AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Nova Opel Meriva-premijera na Sajmu BG Car Show

Nova Opel Meriva-premijera na Sajmu BG Car Show

Nova Meriva – unapređena, efikasnija, atraktivnija i funkcionalnija nego ikad pre – premijerno je prikazana domaćoj publici na Sajmu automobila u Beogradu. Pored jedinstvene fleksibilnosti, Opelov mali monokeb se sada izdvaja obnovljenim, jednostavnijim dizajnom sa nizom najnovijih tehnologija koje dodatno unapređuju njegovu udobnost i efikasnost.

Predstavljena je kompletna linija motora sa Euro 6 sertifikatom, uključujući i novu generaciju modela 1.6 CDTI, koja je najtiša i najefikasnija u klasi; jedna od verzija ovog modela imaće potrošnju od svega 3,8 litara na 100 kilometara. Pored toga, po prvi put u benzinskoj ili dizel izvedbi monokeb vozila, emisije štetnih gasova biće ispod 100g – tačnije, svega 99g CO2 /km. Novi prenosni mehanizmi omogućavaju finije i preciznije upravljanje menjačem, dok nova generacija Opel IntelliLink info-zabavnog sistema, unpaređene brzine i funkcionalnosti, savršeno integriše  funkcionalnost pametnog telefona u kokpit vozila.

Prva generacija Opel Merive predstavljena je 2003. godine i prodata u više od 1.060.000 primeraka. Naslednik, Meriva B, promovisana je 2010. godine, a poslednja osvežena verzija je domaćoj publici premijerno predstavljena na ovogodišnjem sajmu automobila u Beogradu. Pored jedinstvene fleksibilnosti, Opelov mali monokeb se sada izdvaja obnovljenim, jednostavnijim dizajnom sa nizom najnovijih tehnologija koje dodatno unapređuju udobnost i efikasnost. Mali monovolumen sa dužinom od 4,3 metra, širinom od gotovo dva metra i visinom od 1,615 m i nije tako mali. U Merivu se mogu smestiti vozač i četiri putnika. Međutim, ono što Merivu izdvaja kao svojevrsnog “majstora fleksibilnosti” jesu četiri bitne “Flex” inovacije.

FlexSpace – potpuno drugačiji ergonomski koncept postavke enterijera sa mogućnošću podešavanja zadnjih sedišta u skladu sa potrebama, uz povećan prostor za ramena i noge putnika. Pri tome, prtljažni prostor koji može da varira od 400 do 1.500 litara je i dalje upotrebljv.
FlexDoor vrata koja se otvaraju široko, pod uglom od 84 stepena i to na specifičan način, tako da su zadnja fiksirana na C stub, što omogućava lakši ulazak i izlazak iz vozila.
FlexRail – centralna konzola između prednjih sedišta koja se nalazi na “šini” i po potrebi pomera.
FlexFix – potpuno integrisani nosač za bicikle na zadnjem delu vozila, koji je uvek u automobilu i koji se u svakom trenutku može lako izvući, poput fioke.

Novitet u novoj Merivi je i informaciono-zabavni sistem u vozilu - IntelliLink, a potrazumeva sitntezu informaciono-navigacionog sistema sa “pametnim” telefonom, uz mogućnost sinhronizacije i audio sadržaja. Velik, 7-inčni monitor u boji, visoke rezolucije, nudi novi interfejs sa IntelliLink grafičkim detaljima koji olakšavaju čitanje sistema, kao i brži i finiji rad.

Spoljašnji izgled nove Merive podrazumeva “podmlađivanje” u skladu sa aktuelnim trendovima. Tako je prednji deo sada mnogo sličniji Insigniji, a nešto je i niži, sa mnogo više hromiranih detalja i drugačijim dizajnom svetlosnih grupa i svetala za maglu. A pozadi, kada je već reč o svetlima, primenjena su sva rešenja savremene LED tehnologije. S boka posmatrano, prepoznatljiva talasasta granična linija metala i staklenih površina Merive je zadržana, ali dodatno “obogaćena” elegatnim hromiranim detaljem.

Kao pogonska gorivo za Merivu predviđeni su benzin, dizel i tečni naftni gas (TNG). Motori od 1,4 litra sa turbo-punjačem od 120 i 140 KS su od ranije poznati. Međutim, tu je i potpuno novi dizel agregat od 1,6 litara. poznat i kao “dizel koji šapuće”, a pri tome ima 136 konjskih snaga i 320 Nm obrtnog momenta, te potrošnju od 4,4 litra na 100 kilometara, uz emisiju CO2 od svega 116 g/km. Pored ovih impresivnih podataka, inženjeri Opela su otišli i korak dalje.Tako je Meriva postala prvo monovolumensko vozilo sa CDTI motorom, tj. agregatom koji koristi dizel gorivo i to samo 3,8 litra na 100 kilometara, a da ima emisiju ugljen-dioksida ispod 100 grama po kilometru, tačnije svega 99 g/km. Svi ovi motori dolaze sa ecoFlex sistemom uštede goriva koji podrazumeva i Start/Stop funkciju, a istovremeno i svi ispunjavaju Euro 6 standarde.

Namenjena pre svega mladim porodicama i mladim mamama, ali i svima onima koji imaju potrebu za dobrom ergonomijom, komforom i fleksibilnosti, a Opel je za sajam pripremio i specijalnu ponudu ovog modela:

Opel Meriva Selection sa “Cool&Sound” paketom od 11.360evra
- 1.4 benzinski motor od 100KS, 5 vrata
- Klima uređaj sa polen filterom
- Radio - CD MP3 sa trostrukim info ekranom
- Prednja svetla za maglu
- Putni računar
- Prednji električni podizači stakala, Električna ručna kočnica
- Elektro podesivi retrovizori sa grejačima
- Prednji vazdušni jastuci (vozač i suvozač)
- ESP, ABS

Opel Meriva Enjoy od 12.060 evra
- 1.4 benzinski motor od 100KS, 5 vrata
Dodatno na Selection:
- Bočni i zavesasti vazdušni jastuci
- Utičnica 12V na konzoli u podu, nazad
- Lampice za čitanje napred i pozadi
- Centralna konzola sa naslonom za ruku-Flex Rail
- Euro NCAP test sa 5 zvezdica
- Volan deluxe sa tri kraka
- Svetlo za čitanje na prednjoj i zadnjoj klupi


Opel Meriva Active od 12.560evra
- 1.4 benzinski motor od 100KS, 5 vrata
Dodatno na Enjoy:
- Točak od lake legure (Alu felne)
- Elektronska regulacija klime sa dve zone
- Kožni volan sa radio komandama
- Tempomat
- Elektropodizači prozora napred i pozadi
- Zatamjena zadnja stakla
- Svetla za maglu -napred
- Auto alarm
- Light and sight paket 1


Opel Meriva Active TNG od 14.160evra
- 1.4 Benzinski motor od 120KS sa Fabričkim TNG uređajem, 5 vrata
Dodatno na Enjoy:
- Točak od lake legure (Alu felne)
- Elektronska regulacija klime sa dve zone
- Kožni volan sa radio komandama
- Tempomat
- Elektropodizači prozora napred i pozadi
- Zatamjena zadnja stakla
- Svetla za maglu -napred
- Auto alarm
- Light and sight paket 1

Opel

Uniqa osiguranje sve snažnije na tržištu

Uniqa osiguranje sve snažnije na tržištu

Nakon završetka procesa akvizicije, osiguravajuća grupacija UNIQA u potpunosti je postala vlasnik švajcarskih osiguravajućih kompanija Basler osiguranje u Srbiji i Hrvatskoj. Ugovor je potpisan oktobra 2013. godine, a akvizicija je u potpunosti završena 11. marta 2014...

BG Car Show - Lukoil za dame u pokretu

BG Car Show - Lukoil za dame u pokretu

Kompanija „LUKOIL Srbija“ je danas organizovala nagradno takmičenje za dame vozače pod nazivom „Dame u pokretu“. Pobednicama takmičenja nagrade su uručile poznate dame, voditeljke Dušica Spasić i Maja Nikolić a ispred kompanije Igor Armuš, šef Odeljenja maloprodaje...

2014 beogradski sajam automobila - Prve fotografije

2014 beogradski sajam automobila - Prve fotografije

Juče je otvoren 4. BG Car Show na Beogradskom sajmu. Najnoviji modeli automobila zasijali su punim sjajem, a organizatori očekuju veliku posetu. Ova manifestacija je jedna od retkih koja je opstala u regionu, što objašnjava veliko interesovanje i izlagača i posetilaca. Predstavljamo prve fotografije snimljene ispod kupola Beogradskog sajma...

BG Car Show 2014 - Lepotice (FOTO)

BG Car Show 2014 - Lepotice (FOTO)

Juče je pod kupolama Beogradskog sajma počeo 4. DDOR BG Car Show i 8. Međunarodni sajam motocikala Motopassion 2014. Posetioci mogu videti mnogobrojne premijere, koje praktično stižu direktno sa autosalona u Ženevi, a predmet pažnje sigurno će biti lepotice pored automobila. Fotografije govore više od hiljadu reči...

Grand Motors zvezde na Sajmu automobila

Grand Motors zvezde na Sajmu automobila

Grand Motors, tradicionalni izlagač na beogradskom Sajmu automobila i ove godine će u periodu od 14.03.2014. do 23.03.2014, izložiti svoje zvezde među četvorotočkašima, a pripremio je i brojne povoljnosti za kupce i novitete.

Renault Symbioz
Slika nedelje