AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Novi Subaru Forester E-Boxer stigao na tržište Srbije

Novi Subaru Forester E-Boxer stigao na tržište Srbije

Svečanom promocijom novog Subaruovog modela Forester e-BOXER, počela je nova era za ovaj brend i na tržištu Srbije...

Novi Subaru Forester E-Boxer stigao na tržište Srbije

U novom prodajno-servisnom centru u Beogradu, predstavnicima medija, uglednim zvanicama i ljubiteljima i poštovaocima marke Subaru, predstavljen je automobil koji je, uz prepoznatljivu Subaru bazu koju čine simetrični pogon na svim točkovima i bokser motor, doneo i pogonsku asistenciju koja nije nova u automobilskoj industriji, ali je izrađena na Subaru način – jedinstveno, specijalno i kroz drugačiji spoj vrhunskih performansi, električne energije i ekologije.

Novi Subaru Forester E-Boxer stigao na tržište Srbije

„Zvanično smo započeli sa aktivnostima na novoj lokaciji 1. juna prošle godine, ali došao je savršen trenutak da održimo otvaranje novog Subaru centra istog dana sa prezentacijom novog Forestera e-BOXER – imajući u vidu našu lokaciju, na kojoj smo okruženi prirodom. Osim toga, danas lansiramo i novu tehnologiju koja označava put u budućnost Subarua. Veoma smo uzbuđeni zbog svega šta sledi, a mi u Subaruu u Srbiji imamo cilj da doprinesemo u Subaru principima zaštitite životne sredine na svaki mogući način“, izjavila je na svečanosti Meletia Mihaelidu, direktorka marketinga i PR u Subaru Srbija.

Oznaka e-BOXER je zaštitno ime za sve hibridne automobile koje će Subaru da proizvodi u budućnosti. Sistem pogona e-BOXER vodi Subaru na novi nivo, gde vozač od automobila može da očekuje snagu, performanse, bezbednost, energetsku efikasnost i besprekorne vozne karakteristike u svim uslovima i na svim tipovima podloge.

Novi Subaru Forester E-Boxer stigao na tržište Srbije

Subaru Forester e-BOXER pokreće kompaktni i snažni 2,0-litarski benzinski agregat sa 150 KS smešten u samoj blizini centra gravitacije automobila. Subaruova globalna platforma na kojoj je izrađen i ovaj model, prilagođena je svim elementima električnog pogona, pa su litijum-jonska baterija i ostale komponente svoje mesto našle iznad zadnje osovine, dok se asinhroni elektro-motor snage 12,3 kW skrio u prostoru kod menjačke kutije. Model sa oznakom e-BOXER ima čak i bolje izbalansiran raspored mase i pruža bolje vozne karakteristike, posebno kad je reč o upravljanju, a bez kompromisa kad je reč o bezbednosti.

Novi Subaru Forester E-Boxer stigao na tržište Srbije

Najbolja potvrda je nedavno osvojeno priznanje za najbolji automobil u klasi malih of-roudera i MPV-ja na testu EuroNCAP*1, a izuzetan rezultat je ostvaren zahvaljujući Foresterovim sjajnim i naprednim sistemima zaštite putnika i pešaka, kao i sistema asistencije vozaču. Velike zasluge idu i dobro poznatom EyeSight sistemu asistencije vozaču, koji se nalazi kao standard u svim Foresterima, bez obzira o kojem nivou opreme se radi.

Subaru Forester e-BOXER prodaje se u Srbiji sa početnom cenom od 36.990 evra (nivo opreme Basic), a u najvišem nivou opreme Premium ovaj model košta 45.500 evra. Sa više detalja o modelu Subaru Forester e-BOXER, ali i ostalim modelima u ponudi, zainteresovani mogu da se upoznaju već sad, prilikom posete Salonu koji se nalazi na adresi Auto-put za Zagreb 32.

PR

Svetska premijera nove Toyote GR Yaris

Svetska premijera nove Toyote GR Yaris

Nova Toyota GR Yaris imala je svetsku premijeru na Salonu automobila Tokio 2024, uz predstavljanje brojnih tehničkih, dizajnerskih i konstrukcionih poboljšanja koja obećavaju još bolje iskustvo sportske vožnje...

Putevi Srbije - Pažljivo vozite zbog vremenskih uslova

Putevi Srbije - Pažljivo vozite zbog vremenskih uslova

JP „Putevi Srbije" apeluje na sve učesnike u saobraćaju da posebno budu oprezni, poštuju ograničenja brzine i prilagode brzinu kretanja uslovima na putu, s obzirom da se prema najavi Hidrometereološkog zavoda u večernjim satima očekuju snežne padavine...

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje