AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Kijino uspešno prvo polugodište

Kijino uspešno prvo polugodište

Kia je u prvih 6 meseci u Evropi prodala 268.305 vozila (+1,6% u odnosu na 2018) Kia Motors je zabeležila najbolje polugodište u Evropi ikada...

Kijino uspešno prvo polugodište

Po podacima evropskog udruženja proizvođača automobila (ACEA) Kia je u zemljama članicama EU i EFTA u prvih šest meseci ove godine ukupno prodala 268.305 vozila, što je 1,6% više nego u istom periodu prošle godine.

Istovremeno se i povećao Kijin tržišni udeo i to sa 3,0% na 3,2%.

Rast pokreću obogaćena ponuda modela Ceed i električni modeli Emilio Herera, izvršni direktor Kia Motors Europe, rekao je: “Novi i unapređeni modeli su nas ove godine odveli do novog vrhunca i pokazali da naša poslovna strategija rasta, koja se između ostalog temelji na razvoju novih vozila, itekako deluje. Širenjem Ceedove ponude i brojnih hibridnih, električnih i sportskih modela sada u mnogo segmenata nudimo više izbora nego drugi proizvođači. U drugoj polovini godine ćemo ponuditi još veći izbor, jer stiže novi urbani krosover XCeed te novi hibridni i plug-in hibridni modeli.”

Kijino uspešno prvo polugodište

Ceedov uspeh Treća generacija Kia Ceeda je od sredine 2018. godine u ponudi kao hečbek i karavan, a početkom ove godine pridružio im se shooting brake ProCeed, kao i sportske varijante GT (Ceed i ProCeed), što je bio dodatni prodajni stimulans porodice Ceed za čak 41% bolji rezultat u odnosu na prošlu godinu. ProCeed je sa prodatih 9.589 primeraka u prvih šest meseci nesumnjivo dobro krenuo u 2019. godini – u odnosu na samo 1.131 prodatih primeraka prošle generacije pro_cee’d u istom periodu 2018.

Kijino uspešno prvo polugodište

Porodica Ceed bi po predviđanjima trebala biti još uspešnija u drugoj polovini godine, jer u septembru na evropske ceste stiže urbani krosover Kia XCeed, dok do kraja godine očekujemo i nove hibridne varijante Ceeda.
 
Rastuća tražnja za hibridnim i električnim modelima Kia se trenutno može pohvaliti vrlo širokom ponudom hibridnih i električnih vozila, zbog čega nije čudno da ove godine vlada izuzetna tražnja. Prodaja modela Niro – nudi se kao hibrid, plug-in hibrid i potpuno električno vozilo – povećala se za 40% na 31.133 primerka.
 
Ukupno se polugodišnja prodaja Kijinih električnih vozila sa 27.671 vozila povećala na 38.173 vozila (+38%), što uključuje starog Soula EV i novog e-Soula, plug-in hibrid Optima (limuzina i karavan) kao i 48-voltni blagi hibrid Sportage EcoDynamics+.

Kijino uspešno prvo polugodište

Popularna kompaktna vozila Za Kijin rast zaslužna su i dva najnovija kompaktna modela – gradski mališan Picanto i kompaktni krosover Stonic. Zahvaljujući prošlogodišnjem lansiranju varijanti GT-Line i X-Line se Picantova ovogodišnja prodaja povećala za 14% na ukupno 42.200 vozila, što je ovaj model ispalilo na treće mesto – iza Ceeda i Sportagea (64.118 vozila). Prodaja Stonica, Kijinog četvrtog najprodavanijeg modela skočila je za 9% na ukupno 33.852 vozila.

PR

Slavna Mazda Red

Slavna Mazda Red

Mazda Motor Corporation je uspešno primenila sopstvenu tehnologiju bojenja Takuminuri[i] i razvila posebnu boju Artisan Red Premium...

Četiri nagrade What Car? za Kiju

Četiri nagrade What Car? za Kiju

Kia je na dodeli nagrada za automobil godine revije What Car? za 2024. godinu osvojila četiri nagrade, uključujući pobedu u dve glavne kategorije za Kia Sportage i Kia EV6...

2024 Toyota Land Cruiser
Slika nedelje