AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Novi Kia ProCeed je atraktivan, prostran i svestrani turer

Novi Kia ProCeed je atraktivan, prostran i svestrani turer

Novi Kia ProCeed, koji je danas predstavljen, udružuje atraktivan dizajn s prostranošću i svestranošću turera u 5-vratnoj varijanti karoserije shooting brake...

Novi Kia ProCeed je atraktivan, prostran i svestrani turer

ProCeed će šira javnost upoznati na skorom salonu automobila u Parizu, dok prodaja kreće početkom 2019. godine.


Pravi Evropljanin: dizajniran, razvijen i napravljen u Evropi


Emilio Erera (Herrera), izvršni direktor Kia Motors Europe, rekao je: "ProCeed je vozilo koje predstavlja sve ono što Kia utelovljava. Prekrasan shooting brake dizajn vozačima pruža nenadmašnu kombinaciju dizajna, prostranosti i svestranosti te predstavlja jedinstvenu ponudu u razredu srednje velikih porodičnih vozila. ProCeed, koji je bio razvijen na evropskim putevima i za evropske vozače, nudi angažovanu vožnju. Napravljen je u Evropi, po najvišim proizvodnim standardima, a vlasnicima nudi bezbrižnost Kijine revolucionarne 7-godišnje fabričke garancije (do 150.000 km)."

Novi Kia ProCeed je atraktivan, prostran i svestrani turer

Novi ProCeed, koji nosi ime 3-vratnog kupea pro_cee'd 2. generacije, dizajniran je, razvijen i konstruisan u Evropi. Radi se o proizvodu Kijinih dizajnerskih, tehničkih i R&D odeljenja u Frankfurtu, a proizvoditi će ga u fabrici u Slovačkoj. Tamo će ga proizvoditi pored Ceeda i Ceeda Sportswagon, koje su nedavno predstavili i uskoro ih očekujemo u prodaji.


Kia ProCeed kao kombinacija odvažnog dizajna i tehnologije predstavlja najsportskijeg člana porodice Ceed, a biće raspoloživ samo u varijantama GT Line i GT.


Erera je rekao: "ProCeed će kao deo raširene porodice Ceed igrati važnu ulogu u Kijinom stabilnom rastu u Evropi. Od 2006. je u Evropi prodatih više od 1,3 miliona primeraka modela Ceed, što znači da se radi o jednom od naših najprodavanijih modela pored Sportaga. ProCeed povećava privlačnost Ceeda."

Novi Kia ProCeed je atraktivan, prostran i svestrani turer

Proizvodnja varijante ProCeed shooting brake kreće u novembru, dok sama prodaja počinje početkom 2019. godine. Kao i svi ostali modeli i ProCeed pruža Kijino obećanje o kvalitetu, koje potvrđuje revolucionarna – i još uvek najduža u Evropi – garancija, koja traje 7 godina (do 150.000 km, prve 3 godine bez ograničenja pređenih kilometara) i važi za celo vozilo.


PR

Četiri nagrade What Car? za Kiju

Četiri nagrade What Car? za Kiju

Kia je na dodeli nagrada za automobil godine revije What Car? za 2024. godinu osvojila četiri nagrade, uključujući pobedu u dve glavne kategorije za Kia Sportage i Kia EV6...

Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje