AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Nova Mokka: Opel fokusiran na logotip modela

Nova Mokka: Opel fokusiran na logotip modela

Automobil iz jednog kalupa, precizna, direktna, kvalitetna - to je nova Opel Mokka. Kreirana prema dizajnerskom pravcu koji je razvio Opel i sa idealnim proporcijama, lice nove generacije Mokke pokazuje izuzetno atraktivne karakteristike koje su istovremeno disciplinovane i personalizovane...

Ovu disciplinu možete pronaći svuda, u svakom detalju, a posebno na natpisu Mokka. Potpuno je nov, kao i ceo automobil, sa posebno dizajniranim fontom koji na tehnički, graciozan i živopisan način formira reč „Mokka“. Ime i amblem sada su u središtu nove generacije vozila, a tako je i sa novom Mokkom, prvim Opelom koji samouvereno nosi svoje ime pozicionirano centralno na zadnjim vratima ispod legendarnog simbola munje. Čitljiv svima i bez nepotrebnih dodataka kao što su linije opreme ili skraćenice. Nova Opel Mokka nosi oznaku samo „Mokka“ ili „Mokka“ sa malim „e“ u slučaju električne verzije.

„Logo oslikava apsolutnu preciznost nove Mokke“, objašnjava Mark Adams potpredsednik kompanije Opel dizajn. „Moderno dizajniran logo postavljen je vodoravno, kako bi naglasio širinu vozila. Ovaj centralni položaj u skladu je sa Opelovim dizanerskim pravcem, gde su ključni vizuelni elementi smešteni duž vertikalne i horizontalne ose. Električni Mokka-e defineše novu eru za Opel marku. Oblik i funkcija savršeno su povezani, a to je jednostavno nemačka odlika.”

Nova generacija Opel Mokke ima potpuno novi dizajn i biće dostupna kupcima početkom 2021. godine.

Opelov dizajnerski pravac:  vizuelni identitet budućih modela

Predstojeća generacija Mokke premijerno otkriva novi nacrt i izgled prednjeg i zadnjeg dela budućih Opelovih modela. U ovom dizajnu dve ose se seku sa Opelovom munjom u sredini. Logotip legendarne marke postaje centralna karakteristika sada više nego ikad. Oštrija i jasnija brazda haube, koja se nastavlja ispod munje, određuje centralnu osu, a jedinstveni dizajn dnevnih svetala u obliku krila, koja će i ubuduće predstavljati Opelove modele, simbolizuju horizontalnu liniju. Izgled se ponavlja na zadnjem delu i prikazuje Opelov dizajn u najboljem obliku. Munja u sredini u kombinaciji sa centralno postavljenom natpisom imena modela povezuje horizontalnu osu zadnjih svetala u obliku krila, sa vertikalnom osom koja se proteže od krovne antene do nabora na braniku.

PR

Slavna Mazda Red

Slavna Mazda Red

Mazda Motor Corporation je uspešno primenila sopstvenu tehnologiju bojenja Takuminuri[i] i razvila posebnu boju Artisan Red Premium...

Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje