AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Alfa Romeo Giulietta i MiTo modeli za 2014. godinu

Alfa Romeo Giulietta i MiTo modeli za 2014. godinu

Novi Giulietta model za 2014. i MiTo model za 2014. godinu izražavaju prave vrednosti brenda u svojim segmentima: italijanski stil, performanse i tehnička  izvrsnost pružajui maksimalno zadovoljstvo pri vožnji i potpunu bezbednost...

Alfa Romeo Giulietta i MiTo modeli za 2014. godinu

Automobili Alfa Romeo uvek su bili posvećeni onima koji očekuju odgovor više, koji prevazilazi koncept „korisnog prevoznog sredstva” i postaje odgovor pravog „uzbuđenja”.
Kod brenda Alfa Romeo sve se  svodi na jednu reč: strast. To je kreativna sila koja vodi  rad dizajnera i inženjera svakog dana, tokom više od jednog veka. Ista ta strast rasplamsava mnoge obožavaoce širom sveta, od Južne Afrike i Japana do Šri Lanke i Argentine. Postoji više od 350 Alfa Romeo klubova i više od milion obožavalaca registrovanih na zvaničnim stranama brenda Alfa Romeo na Fejsbuku. I to nije sve. Ako na Guglu pretražite Alfa Romeo, dobićete preko 64 miliona slika.

Ove brojke potvrđuju iskrenu i zajedničku strast koja dolazi iz izvanrednog tehnološkog i ljudskog nasleđa, nasleđa koje je doprinelo ispisivanju nekih od najznačajnijih stranica u automobilskoj istoriji i koje se iznova tumače pri svakom sledećem dizajniranju novog modela. Novi Giulietta model za 2014. godinu i MiTo MY 2014 sigurno ne predstavljaju izuzetke. Ova dva automobila su ostavila traga u svojim segmentima savršenom alhemijom osnovnog stila, kompaktnih i moćnih motora, pravog odnosa snage i težine i tehnoloških svojstava brenda Alfa Romeo posvećenih uživanju u vožnji.

Model Giulietta doveo je Alfa Romeo u vođstvo u važnom segmentu u Evropi, dokazujući svima da „moćno” može biti i „efikasno”, da „elegantno” može biti i „udobno” i da „kompaktno” može biti i „zabavno”. Zato je Giulietta do sada dobila čak 22 nagrade i postigla ukupno 224.000 prodaja od lansiranja ( sredinom 2010. godine)- do danas. Model je bio na spisku „top deset” najprodavanijih automobila u Italiji tokom 2012. godine.

Model MiTo je javnost dočekala s entuzijazmom, naročito nova generacija Alfista, mladih kupaca, koji su time mogli da ispune san: da kupe sportski i bezbedan automobil prepoznatljivog stila i tehnološkog sadržaja koji je dostupan po pristupačnoj ceni. Istovremeno, fokus na potrošnji goriva i emisijama, uz dinamičke kvalitete i kompaktnu veličinu, učinili su model MiTo atraktivnim predlogom  i za stariju klijentelu u automobilskom scenariju koji izgleda da nagrađuje trend smanjenja.

Alfa Romeo Giulietta i MiTo modeli za 2014. godinu

Nova tumačenja modela Giulietta i MiTo potvrđuju „Alfa Romeo strast” koju je Oracio Sata Puliga (Orazio Satta Puliga) () (1910.-1974.), jedan od najvećih dizajnera ovog brenda objasnio na sledeći način: „Alfa Romeo je više od obične fabrike automobila. Njegovi automobili su više od automobila napravljenih na konvencionalan način. Entuzijazam u vezi s prevoznim sredstvom je vrsta bolesti. To je način života, veoma poseban način poimanja motornog vozila. Nešto što se odupire definiciji. Njeni elementi su poput onih iracionalnih crta ljudskog duha koje ne mogu biti objašnjene u logičkom smislu.”

Alfa Romeo Giulietta i MiTo modeli za 2014. godinu

Model Alfa Romeo Giulietta za 2014. godinu

Da bi nastavio da igra glavnu ulogu u svom segmentu, novi model Alfa Romeo Giulietta za 2014. godinu nudi važne inovacije, počevši od novog motora JTDM 2 od 2 litra i 150 KS sa MultiJet sistemom za ubrizgavanje goriva. Motor je opremljen i turbopunjačem niske inercije čija mu efikasnost i brza reakcija omogućavaju da dostigne najviši obrtni momenat u svom segmentu već pri manjim brzinama: 380 Nm pri 1750 o/min. S ovim motorom novi auto beleži vrhunske performanse, postižući najveću  brzinu od 210 km/h i ubrzanje od 0 km/h do 100 km/h za 8,8 sekundi. Sve to uz veoma nisku potrošnju goriva i emisije: cifre zabeležene u kombinovanom ciklusu (koji poseduje sertifikat o usaglašenosti) bile su 4,2 litra goriva na 100 km i samo 110g/km CO2.

Alfa Romeo Giulietta i MiTo modeli za 2014. godinu

Čak i je i stil obnovljen dosad neviđenom čeonom rešetkom, novim hromiranim okvirom svetala za maglu i felnama od 16, 17 i 18 inča. Opseg boja je sad širi uz dodate tri nove boje karoserije: Moonlight bisernu, Anodizzato plavu i bronzanu. Nove karakteristike se mogu naći i u enterijeru, poput volana, sedišta i obrade kontrolne table, panela vrata i ručki. Model Giulietta za 2014. godinu takođe pruža više tehnoloških karakteristika, kao što je novi Uconnect multimedijalni uređaj sa ekranom osetljivim na dodir od 5 ili 6,5 inča, ugrađen u kontrolnu tablu. Obe verzije dolaze sa Bluetooth interfejsom, Aux-in priključkom, USB portom i glasovnim komandama. Štaviše, uređaj od 6,5 inča ima i satelitski navigacioni sistem sa 3D mapama prikazanim iz ptičije perspektive, naprednim usmeravanjem na putu i funkcijom „glasovnog unosa destinacije u jednom koraku” za unošenje adrese pomoću glasovnih komandi. Oba sistema su razvijena u saradnji sa prvoklasnim partnerima: Harman i Here Auto za Uconnect od 6,5 inča i Continental za Uconnect od 5 inča.

Alfa Romeo Giulietta i MiTo modeli za 2014. godinu

U zavisnosti od zemalja u kojima se prodaje, novi model Giulietta za 2014. godinu danas se sastoji od 5 nivoa opreme – Impression, Progression, Distinctive, Exclusive i Quadrifoglio Verde – i 7 motora: od kojih su benzinski: TB od 1,4 litra i 105 KS, TB od 1,4 litra i 120 KS, 1750 Tbi od 235 KS i TB od 1,4 litra i 170 KS (takođe sa Alfa TCT automatskim menjačem); a turbodizel: JTDM od 1,6 litara i 105 KS, JTDM od 2 litra i 170 KS i novi JTDM od 2 litra i 150 KS. Ovaj izbor upotpunjuje motor za dve vrste goriva (LPG i benzin) TB od 1,4 litra i 120 KS, uzbudljivi koncentrat snage i tehnologije koji kombinuje vrhunske performanse sa ekološkim karakteristikama i niskim tekućim troškovima.

Alfa Romeo Giulietta i MiTo modeli za 2014. godinu

Model Alfa Romeo MiTo za 2014. godinu

Model MiTo MY 2014 obnavlja svoju tehnološku sliku zadržavajući pri tom učvršćenu sliku sportskog kompaktnog automobila sposobnog da pridobije vozače koji obraćaju pažnju na italijanski stil i tehnološku izvrsnost radi uživanja u potpuno bezbednoj vožnji. Eksterijer se razmeće novom hromiranom rešetkom, nijansom antracit sive i poliranom završnom obradom prednjih farova. Enterijer je sad još rafiniraniji, počevši od četiri izbora presvlaka i tri potpuno nove komandne table sa specifičnom opremom usklađenom sa verzijom.

Alfa Romeo Giulietta i MiTo modeli za 2014. godinu

Novine se mogu naći i među motorima, sa novim Turbo TwinAir motorom od 0,9 litara koji pruža 105 KS i koji se ističe svojim blistavim karakterom – 105 KS (72 kW) pri 5 500 o/min i maksimalnim obrtnim momentom od 145 Nm pri 2 000 o/min – kao i svojom niskom potrošnjom goriva i niskim emisijama CO2. MiTo pruža sve ovo, ne odričući se performansi, uz najveću brzinu od 184 km/h i ubrzanje od 0 km/h do 100 km/h za samo 11,4 sekunde. Ne zaboravimo i njegovu specifičnu snagu od skoro 120 KS/litar, što je vrednost koja je na nivou sportskih motora.

Uz to, Uconnect sistem sa ekranom u boji osetljivim na dodir od 5 inča kompanije „Continental”, koji je dostupan i uz navigacioni sistem koji je razvio TomTom, prvi put se pojavljuje na modelu MiTo MY 2014. Treba samo da dodirnete ekran kako biste preuzeli ili slušali pravu muziku, putujući uz taktove roka. Nije slučajno od 2008. godine ovaj model igrao glavnu ulogu u komunikacionim kampanjama Alfa Romea na koncertima, raznim događajima, nastupima DJ-eva, izložbama i dešavanjima na visokom nivou čiji je pokrovitelj bio ovaj brend.

Alfa Romeo Giulietta i MiTo modeli za 2014. godinu

U zavisnosti od zemalja u kojima se prodaje, danas se postavka za 2014. godinu sastoji od 5 nivoa opreme (Impression, Progression, Distinctive, Superbike i Quadrifoglio Verde), 10 boja karoserije i 10 različitih šara aluminijumskih felni. U zavisnosti od verzije, kupci mogu da izaberu neki od motora u širokom dijapazonu motora, u kom su svi efikasni, pouzdani i štite životnu sredinu: MultiAir Turbo Petrol od 1,4 litra koji razvija 70 KS, od 1,4 litra koji razvija 78 KS i od 1,4 litra koji razvija 135 KS (sa ručnim menjačem ili Alfa TCT automatskim menjačem), MultiAir Turbo Petrol od 1,4 litra koji razvija 170 KS, Turbo TwinAir od 0,9 litra koji razvija 105 KS, JTDM od 1,3 litra koji razvija 85 KS, JTDM od 1,6 litara koji razvija 120 KS i LPG Turbo od 1,4 litra koji razvija 120 KS.

PR

Ferrari FF Cross Edition: Konjić za piknik

Ferrari FF Cross Edition: Konjić za piknik

Trend "off-roadizacije" automobila se nastavlja, bez obzira na to da li automobil može da se kreće u terenskim uslovima ili ne. Šta kažete na Ferrari FF u stilu modela Škoda Octavia Scout? Osim pogona na sve točkove, nemaju ništa zajedničko...

Video: Ovo je nova Mercedes-Benz C-Klasa?

Video: Ovo je nova Mercedes-Benz C-Klasa?

Kompanija Mercedes-Benz pomoću kratkog video snimka najavljuje premijeru novog modela. Na snimku možemo videti nekoliko detalja automobila, na osnovu kojih možemo zaključiti da se radi o novoj generaciji modela C-Klasa...

Dan korišćenih vozila u Delta Motors-u

Dan korišćenih vozila u Delta Motors-u

U subotu 19. oktobra 2013. godine u periodu od 10-14 časova u salonu Delta Motors-a, Radnička  8, održan je Dan korišćenih vozila .Tom prilikom je klijentima predstavljena kompletna ponuda sertifikovanih korišćenih vozila koja su pokrivena dvogodišnjom garancijom, kao i posebni uslovi finansiranja u saradnji sa BMW Financial Services.

Novi Nissan X-Trail - Proizvodnja u USA počela uz jubilej

Novi Nissan X-Trail - Proizvodnja u USA počela uz jubilej

Dok će američki kupci novu generaciju modela Nissan X-Trail dobiti još ove godine, Evropljani će ovaj kvalitetni SUV morati da sačekaju do jula 2014. godine. Nissan je u svojoj američkoj fabrici u Tennesseeu proslavio svoj 10-milioniti automobil, a jubilarni primerak upravo je bio novi X-Trail (u Americi Rogue)...

Ferrari F430 Scuderia... ili?

Ferrari F430 Scuderia... ili?

Postoje razne replike automobila. Neke od njih izgledaju samo kao loš pokušaj, a neke oduzimaju dah već na prvi pogled i veoma ih je teško razlikovati od originala. Da li možete da prepoznate, koji je donator organa za ovaj Ferrari F430 Scuderia? Nikada nećete pogoditi...

Lamborghini Veneno Roadster: Prve zvanične fotografije

Lamborghini Veneno Roadster: Prve zvanične fotografije

Kompanija Lamborghini, posledstvom britanskog časopisa Top Gear, prve fotografije i detalje koji se odnose na ograničenu seriju supersportskog modela Veneno Roadster. Automobil nema ni platneni ni tvrdi krov, pa se zato vožnja po kiši ne preporučuje :-)

Audi A3 Cabriolet - Proizvodnja u Mađarskoj već počela

Audi A3 Cabriolet - Proizvodnja u Mađarskoj već počela

Mađarska fabrika Audi pokrenula je serijsku proizvodnju nove generacije modela Audi A3 Cabriolet. U fabrici kapaciteta 125 hiljada vozila godišnje, pored Audija A3 Cabriolet, proizvode se i modeli A3 sedan, TT Coupe i TT Roadster. Audi je do sada investirao u fabriku u Györu preko 900 miliona evra...

Renault Symbioz
Slika nedelje