AutoMAGAZIN - Vesti

www.automagazin.rs

Najnovije vesti iz auto industrije

Volkswagen Golf 8 GTD se otkriva - svetleće više nego što očekujete (FOTO)

Volkswagen Golf 8 GTD se otkriva - svetleće više nego što očekujete (FOTO)

Paleta sportskih modela osme generacije Golfa biće široka. U ponudi će biti dizelske, benzinske i plug-in hibridne verzije...

Volkswagen Golf 8. generacije imao je svetsku premijeru i već ga možemo videti na putevima širom Evrope. Već na autosalonu u Ženevi stižu sportske verzije pod oznakama GTD, GTI i GTE.

Prvi zvanićan trailer otkriva nam, da će sportske verzije Golfa imati veoma atraktivne svetlosne elemente. LED diode ne vidimo samo u svetlosnim grupama, već su dizajneri osmislili jednu kompletnu svetleću traku koja povezuje farove. Ovo rešenje nas neodoljivo podseća na električni Mercedes-Benz EQC. Nove zanimljive diode uočavamo i u donjem delu branika, koje se praktično nalaze u otvorima za dovod vazduha za kočioni sistem.
 

VW Golf GTD ispod haube ima dizelski 2.0 TDI Evo, prema tvrdnjama Volkswagena, to je najčistiji turbodizel koji je ikada viđen pod haubom Golfa. Dok u "običnim" verzijama razvija 85 i 110 kW, u verziji GTD agregat razvija maksimalnih 147 kW (200 KS). Kako bi se emisije štetnih materija svele na minimum, automobil je opremljen sa dva filtera čestica i dvostrukim ubrizgavanjem Adblue tečnosti, čime je emisija azot-oksida smanjena za 80%.

Na autosalonu u Ženevi biće predstavljeni svi sportski derivati Golfa 8. generacije: GTI, GTD i GTE. Na najsnažniju R verziju sačekaćemo do julskog Festivala brzine u Goodwoodu.

VIDEO:


Automagazin.rs

AMSS brine o zdravstvenim radnicima na putu

AMSS brine o zdravstvenim radnicima na putu

Auto-moto savez Srbije kao društveno odgovorna organizacija, želeći da pruži podršku svim radnicima zdravstvenih ustanova koji se svakodnevno bore protiv epidemije korona virusa i čuvaju živote svih građana Srbije, stavlja na raspolaganje sve svoje resurse...

Lamborghini Huracan Evo RWD Spyder (2021)
Slika nedelje