AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Kia odlučnije ulazi na područje usluga mobilnosti

Kia odlučnije ulazi na područje usluga mobilnosti

Iz Kia Motors Corporation najavili su planove sa kojima će ojačati partnerstva sa kompanijama koje se bave globalnom mobilnošću kako bi zadovoljili različite potrebe stranaka širom sveta...

Predsednik i direktor Kije, Ho Sung Song, tokom obilaska fabrike u gradu Sohari (J. Koreja) prilikom zadnjih priprema za početak lansiranja Carnivala 4. generacije javnosti je predstavio Kijinu strategiju globalne mobilnosti.


"Kia želi da strankama pruža prilagođene proizvode i različite usluge mobilnosti, koje se temelje na našoj dugoj istoriji proizvodnje automobila," rekao je predsednik Song. "Kia će ojačati saradnju sa globalnim partnerima, jer želimo da nudimo regionalno prilagođene usluge mobilnosti, koje će biti ostvarenje naše strategije Plan S."


U januaru ove godine Kia Motors je najavila dugoročnu strategiju Plan S, koja predstavlja planove ovog brenda da svoje usluge mobilnosti prilagodi strankama u različitim delovima sveta.


Kia će usluge prilagoditi različitim životnim stilovima kupaca po regionima


U Južnoj Koreji će Kia da unapredi lokalni program pretplate 'Kia Flex' na ukupno 200 vozila. Ponuda vozila će uključivati novog Carnivala, koji će uskoro biti lansiran na korejskom tržištu, kao i novi potpuno električni model koji stiže u skoroj budućnosti.

Kia odlučnije ulazi na područje usluga mobilnosti

U Evropi će Kia sarađivati sa globalnim partnerima pri pružanju regionalno prilagođenih usluga mobilnosti. 2018. godine je Kia zajedno sa španskim energetskim divom Repsol osnovala usluge zajedničke upotrebe vozila (car-sharing) WiBLE. Radi se o programu, koji korisnicima omogućava najam i vraćanje vozila na brojnim lokacijama. WiBLE trenutno upravlja 500 plug-in hibrida Kia Niro PHEV i u Španiji je jedan od vodećih pružaoca usluga zajedničke upotrebe vozila. Kia sa ovom platformom namerava da u budućnosti pruža multimodalne usluge mobilnosti, koje uključuju različite načine prevoza, kao npr. javni prevoz i zajedničku upotrebu vozila.


Kia će do kraja godine preko svojih zastupnika pokrenuti usluge mobilnosti i u Italiji i Rusiji. To je nova servisna usluga, koja zastupnicima omogućava izdavanje vozila za određeni period, od jednog dana do čitave godine. Kia će u skoroj budućnosti postepeno širiti svoje usluge širom sveta.


U Severnoj Americi Kia će svoju elektrifikaciju ubrzati saradnjom sa svojim partnerima. Tako je pružaocu prevoza Lyft prošle godine namenila 200 primeraka električnog modela e-Niro, dok su ove godine 44 primerka plug-in hibrida Niro HEV dali kompaniji MoceanLab, koja se bavi uslugama mobilnosti, a koja je vlasništvu automobilske grupacije Hyundai Motor Group.


MoceanLab osnovan je prošle godine sa ciljem pružanja usluga mobilnosti na području Los Anđelesa, a planovi za širenje njihovih usluga uključuju zajedničku upotrebu autonomnih vozila, shuttle prevoze, multimodalne prevoze i ličnu mobilnost. MoceanLab upravlja flotom od 100 vozila, koja između ostalog uključuje hibridni Niro HEV. Kia namerava da razvije nove proizvode, napravljene da unaprede usluge mobilnosti koje se temelje na dosad prikupljenim podacima MoceanLabove flote vozila.


U zemljama u razvoju Kia se takođe priprema na neizbežne promene na području pružanja usluga mobilnosti. Kia je partner kompanijama kao što su npr. Ola, najveći indijski pružalac prevoza; Revv, indijska car-sharing kompanija; i Grab, najveći pružalac prevoza u Jugoistočnoj Aziji. Ova partnerstva Kiji će omogućiti bolje razumevanje potreba njenih kupaca po pitanju mobilnosti i daljeg razvoja u budućnosti.


PR

Slavna Mazda Red

Slavna Mazda Red

Mazda Motor Corporation je uspešno primenila sopstvenu tehnologiju bojenja Takuminuri[i] i razvila posebnu boju Artisan Red Premium...

Četiri nagrade What Car? za Kiju

Četiri nagrade What Car? za Kiju

Kia je na dodeli nagrada za automobil godine revije What Car? za 2024. godinu osvojila četiri nagrade, uključujući pobedu u dve glavne kategorije za Kia Sportage i Kia EV6...

2024 Toyota Land Cruiser
Slika nedelje