AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Kia Motors 69. na Interbrandovoj rang-listi Best Global Brands 2016.

Kia Motors 69. na Interbrandovoj rang-listi Best Global Brands 2016.

Vrednost robne marke Kia narasla za 12% na 6,3 milijarde dolara
Na najnovijoj rang-listi Interbrandovih 100 najvećih globalnih brendova (100 ‘Best Global Brands’) se vrednost brenda Kia Motors u poslednjih godinu dana povećala za 12%. Kia je u izveštaju za 2016. napredovala za 5 mesta i sada je na 69. mestu najvrednijih brendova na svetu...


Vrednost korejskog giganta se sa 5,7 milijardi dolara u 2015. povećala na 6,3 milijarde u 2016. To predstavlja sedam puta veću (603%) vrednost u odnosu na 2006., kada se Kia odlučila za strategiju rasta, koja temelji na dizajnu.


“Uprkos ekonomskoj nesigurnosti i stagnaciji tržišta automobila širom sveta je rast vrednosti brenda Kia jasan odraz njenih napora pri održavanju neprekidnog rasta moći brenda. Ovaj rezultat nas motiviše da nastavimo s našom misijom da postanemo najpoželjniji automobilski brend u očima kupaca,” rekao je Charles Suh, viši potpredsednik korporativnog marketinškog odeljenja u Kia Motors.


Mike Rocha, globalni direktor Interbrandovog vrednovanja brendova, rekao je: “Impresivan rast brenda Kia u zadnjih nekoliko godina možemo da razumemo kao direktan rezultat sve veće privrženosti kupaca privlačnom dizajnu i prednostima Kijine game modela i globalnim aktivnostima Kije pri razvoju imidža brenda. Pogotovo u Evropi Kijina moć temelji na ponudi sportskih terenaca i komuniciranju preko iskustava kupaca.”


Brojne nagrade za Kiju u zadnjoj godini


Ovaj osetan, ali održivi rast je rezultat Kijinih napora za jačanje brenda i stvaranje veće emocionalne povezanosti kupaca s Kijom i njenim vozilima. Kijina globalna kampanja - A Different Beat – od 2012. omogućava brendu da naglasi živahnost, pouzdanost i prepoznatljivu narav njenih vozila.


Verovatno je Kijin najveći uspeh u zadnjih 12 meseci prvo mesto u američkom istraživanju J.D. Power IQS za 2016. o početnom kvalitetu. Radi se o najvišem plasmanu od svih brendova, a prvi put u 27 godina ovog istraživanja se dogodilo da se u ocenjivanju kvaliteta novih vozila na vrh vinuo neluksuzni automobilski brend. Kijin uspon na vrh leži u performansama kompaktnog sportskog terenca Sportaga i urbanog crossovera Soula. Kia se u još jednom istraživanju, koje u SAD provodi J.D. Power plasirala na 3. mesto od svih neluksuznih brendova u zadovoljstvu s performansama, delovanjem i izgledom novih automobila (APEAL).


Kijina zbirka nagrada za dizajn dopunjena je u 2016. godini, kada su novi modeli Sportage i Optima osvojili uticajna dizajnerska priznanja ‘red dot’ i ‘iF’. I drugi novi modeli (npr. hibridni krosover Niro i luksuzna limuzina Cadenza), kao i nove tehnologije ojačali su imidž brenda. Na sajmu savremene elektronike CES 2016 je Kia predstavila svoju viziju autonomne vožnje i najavila svoj novi podbrend DRiVE WISE, koji utelovljuje Kijinu filozofiju stvaranja pametnih sigurnih vozila s naprednim sistemima asistencije (ADAS).
Širenje game modela s oznakom GT, koja nudi snažne turbo motore, sportsko vešanje i sportski dizajn, samo je još povećala privlačnost i dinamičnost brenda Kia.

Sa sponzorstvima bliže mladim


Pored toga se Kia odlučila za brojna prestižna sportska sponzorstva kao što su fudbalske federacije FIFA i UEFA, košarkaška liga NBA, asocijacija profesionalnih igračica golfa LPGA i teniski grand slem Australian Open, koji nesumnjivo doprinose približavanju brenda mlađim kupcima širom sveta.


Kako Interbrand vrednuje


Interbrandov izvještaj o 100 najvrednijih globalnih brendova, već 17. po redu, na različite načine vrednuje brendove – od ispunjavanja očekivanja kupaca do veće ekonomske vrednosti. Interbrandova metodologija je bila prva metoda vrednovanja brendova s certifikatom ISO. Plasman temelji na kombinaciji atributa, koji doprinose kumulativnoj vrednosti brenda: finansijski rezultati proizvoda i usluga brendova, uloga koju igra brend pri uticaju na izbor kupaca i snaga brenda pri postizanju premium cene ili u omogućavanju prihoda brenda.

 

PR

 

2 miliona Dacia Dustera - iza kulisa priče o uspehu

2 miliona Dacia Dustera - iza kulisa priče o uspehu

Dacia je priča u kojoj jedan uspeh vodi ka drugom. Nakon rođenja Logana 2004., druga buduća zvezda je došla na automobilski svet 2010.: Duster. Legendarni proizvod koji je SUV vozila učinio popularnim i pristupačnim, osvojio je mnoge puteve, od hladalig Sibira do Marokanske pustinje...

Putevi Srbije: 15.529 vozila prošlo kroz naplatnu stanicu Pakovraće

Putevi Srbije: 15.529 vozila prošlo kroz naplatnu stanicu Pakovraće

U prvih 48 sati od puštanja u saobraćaj nove deonice autoputa E-763, od Preljine do Pakovraća, kroz novu naplatnu stanicu „Pakovraće“  prošlo je 15.529  vozila dok je kroz naplatnu stanicu „Preljina“  prošlo 10.529 vozila, što je za 40,8% manje u poređenju sa istim periodom prošle godine...

osmrtnicama ljubuški umrli ljubuški livno umrli osmrtnice grude smrtovnice sarajevo osmrtnice smrtovnice osmrtnicama smrtovnice sarajevo smrtovnice visoko smrtovnice tuzla lektire lektira jastuci madraci cvijeće horoscope umrli vicevi sanovnik horoskop knjige recepti kalkulator

Novi Renault Austral - revolucija unutrašnjosti

Novi Renault Austral - revolucija unutrašnjosti

Renaultov tim dizajnera nije propustio ni jedan detalj u unutrašnjosti novog Renaulta Austral; od energičnog izgleda, preko osećaja udobnosti do beskompromisnog kvaliteta u svakom elementu. A pri tome koristi sve prednosti koje mu pruža sistem OpenR...

Renault osvojio 2 nagrade na 37. Međunarodnom festivalu automobila

Renault osvojio 2 nagrade na 37. Međunarodnom festivalu automobila

Međunarodni festival automobila je dodelio svoju Veliku nagradu i ove godine. Žiri od 12 stručnjaka iz raznih područja – automobilska industrija, mediji, arhitektura i industrija nakita – se sastao 3. decembra 2021. u Parizu kako bi pregledao ovogodišnji izbor kreativnih i vizionarskih projekata i izabrao pobednike za svaku od 14 nagrada...

2024 Toyota Land Cruiser
Slika nedelje