AutoMAGAZIN - Vesti

www.automagazin.rs

Najnovije vesti iz auto industrije

Dacia ima novog dizajnera

Dacia ima novog dizajnera

Miles Nürnberger od 1. jula 2021. preuzima dužnost direktora odeljenje za dizajn poslovne jedinice Dacia i tako se pridružuje upravljačkom odboru pod vodjstvom Denisa Le Vota, glavnog direktora marki Dacia i Lada...

Nürnberger će odgovarati Laurensu van den Ackeru, izvršnom potpredsedniku Odeljenje za dizajn i članu upravnog odbora Grupe Renault.


O Nürnbergerovu imenovanju se oglasio Denis Le Vot rekavši kako je veoma uzbuđen što će se Miles pridružiti timu, budući da Odeljenje za dizajn igra ključnu ulogu u strategiji poslovne jedinice DACIA. Dodao je i kako je novi Sandero dokaz sposobnosti njihovih dizajnera da oblikuju jednostavna, a istovremeno privlačna vozila. #NBI , #BIGSTER.


„Izuzetno nam je zadovoljstvo što u ovako uzbudljivom trenutku za marku možemo da izrazimo dobrodošlicu Milesu Nürnbergeru. Miles je ugledni dizajner koji je svojim radom u Aston Martinu inspirisao mnoge. Njegovo iskustvo i želja da osnaži identitet marke kroz dizajn će biti od velike koristi za Daciju i tako će nam pomoći da prilagodimo marku vremenima koja dolaze” dodao je Laurens van den Acker.


O dizajneru


Miles Nürnberger se pridružuje 2008. kompaniji ASTON MARTIN LAGONDA kao vodja odeljenja za spoljašnji dizajn. S vremenom preuzima funkciju kreativnog direktora, a 2018. postaje direktor odeljenja za dizajn marke. Nürnberger je, izmedju ostalog, bio zadužen za dizajn prvog SUV-a marke, modela DBX, projekat Valkyrie kao i dizajn modela Vision i konceptnih modela SUV-ova sa kojima se marka električnih vozila Lagonda vratila na tržište.


Pre nego što se pridružio društvu Aston Martin Lagonda, bio je član Citroënovog odeljenja za spoljašnji dizajn. Prva iskustva u svetu automobilskog dizajna stekao je u Lincolnu, marki kompanije Ford Motor Company.


Rođen je 1976. godine u porodici koja je negovala strast prema umetnosti, dizajnu i automobilima, a 1998. je diplomirao automobilski dizajn na Univerzitetu Coventry. Godine 2009. je dobio nagradu za dizajn Concorso d’eleganza Villa d’Este za konceptni automobil One-77.


PR

Continental predstavlja novi SportContact 7

Continental predstavlja novi SportContact 7

Lansiranjem nove gume SportContact 7 Continental sada ima da ponudi pneumatik visokih performansi za sportska vozila. Od ove jeseni u ponudi će biti ukupno 42 artikla u veličinama između 19 i 23 inča, dok će paleta dodatno biti proširena tokom naredne godine...

Stanje na putevima zbog Međunarodne biciklističke trke

Stanje na putevima zbog Međunarodne biciklističke trke

JP „Putevi Srbije“ obaveštava javnost da su moguća zadržavanja na pojedinim deonicama državnih putevima I i II reda kao i naplatnim stanicama u Republici Srbiji, zbog održavanja 61. Međunarodne biciklističke trke kroz Srbiju od 09. do 12.09.2021.

Mercedes-Benz predstavio unapređeni Sprinter

Mercedes-Benz predstavio unapređeni Sprinter

Novi motor, novi menjač, novi sistem pogona na sva četiri točka: sa sveobuhvatnim tehnološkim unapređenjem, Mercedes-Benz osigurava da će njegova ikona velikih kombija, Sprinter, ponuditi veću udobnost u vožnji od septembra 2021. godine nadalje – i to na gotovo svim terenima...

Bugatti Chiron Super Sport 300 (2021)
Slika nedelje