AutoMAGAZIN - Vesti

Aladin logo
www.automagazin.rs

Najnovije vesti iz auto industrije

Vespa klub Kragujevac domaćin "Vespadžija" iz Srbije i regiona

Vespa klub Kragujevac domaćin

Da Vespa već više od sedam decenija svog postojanja ne gubi sjaj potvrdio je broj dvotočkaša ovog italijanskog proizvođača koji se okupio u Kragujevcu na 1. zvaničnom Vespa skupu koji je organizovan u ovom gradu od 30. avsgusta do 1. septembra...

Vespa klub Kragujevac domaćin

Cilj organizatora, Vespa kluba Kragujevac, je bio da se promoviše bezbedna vožnja i da se u što boljem svetlu prikaže grad, kultura i turistički potencijal grada i okoline, a sve to putem Vespe koja nije samo skuter, već stil života.

Vespa klub Kragujevac domaćin

Vespe raznih generacija i modela pristigle su iz  Niša, Kruševca, Vršca, Beograda,  Užica, Trstenika, Jagodine, Vrnjačke Banje, Požege, Stare Pazove a bili su i gosti iz Bugarske.

Neki od vozača su prešli na svojim Vespama preko 800 km tokom tri dana skupa što dokazujue da je putovanje Vespom uvek bio čin avanturizma ali i dokaz zaljubljenika da ona može još više!

Vespa klub Kragujevac domaćin

Vespa Klub Kragujevac potrudio se da bude dobar domaćin. Sva tri dana gosti su imali bogat program aktivnosti uz laganu vožnju sa stilom i elegancijom koju može da priušti samo Vespa.

Domaćini su goste dočekali u petak veče u kafani Balkan, kultnom boemskom mestu grada.

U subotu, koja je predstavljala glavni dan skupa, Vespa družina je krenula iz Vega Food Stora koji predstavlja sklop modernog dizajna i savremenog ukusa.

Vespa klub Kragujevac domaćin

Iz centra grada krenuo je defile ulicama grada Kragujevca uz obilazak Muzeja 21. oktobar.

Zatim se kolona Vespi uputila u odmaralište Ostvo gde je nastavljeno druženje. Na Ostrvu uz dobru muziku, hranu i piće gosti su uživali u prelepom ambijentu pored bazena. Vespa igre poput pucanje iz vazdušne puške, pikado, ronjenje na dah i kviz znanja su upotpunili druženje i aktivnosti tog popodneva.

Bogat fond nagrada za Vespa igre obezbedili su partneri skupa Baki d.o.o., Pontis Motori, 3T Racing, Šone Sport i Weide satovi.

Vespa klub Kragujevac domaćin

Svi učesnici skupa učestvovali su i u "lutriji" na kojoj je pored moto opreme partnera i sponzora glavna nagrada bio produženi vikend u hotelu Mons na Zlatiboru i produženi vikend u apartmanu Sanjar u Vrnjačkoj Banji!

Druženje na Ostrvu je završeno tortom koja je bila takođe u stilu Vespe sa simboličnim brojem 1. koji je predstavljao 1. Vespa skup u Kragujevcu.

Vespa klub Kragujevac domaćin

Druženje se u subotu uveče nastavilo u Caffe & Club Tresor.

Nedelja je bila dan za rastanak uz sumiranje utisaka uz kafu u Vega Food Storu, posle čega su učesnici seli na svoje Vespe i uputili se svojim kućama, puni utisaka uz najavu da će se vratiti sledeće godine ponovo.

Vespa klub Kragujevac domaćin

Vespa Klub Kragujevac se pokazao kao dobar domaćin u organizaciji svog prvog skupa!

Opšti utisak svih je da je "I Vespa skup Kragujevac 2019." završen više nego uspešno. Ponovo je dokazano da Vespa nije samo običan skuter već sinonim za stil, eleganciju i slobodu.

Vespa klub Kragujevac domaćin

Ostaje pitanje da li su vozači Vespi Vespaši, Vesparoši ili Vespadžije? Odgovor ovog vikenda nismo dobili ali sigurno je da je pobedila zajednička ljubav i strast svih učesnika prema Vespi kao i ljubaznost i otvoreno srce domaćina za sve Vespa vozače.

PR

U 2020. godini očekujemo mnogo noviteta iz Kije

U 2020. godini očekujemo mnogo noviteta iz Kije

Kia će sledeće godine na našem tržištu predstaviti mnogo noviteta. Ukupno će u 2020. godini ponuditi 9 novih ili unapređenih varijanti modela među kojima će biti najveći novitet prolećni dolazak potpuno novog Sorenta...

Proizveden 500.000. Dacia Duster u fabrici u Mioveniju

Proizveden 500.000. Dacia Duster u fabrici u Mioveniju

Krajem novembra fabrika automobila Dacia u Mioveniju proslavila je proizvodnju 500 000. primerka vozila Duster (4x4, Prestige, 1.3 TCE 150 KS, crvena Fusion). Radi se o drugoj generaciji legendarnog modela za Rumuniju i Grupu Renault, koji je lansiran prije dve godine na Salonu automobila u Frankfurtu. 500 000. Duster je proizveden za kupca iz Francuske.

Šesta generacija Opel Corse stigla je u Srbiju!

Šesta generacija Opel Corse stigla je u Srbiju!

Opelov mali bestseler sinoć je svečano predstavljen pred brojnim gostima koji su imali priliku da se uvere u savršen spoj dizajna, nemačkog inženjeringa, premijum HI-Tech enterijera i inovativnih tehnologija u oblasti bezbednosti koji ovaj automobil poseduje...

Toyota GR Yaris stiže u januaru

Toyota GR Yaris stiže u januaru

Potpuno novi sportski automobil, inspirisan relijem, Toyota GR Yaris, imaće međunarodnu premijeru na Tokyo Auto Salonu u Japanu, sledećeg meseca (10. januara)...

Audi RS6 Avant 25 years of Audi RS
Slika nedelje