AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

MOL Serbia otvorila Depo za skladištenje goriva u Sremskim Karlovcima

MOL Serbia otvorila Depo za skladištenje goriva u Sremskim Karlovcima

Prvi depo za skladištenje goriva kompanije MOL u Srbiji danas je zvanično počeo sa radom. Depo u Sremskim Karlovcima su svečano otvorili direktor kompanije Ante Aralica, ambasador Mađarske dr Atila Pinter i ministar rudarstva i energetike Aleksandr Antić...

Kao najveća investicija ove kompanije, namena Depoa je pretovar i skladištenje evro premijum BMB-a i evro dizel goriva, a sama dostava robe će biti omogućena na dva fronta: rečnim i drumskim putem, a u budućnosti će se osigurati i mogućnost dopreme železničkim putem. 

„MOL Serbia se, nakon više od 15 godina poslovanja na teritoriji Srbije, odlučila na ovako značajan korak i veliku investiciju, sa ciljem da obezbedi sigurno snabdevanje tržišta gorivom vrhunskog kvaliteta koje će direktno dolaziti iz rafinerija MOL Grupe. Investicijom u Depo u Sremskim Karlovcima potvrđujemo tu svoju nameru. Upravljanje sistemom goriva potpuno je automatizovano, a ubrizgavanje aditiva vrši se paralelno sa utovarom derivata. Rezultat je gorivo vrhunskog kvaliteta. Jedan od naših  fokusa je poštovanje najviših ekoloških standarda - ni jedan od procesa koji se na Depou odvijaju neće ugroziti životnu sredinu“, izjavio je Ante Aralica, direktor MOL Serbia.

MOL Serbia otvorila Depo za skladištenje goriva u Sremskim Karlovcima

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić istakao je važnost snažnih ekonomskih odnosa Srbije i Mađarske rekavši kako oni iz dana u dan jačaju:

„Srbija i Mađarska imaju  snažan partnerski odnos  kada je reč o energetici , a kompanija MOL je dugo prisutna u Srbiji i svoju poziciju u našoj zemlji  je izgradila na visokom kvalitetu goriva koji pruža i građanima i ostalim partnerima u veleprodaji. Ovaj korak predstavlja jedan stepenik više u nastojanju da MOL bude još prisutniji u našoj zemlji i da svojim poslovanjem jača naftni biznis Srbiji. Ovaj projekat će, pored sigurnosti snabdevanja, uticati i na jačanje tržišta, što je u interesu krajnih korisnika“, rekao je Antić i dodao da je ova investicija značajna, te da dokazuje da je Srbija politički i ekonomski stabilna država u koju ozbiljne kompanije žele da invetsiraju i da tu ostanu.

MOL Serbia otvorila Depo za skladištenje goriva u Sremskim Karlovcima

Ambasador Mađarske u Srbiji Atila Pinter, potvrdio je da Srbija i Mađarska imaju saradnju strateškog karaktera, dok  infrastrukturne investicije, prema njegovim rečima, to dodatno jačaju.
„MOL spada među najveće mađarske kompanije koje ulažu u Srbiji i za proteklih 15 godina uvrstio se u red vodećih kompanija na energetskom tržištu Srbije. Terminal čijem otvaranju danas prisustvujemo, najveća je investicija MOL-a u Srbiji i omogućava kompaniji da skladišti gorivo izvanrednog kvaliteta“, istakao je Pinter.

Depo ima pet rezervoara dizelske sekcije kapaciteta 8.000m³  i tri rezervoara BMB sekcije kapaciteta 4.000m³. Sistem za ubrizgavanje aditiva je izgrađen sa namerom da ne utiče na zagađenje okoline, a terminal je opremljen biološkim uređajem za tretman otpadnih voda i separatorom ulja. Rezervoari imaju rashladne sisteme i potrebne plutajuće krovove na benzinskim obalnim tankovima, kako bi se na taj način nivo isparavanja smanjio.
 
 
PR

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje