AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Porsche nam otkriva novi 911 - biće širi i snažniji

Porsche nam otkriva novi 911 - biće širi i snažniji

Predstavnici kompanije Porsche otkrili su zvanične informacije o novoj generaciji legendarnog modela 911. Verzija sa oznakom 992 sledi tehničku koncepciju prethodnika, a ni dizajnersku revoluciju ne očekujte...

Zanimljivo je, da će i verzije bez pogona na sve točkove dobili spojene zadnje svetlosne grupe, što se dogodilo i sa novom Panamerom i SUV modelom Cayenne. Novi 911 je za nekoliko milimetara širi, a dizajn je blago izmenjen, iako velike promene kod legendarnog dizajna nismo mogli ni očekivati. 

Porsche nam otkriva novi 911 - biće širi i snažniji

Tehnički vrhunac biće Turbo S, kojeg će pokretati agregat maksimalne snage 630 KS. Manje snažne verzije dobiće po 10 do 15 konjskih snaga više. Osnovna Carrera razvijaće maksimalnu snagu od 380 konjskih snaga. Verzija GT3 dobila je turbo sistem, čime se era atmosferskih motora u modelu 911 završava.


Nova Carrera imaće mnoge sisteme asistencije, ali i dalje je u središtu pažnje vozač. Enterijer je inspirisan modelima Panamera i Cayenne, što znači da možemo očekivati novi infotaiment, novi digitalni panel i blago izmenjen dizajn. Novi Porsche 911 stiže na autosalon Ženeva 2018, koji počinje za nekoliko dana.


Automagazin.rs

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje