AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

IAA 2017 - Novi Toyota Land Cruiser u Frankfurtu!

IAA 2017 - Novi Toyota Land Cruiser u Frankfurtu!

Toyota je na ovogodišnjem salonu automobila u Frankfurtu premijerno izložila novi, redizajnirani Land Cruiser...

IAA 2017 - Novi Toyota Land Cruiser u Frankfurtu!

Uz nasleđe terenske vožnje duže od 65 godina, Land Cruiser ostaje jedinstven u segmentu po svojoj sposobnosti objedinjavanja izuzetnog kvaliteta, trajnosti i pouzdanosti i terenskih performansi, kao i sve višeg nivoa luksuza, udobnosti za putnike i prestiža.


NOVI TOYOTA LAND CRUISER - Kvalitet, trajnost i pouzdanost od 1951.


Land Cruiser je dostupan u više od 190 zemalja širom sveta, najviše od svih postojećih Toyotinih modela. Nenadmašne terenske sposobnosti su mu obezbedile neoborivu reputaciju jednog od najčvršćih i najpouzdanijih vozila sa pogonom 4x4 na svetu i učinile ga najprodavanijim modelom u segmentu u više od 10 evropskih zemalja.

IAA 2017 - Novi Toyota Land Cruiser u Frankfurtu!

Novi Land Cruiser dodatno naglašava ovu reputaciju novim, savremenijim i robusnijim spoljnim izgledom, sofisticiranijim i udobnijim izgledom putničke kabine, poboljšanjima dinamičkih mogućnosti i jednostavnošću korišćenja, na drumu i u terenskoj vožnji. Ergonomski optimizovani i funkcionalno grupisani prekidači, novi dizajn centralne konzole objedinjava veliki ekran multimedijalnog sistema Toyota Touch® 2 with Go osetljiv na dodir od 8“, instrumente Optitron i višenamenski ekran od 4,2“ kojim se upravlja prekidačima na volanu.

IAA 2017 - Novi Toyota Land Cruiser u Frankfurtu!

Udobnost u unutrašnjosti je podignuta na viši nivo ugradnjom ventilatora prednjih sedišta, grejanjem zadnjih sedišta i automatskim klima uređajem, električnim, grejanim vetrobranom i grejanim mlaznicama za pranje, okretanjem retrovizora i novim izgledom pametnog ključa.


U Evropi novi Land Cruiser pogoni turbodizel motor 2,8 D-4D snage 130 kW/177 KS. Za istočnoevropska tržišta dostupni su i benzinski motori 2,7 VVT-i od 122 kW/164 KS te 4,0 VVT-i snage 183 kW/249 KS .


Ključ nenadmašnih terenskih sposobnosti Land Cruisera je izdržljiva konstrukcija karoserije vozila (body-on-frame) koja je otporna na deformacije i jedinstvena u tom segmentu.

IAA 2017 - Novi Toyota Land Cruiser u Frankfurtu!

Reč je o kombinaciji velike čvrstoće i dokazane trajnosti, koja se lako se održava i popravlja i nudi ne samo visok nivo zaštite od oštećenja, nego i značajno smanjuje uvijanje karoserije i omogućava vozaču optimalno upravljanje i nadzor nad vozilom.
Povrh toga, konstrukcija karoserije efikasno izoluje putničku kabinu od udaraca u oslanjanje, čineći i najzahtevnije terenske vožnje udobnijima za putnike u vozilu.
Pomoćni sistemi za sve terene u Land Cruiseru pomažu i neveštim vozačima maksimalno korišćenje terenskih performansi koji čine ovo vozilo jednim od tehnički najnaprednijih i najsigurnijih vozila sa pogonom na četiri točka na svetu, a pri tom pružaju vozaču i puno uživanje u vožnji i osiguravaju jednostavnost korišćenja.


Ni jedan drugi SUV ne može da pruži jedinstvenu kombinaciju terenskih performansi i dinamičnosti na drumu kakvu pruža Land Cruiser. Njegova upečatljiva pojava na drumu i visok nivo tehnologije svrstavaju ga u premium segment među vozilima 4x4, savršene mešavine voznih karakteristika po svim terenima, udobnosti i prefinjenosti.


Toyota Land Cruiser će biti u ponudi na tržištu Srbije već od oktobra, kada će biti objavljene cene i specifikacije opreme a prve isporuke se očekuju već od druge polovine novembra.


PR

Svetska premijera nove Toyote GR Yaris

Svetska premijera nove Toyote GR Yaris

Nova Toyota GR Yaris imala je svetsku premijeru na Salonu automobila Tokio 2024, uz predstavljanje brojnih tehničkih, dizajnerskih i konstrukcionih poboljšanja koja obećavaju još bolje iskustvo sportske vožnje...

Putevi Srbije - Pažljivo vozite zbog vremenskih uslova

Putevi Srbije - Pažljivo vozite zbog vremenskih uslova

JP „Putevi Srbije" apeluje na sve učesnike u saobraćaju da posebno budu oprezni, poštuju ograničenja brzine i prilagode brzinu kretanja uslovima na putu, s obzirom da se prema najavi Hidrometereološkog zavoda u večernjim satima očekuju snežne padavine...

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje