AutoMAGAZIN - Vesti

www.automagazin.rs

Najnovije vesti iz auto industrije

Honda Collection Hall virtuelna tura – uživajte u istoriji Honda brenda

Honda Collection Hall virtuelna tura – uživajte u istoriji Honda brenda

Honda Collection Hall (CHC) locirana je u Japanu u Tim Ring Montegi gde se nalazi najveća kolekcija svih proizvoda koje je kompanija proizvela. Zahvaljujući 360° virtuelnoj turi možete pogledati više od 300 izloženih modela...

Krenite u obilazak putem linka: www.honda.com. Možete zaviriti u istoriju japanskog proizvođača kroz ekskluzivnu kolekciju automobila, motocikala kao i “trkačkih mašina”. Otvorena je 1998. godine, ne samo da bi obeležila pedeset godina postojanja brenda, već i da bi pokazala snove i strast koje su inspiracija i serijskim proizvodima i trkačkim mašinama.

3 sprata Hondine istorije

Virtuelna tura zaista dočarava pravi muzejski obilazak, dozvoljavajući nam da se osetimo kao da smo zaista otputovali u Hondinu postojbinu i iznova proživeli 70 godina istorije ove kompanije. Na drugom nivou prikazani su automobili, motocikli i drugi pogonski proizvodi, a tu se nalaze i istinske zvezde – kompaktni sportski model iz 1963. S500 kao i neki od legendarnih modela kao što su Prelude, NSX i Civic. Izložba takođe nudi pogled na evoluciju japanske proizvodnje automobila, sa posebnim akcentom na mikro vozila koja su bila veoma popularna u Japanu.
Prikazani su neki od najranijih modela, kao što je HONDA N360, prvi mali serijski automobil koji je počeo sa prodajom 1968. godine. Možete pronaći i istinske ikone dvotočkaša kao što su CB750, najviše proizvođen serijski četvorocilindraš, kao i NR.
 

Treći sprat posvećen je Hondinoj strasti prema moto sportu. Tu se nalaze jednosedi, GT i motocikli kojima se HONDA takmicila nekada i sada. I ovde se nalaze prave ikone kao što su McLaren-Honda koju je vozio Ayrton Senna, kao i šestocilindricni RC166 koji je izvojevao pobede na Isle of Man TT i kog je vozio Mike Hailwood.

Factory of Dreams

Otvaranje HCH predstavlja trud kompanije HONDA da prikaže svoje poreklo i svoju istoriju, kao i da se pomoću savremene tehnologije i mobilnosti poboljšaju trenutni uslovi života ljudi. Ovi koreni datiraju iz četrdesetih godina prošlog veka kada je Soichiro prvi put iskoristio motor generatora korišćenog u radio transmiterima na biciklu svoje supruge kako bi joj olakšao svakodnevne odlaske u kupovinu. Godine 1946. razvio je ideju i počeo da prodaje agregate sa rezervoarima, akceleratore, kablove i druge delove za bicikle. Ovaj agregat postao je poznat kao Hondin agregat za bicikl, a dve godine kasnije, 1948, osnovao je HONDA Motor Company.

PR

Za lakšu i sigurniju mobilnost zdravstvenih radnika

Za lakšu i sigurniju mobilnost zdravstvenih radnika

Porsche Financijska Grupacija u borbi protiv pandemije koronavirusa daje na korišćenje 5 putničkih vozila za potrebe prevoza materijala i zdravstvenih radnika Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd i  Instituta zа јаvnо zdrаvljе Srbiје „Dr Milаn Јоvаnоvić Bаtut”...

Servisna akcija u Honda servisu

Servisna akcija u Honda servisu

Kompanija Delta Automoto poziva vozače Honda automobila da iskoriste priliku za dezinfekciju vozila zbog koje neće morati da brinu o izlasku iz kuće, dovoženju automobila u Honda servis, čekanju i povratku nazad...

Lamborghini Huracan Evo RWD Spyder (2021)
Slika nedelje