AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

AUTOBEST: nagrada dodeljena Novoj Opel Corsi i Opelovom generalnom direktoru Lohschelleru

AUTOBEST: nagrada dodeljena Novoj Opel Corsi i Opelovom generalnom direktoru Lohschelleru

Dvostruki uspeh za Opel u AUTOBEST-u: Na ceremoniji dodele priznanja u Majncu, generalni direktor Michael Lohscheller dobio je nagradu „MANBEST“ za najboljeg menadžera u 2019. godini. Pored toga, šef Opela dobio je „Best Buy Car“ 2020” trofej za novu Opel Corsu...

Žiri AUTOBEST-a, koji čine međunarodni novinari iz 31 zemlje, izabrao je Opel kao automobil sa najboljim odnosom cene i kvaliteta u Evropi. S trenutnom nagradom, nova Opel Corsa postiže hat-trick AUTOBEST nagrada: Ni jedan drugi model nije proglašen „Best Buy Car of Europe“ u tri uzastopne generacije. Među slavnim gostima u Majncu bili su generalni direktor marketinga i prodaje, Ksavier Duchemin, generalni direktor za inženjering, Christian Muller i potpredsednik za komunikacije, Harald Hamprecht.

“Naša nova Opel Corsa automobil je orijentisan ka budućnosti - vrhunski, sa odličnom dinamikom vožnje i električnom energijom. Nudi vrhunske tehnologije po povoljnim cenama. To je i ubedilo AUTOBEST žiri“, rekao je Michael Lohscheller iz Majnca. „Nagrada„ MANBEST“ je velika čast za mene. Ovaj naslov ilustruje ono što smo postigli kao tim sa svim zaposlenima u Opelu. Vratili smo Opel na put ka uspehu - i tako će i ostati“, obećao je najbolji menadžer 2019. godine.

AUTOBEST: nagrada dodeljena Novoj Opel Corsi i Opelovom generalnom direktoru Lohschelleru

Nakon što je PSA grupa preuzela Opel 2017. godine, Michael Lohscheller i njegov menadžerski tim razvili su i sproveli sveobuhvatni strateški plan „PACE!“, Koji će Opel učiniti održivo profitabilnim, globalnim i električnim. Nova Opel Corsa-e započela je veliku ofanzivu za elektrifikaciju svojom svetskom premijerom prošlog leta.

Corsa-e kombinuje praktičnu Corsu sa radom bez emisija CO2 i svakodnevnim električnim dometom do 337 kilometara (prema WLTP1). Već 2007. i 2015. godine, četvrta I peta generacija Corse osvojile su nagrade AUTOBEST. Nova Corsa i Corsa-e nastavljaju ovu tradiciju trećom AUTOBEST nagradom.

AUTOBEST: nagrada dodeljena Novoj Opel Corsi i Opelovom generalnom direktoru Lohschelleru

Nagrade stručnjaka i javnosti: entuzijazam za Opelove modele

Nova generacija Corse snažno je započela. Na primer, u Nemačkoj je već proglašena za „kompanijski automobil godine“, a pre nekoliko dana je dobila i nagradu “Connected Car Award” od Auto Bild grupe. U Španiji je nova Corsa osvojila titulu „Premio Best Car Coche Global”. Opelov vodeći automobil Insignia takođe slavi uspeh širom Evrope. U Velikoj Britaniji je treću godinu zaredom proglašen „višom srednjom klasom automobila godine“, a zbog svog visokog kvaliteta, takođe je u trci za J. D. Power „najpouzdaniji srednji automobile”. U Nemačkoj, zahvaljujući vrhunskom pogonu na sve točkove, Insignia je „automobil godine sa pogonom na sve točkove” i dobitnik „Auto test“ nagrade, kao I nosilac titule „J.D. Power Award ”. Kompaktni SUV modeli: Mokka X i Crossland X upotpunjuju nagradnu seriju Opela kao „najpouzdaniji mali SUV“ u Velikoj Britaniji i „najbolji porodični automobil“ u Holandiji.

Laka komercijalna vozila Opelove sestrinske marke Vaukhall takođe su posebno popularna u Velikoj Britaniji. Trio Combo Cargo, Vivaro i Movano dobio je brojne nagrade u rasponu od "malog / lakog / srednjeg kombija godine" do "lakog komercijalnog vozila godine" i "nagrade za izbor najboljeg trgovca TVD-a". Novi Vivaro takođe je dobio nagradu za TVD za najboljeg novajliju. U inostranstvu je Opel bio „brend godine“ u 2019. godini.

PR

2024 Toyota Land Cruiser
Slika nedelje