AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Stigao je novi Ford Transit Custom sa povišenim krovom

Stigao je novi Ford Transit Custom sa povišenim krovom

Ford Motor kompanija je saopštila da u ponudu uvodi novu verziju jednotonskog komercijalnog vozila Transit Custom s povišenim krovom, koja nudi 20 odsto veću zapreminu od verzije sa niskim krovom. Ova verzija je sada na raspolaganju za naručivanje u Evropi, sa isporukom kasnije ove godine...

Stigao je novi Ford Transit Custom sa povišenim krovom

Nova verzija Međunarodnog vena godine 2013. (International Van of the Year) je namenjena širokoj populaciji kupaca, uključujući građevinski sektor i kurirske službe i ima 370 mm veću visinu tovarnog prostora sa rastojanjem od poda do krova od 1,78 metara, a nudi maksimalnu zapreminu do 8,3 kubnih metara (u varijanti sa ugrađenom punom pregradom).

Verzija sa povišenim krovom je jedinstvena u svom segmentu – sa svojom celočeličnom krovnom konstrukcijom koja nudi veću izdržljivost od kompozitnih krovnih panela, a uz to i mogućnost ugradnje krovnog nosača za maksimalno opterećenje krova do 100 kilograma.

"Ovo jeTransit Custom plus – stilski dopadljiviji, ekonomičniji i izdržljiviji od verzije sa niskim krovom, a uz to nudi dodatnu zapreminu za prevoz tereta", kaže David Gregory, glavni programski inženjer za Transit Custom u Ford Evropa. "Mi smo takođe sigurni da verzija sa povišenim krovom čuva sve one pametne karakteristike tovarnog prostora koje su korisnici tražili kada smo dizajnirali novi model."

Isporuke novog Transit Customa sa povišenim krovom počeće kasnije ove godine, a kupci imaju mogućnost da poruče iste sveobuhvatne opcije kao i kod verzija sa niskim krovom, uključujući kratko i dugo međuosovinsko rastojanje i široku paletu ukupne mase vozila i pogonskih grupa. Transit Custom sa povišenim krovom će biti dostupan sa karoserijskim verzijama van i kombi.


Shodno verziji sa niskim krovom, Transit Custom sa povišenim krovom takođe nudi najbolju u klasi funkcionalnost tovarnog prostora, uključujući bočna vrata sa širokim otvaranjem koja omogućavaju pristup natovarenim Euro paletama, kao i sposobnost da prevozi tri natovarene Euro palete, u varijantama i sa kratakim i sa dugim međuosovinskim rastojanjem.

Stigao je novi Ford Transit Custom sa povišenim krovom

Inovativne, novorazvijene funkcije tovarnog prostora uključuju:

• otvor u pregradi tovarnog prostora omogućava transport predmeta do 3 metara dužine, kao što su cevi ili merdevine, koji se bezbedno mogu smestiti unutar vozila (na verziji sa 3,4 metara dugim međuosovinskim rastojanjem)

• repozicionirane, DIN i ISO standardima kompatibilne kuke za pričvršćivanje tereta, koje se nalaze na bočnim stranicama karoserije, čime se povećava korisna površina za prevoz tereta i omogućava potpuno čišćenje poda

• posebno prilagođena, jednodelna obloga prtljažnika nudi povećanu izdržljivost i jednostavno čišćenje

• ultra bistro LED osvetljenje u prostoru za teret sa četiri LED jedinice visokih performansi

Transit Custom sa povišenim krovom takođe nudi izuzetno ekonomičnu potrošnju goriva sa emisijom CO2 od 178 g/km*, što omogućava unapređen 2,2-litarski Duratorq TDCi dizel motor sa opcionim Auto-Start-Stop sistemom. Troškovi vlasništva su dodatno smanjeni najdužim servisnim intervalima u klasi – jednom u dve godine ili na 50.000 km.

Transit Custom je jedini van u svom segmentu koji je uspeo da postigne maksimalnih pet zvezdica na Euro NCAP testovima bezbednosti, a verzija sa povišenim krovom takođe pruža napredne tehnologije, uključujući Ford SYNC sistem sa funkcijom pozivanja hitne pomoći, kameru za nadgledanje iza vozila, kontrolu ubrzanja, automatsko uključivanje/isključivanje dugih svetala, upozorenje o kretanju u traci (Lane Keeping Alert) i upozorenje o budnosti vozača (Driver Alert).

Grand Motors

Bosch: zabeležen rast od pet posto

Bosch: zabeležen rast od pet posto

Očekuje se da će promet Bosch odeljenja automobilske tehnologije u operativnom poslovanju u 2013. porasti za oko pet procenata, što znači da će taj poslovni sektor rasti brže nego globalna automobilska proizvodnja...

Novi BMW M3 već upoznao zaštitnu ogradu na Ringu + FOTO

Novi BMW M3 već upoznao zaštitnu ogradu na Ringu + FOTO

Novi BMW M3 (F80) još uvek se ne prodaje, ali test vozači intenzivno ga testiraju. Ponekada intenzivnije nego što treba. Nezgoda se dogodila na stazi Nurburgring, u mestu Metzgesfeld, gde je vozač izgubio kontrolu nad automobilom i udario u zaštitnu ogradu na desnoj strani...

Jesenji poljoprivredni radovi su u toku - budite pažljivi

Jesenji poljoprivredni radovi su u toku - budite pažljivi

S obzirom da je u jeku sezona jesenjih poljoprivrednih radova, i da se na putevima u našoj zemlji nalazi povećan broj traktora i drugih poljoprivrednih mašina, Agencija za bezbednost saobraćaja želi da ukaže na nekoliko bitnih elemenata koji mogu znatno smanjiti broj saobraćajnih nezgoda sa traktorima i stradanje traktorista.

BMW M3 i M4 - Prve zvanične informacije i foto + video

BMW M3 i M4 - Prve zvanične informacije i foto + video

BMW se konačno pohvalio osnovnim tehničkim podacima sportskog kupea M4 i sedana M3. U slučaju modela M4, videli smo samo koncept, koji je predstavljen na IAA u Frankfurtu, a što se tiče M3, nismo videli ni to. Za sada se moramo zadovoljiti tehničkim informacijama...

Grand Motors: Niže cene za Ford Fiestu i B-MAX

Grand Motors: Niže cene za Ford Fiestu i B-MAX

S prvim jesenjim danima Grand Motors je započeo prodajnu kampanju tokom koje se dva modela Fordovih automobila nude po izuzetno povoljnim cenama: Fiesta se ponovo može kupiti za samo 8.990, a B-MAX već za 10.990 evra, u dinarskoj protivvrednosti, sa svim dažbinama...

Prvi automobil sa OLED trodimenzionalnim štop svetlima

Prvi automobil sa OLED trodimenzionalnim štop svetlima

Članovi OLED 3D istraživačkog konzorcijuma predstavili su prvi put u svetu projekat trodimenzionalnih OLED organskih svetiljki koje emituju svetlo na velike površine i njihovu upotrebu u štop svetlima automobila, što najbolje pokazuje u kojoj će meri nova tehnologija osvetljenja promeniti izgled vozila u budućnosti.

BMW 5 Touring (2024)
Slika nedelje