AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Toyota u Ženevi 2018 - Supra i novi Auris

Toyota u Ženevi 2018 - Supra i novi Auris

Pored dugoočekivanog koncepta novog sportskog automobila sa slavnim imenom, ova japanska marka, za nekoliko dana u Ženevi će predstaviti novu generaciju modela Toyota Auris...

Predstojećeg vikenda startuje međunarodni autosalon u Ženevi, na kojem će Toyota predstaviti zanimljive novitete. Najveća atrakcija sigurno će biti nova generacija sportskog modela Supra, ali ono šta kupce u Srbiji najviše interesuje sigurno je novi Auris.


Na treću generaciju Aurisa čekamo neuobičajeno dugi vremenski period, jer je aktuelna generacija na tržištu od 2012. godine. Toyota nas je "počastila" fotografijom siluete novog Aurisa. Automobil je većim delom u tami, ali možemo videti kako izgledaju prednje i zadnje svetlosne grupe. Japanska kompanija ističe dinamičan dizajn automobil, koji bi mogao biti inspirisan crossover modelom C-HR, a kojim će ovaj automobil deliti platformu TNGA.


Toyota ima u planu, da do 2021. godine uvede devet motora i 17 novih verzija, 4 nova menjača, 10 varijanti hibridnih sistema. U planu je i novi sistem pogona na sve točkove sa monitoringom obrnog momenta, ali nije jasno da li je ovaj sistem planiran i za Auris.


Automagazin.rs

Slavna Mazda Red

Slavna Mazda Red

Mazda Motor Corporation je uspešno primenila sopstvenu tehnologiju bojenja Takuminuri[i] i razvila posebnu boju Artisan Red Premium...

Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje