AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Nissanova fabrika u Sunderlandu proizvela je milioniti Juke

Nissanova fabrika u Sunderlandu proizvela je milioniti Juke

Osam godina nakon što je započet segment kompaktnog crossovera milioniti Juke izašao je iz Nissanove fabrike u Sunderlandu. U proseku svakih 105 sekundi sa proizvodne trake silazi jedan novi Juke...

Nissanova fabrika u Sunderlandu proizvela je milioniti Juke

Juke je svima dobro poznat po svom prepoznatljivom sportskom dizajnu, a model iz 2018. dolazi sa bogatom ponudom mogućnosti za personalizaciju spoljašnjeg izgleda i unutrašnjosti. Zahvaljujući svim mogućnostima i mogućim kombinacijama za personalizaciju, kupcima je na raspolaganju više od 23 000 različitih verzija najnovijeg Jukea.


Milioniti Juke proizveden u Sunderlandu bio je Tekna plave boje Vivid, najnovije boje u paleti vozila.


Kevin Fitzpatrick, viši potpredsednik sektora za proizvodnju, upravljanje lancem snabdevanja i nabavke Nissana Evrope, izjavio je: „Postizanje brojke od jednog milona fantastično je dostignuće za svaki model.”

Nissanova fabrika u Sunderlandu proizvela je milioniti Juke

Prije osam godina nije postojalo nijedno vozilo slično Juke-u. Sa njime se otvorio jedan potpuno novi segment te je on na tržište doveo prepoznatljiv i dotad neviđen izgled. Danas brojimo milion kupaca, a Juke je i dalje lider segmenta.


Sjajno je videti da je model iz 2018. sa svim svojim poboljšanjima i mogućnostima personalizacije jednako popularan kao i model koji je prvi sišao sa proizvodne linije 2010.”


Juke je drugi crossover koji se proizvodi u ovoj fabrici nakon Qashqaija, koji je počeo da se proizvodi 2006. i odmah doveo Nissan u vodeći položaj na tržištu crossovera. U Sunderlandu je dosad proizvedeno više od tri miliona Qashqaija. Osim njega, u toj fabrici su proizvedeni još i Micra (2,4 mil.) i Primera (1,5 mil.)

Nissanova fabrika u Sunderlandu proizvela je milioniti Juke

U tih milion Juke-a je uključena i premium sportska verzija, Juke NISMO, čija je proizvodnja u Sunderlandu počela 2012. Podaci o prodaji pokazuju da evropski kupci Juke-a najčešće biraju crnu boju, a prvi im je izbor i kada je reč o personalizaciji unutrašnjeg i spoljašnjeg izgleda.


Juke i dalje niže prodajne uspehe te je 2017. godine u Evropi prodato 95 000 primeraka. Profinjeniji izgled najnovijem modelu daje upečatljiva nova prednja maska V-motion boje tamnog hroma, tamna svetla i tamni pokazivači smera na prednjim retrovizorima. LED svetla za maglu sad su u serijskoj opremi od paketa Acenta.


U ponudu Juke-a stigla su tri nova dizajna 16-inčnih i 18-inčnih aluminijumsikh felni, dostupnih od paketa Acenta. Za kupce koji žele da dodaju jos više prefinjenosti, točkovi na nivou Tekna opreme mogu biti personalizovani sa umetcima u boji.

Nissanova fabrika u Sunderlandu proizvela je milioniti Juke

Delovi dodatne opreme za personalizaciju unutrašnjosti komplementarni su i izrađeni od aluminijuma te dolaze u narandžastoj i plavoj boji, a to su i sedišta od imitacije kože crne boje, nasloni za ruke.


Juke je dostupan sa audiosistemom BOSE Personal koji pruža iskustvo zvuka u 360⁰ visokog kvaliteta zahvaljujući zvučnicima ugrađenim u naslon za glavu vozačevog sedišta.


Juke je opremljen i inovativnom tehnologijom, uključujući Nissanov Inteligentni Around View Monitor sa sistemom za otkrivanje pokretnih objekata, upozorenjem na izlazak iz trake i upozorenjem na vozila u mrtvom uglu.


PR

Četiri nagrade What Car? za Kiju

Četiri nagrade What Car? za Kiju

Kia je na dodeli nagrada za automobil godine revije What Car? za 2024. godinu osvojila četiri nagrade, uključujući pobedu u dve glavne kategorije za Kia Sportage i Kia EV6...

Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje