AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Oko 50.000 vozila Jaguar Land Rover prodato u novembru 2016.

Oko 50.000 vozila Jaguar Land Rover prodato u novembru 2016.

Jaguar Land Rover grupa ostvarila je najbolju novembarsku maloprodaju do sada, od 47.588 vozila, što čini 2% više nego u novembru 2015. godine, saopstila je kompanija British Motors Srbija...

Rast maloprodaje iz godine u godinu vođen je prodajom novog Jaguara XF (sa dodatkom dugog točka baze XFL u Kini) i F-PACE kao i nastavak odlične prodaje Land Rover Discovery Sporta i Range Rover Sporta – delimično uoči nedostatka Land Rover Discovery.


Rast maloprodaje u novembru iz godine u godinu je najuočljiviji preko dva od tri svoja najveća tržišta, sa Kinom (do 42%) i Severnom Amerikom (do 20%). Pomak u prodaji u Evropi (dole 13%), Velikoj Britaniji (dole 6%) i na drugim tržištima u inostranstvu, među kojima su i Rusija i Brazil (dole 25%). Jaguar Land Rover prodao je 527.937 vozila u prvih 11 meseci u 2016. godini, što je 21% u odnosu na isti period prethodne godine.

Oko 50.000 vozila Jaguar Land Rover prodato u novembru 2016.

Dalji kineski rast je u perspektivi nakon objavljivanja projekta proširenja tekuće faze II Guangzhou Auto Showa u fabrici Chery Jaguar Land Rover u Changshu, koji će povećati proizvodne kapacitete od 70.000 vozila, što je za 50% više.
Jaguar je zabeležio svoj najbolji novembar ikada, sa maloprodajom 14.613 vozila, što je 83% više u odnosu na novembar prošle godine. Vođen snažnom prodajom novod XF i F-Pace, do danas je prodato 132.381 Jaguara, što je 75% u odnosu na prethodnu godinu.


Land Rover je zabeležio novembarsku prodaju od 32.975 vozila, što je pad za 14% u odnosu na novembar 2015, ali i nastavak solidne prodaje Land Rover Discovery Sporta i Range Rover Sporta koji su izjednačeni sa prodajom smanjenog obima obustavljenog Land Rover Defender i odlazećeg Discovery modela. Do danas je postignuta prodaja od 395.556 vozila Land Rovera, što je za 9% više u odnosu na prethodnu godinu.


PR

 

Svetska premijera nove Toyote GR Yaris

Svetska premijera nove Toyote GR Yaris

Nova Toyota GR Yaris imala je svetsku premijeru na Salonu automobila Tokio 2024, uz predstavljanje brojnih tehničkih, dizajnerskih i konstrukcionih poboljšanja koja obećavaju još bolje iskustvo sportske vožnje...

Putevi Srbije - Pažljivo vozite zbog vremenskih uslova

Putevi Srbije - Pažljivo vozite zbog vremenskih uslova

JP „Putevi Srbije" apeluje na sve učesnike u saobraćaju da posebno budu oprezni, poštuju ograničenja brzine i prilagode brzinu kretanja uslovima na putu, s obzirom da se prema najavi Hidrometereološkog zavoda u večernjim satima očekuju snežne padavine...

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje