicu „Preljina“  prošlo 10.529 vozila, što je za 40,8% manje u poređenju sa istim periodom prošle godine...

osmrtnicama ljubuški umrli ljubuški livno umrli osmrtnice grude smrtovnice sarajevo osmrtnice smrtovnice osmrtnicama smrtovnice sarajevo smrtovnice visoko smrtovnice tuzla lektire lektira jastuci madraci cvijeće horoscope umrli vicevi sanovnik horoskop knjige recepti kalkulator

Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje