AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Fordovi terenci po sniženim cenama

Fordovi terenci po sniženim cenama

Od 30. januara Grand Motors, uvoznik, prodavac i serviser Fordovih automobila i lakih komercijalnih vozila i mreža njegovih ovlašćenih prodajno-servisnih partnera zaljubljenicima u otmene i prave „terence“, nudi ograničenu količinu SUV modela Kuga i pik-apa Ranger, s cenama u proseku nižim za oko osam odsto.

Fordovi terenci po sniženim cenama

„Procenjujemo da će ljubiteljima vozila iz sve popularnijeg SUV segmenta posebno zanimljiva biti ponuda nove generacije modela Kuga: to vozilo s pogonom na prednje točkove, benzinskim motorom od 1,5 litara i paketom opreme Trend, po sniženoj ceni će moći da se kupi za 18.990 evra, u dinarskoj protivvrednosti, sa svim dažbinama“, kaže rukovodilac prodaje Ford vozila u Grand Motorsu, Zoran Đikić.


„Po količini ugrađene opreme i performansama ta verzija Kuge je apsolutni cenovni favorit na našem tržištu. Recimo, u vozilo koje je na promotivnom popustu ugrađen je jedan od najsavremenijih benzinskih motora današnjice – nagrađivani EcoBoost zapremine 1.498 kubnih centimetara sa 120 KS i 240 Nm maksimalnog obrtnog momenta, koji se na prednje točkove prenosi posredstvom šestostepenog ručnog menjača. Izdašnom paketu opreme Trend, pridodat je EATC - dvozonski klima-uređaj sa automatskom kontrolom temperature“, kaže gospodin Đikić.


Iz dugačkog spiska Trend opreme ugrađene u Kugu s cenom od 18.990 evra izdvajamo neke od „stavki“: inteligentno, regenerativno dopunjavanje akumulatora, tonirana stakla, elektronske bezbednosne sisteme nove generacije ABS+EBA+ EBP+ EBL+IVD/ESP sa sistemima za sprečavanje zanošenja prikolice i za pomoć pri kretanju uzbrdo, sistem za kontrolu pritiska u pneumaticima, kožne obloge kola upravljača i ručice menjača, gornji deo branika, ručice vrata i krovni spojler u boji vozila, sportska prednja sedišta, dodatni električni grejač kabine, vazdušni jastuk za kolena vozača, Start-Stop sistem, tempomat sa limiterom brzine, sistem pokretanje vozila bez ključa, ICE 4 audio sistem (rRadio/CD/MP3, 6 zvučnika, daljinske komande na kolu upravljača, 4,2" TFT displej iznad uređaja, 4,2" TFT displej na instrument tabli, USB priključak, SYNC sistem), dvostruki hromirani izduv itd.

U susret još jednom novom trendu na evropskom, ali i našem tržištu – velikom porastu prodaje svestranih pik-ap vozila, Grand Motors kreće posebnom ponudom nove generacije off-roud modela Ranger. Verzija sa dvostrukom kabinom /Double Cab/, pogonom na sve točkove, dizel motorom od 2,2 litra i specijalnim paketom opreme XLT od 30. januara će moći će da se kupi po ceni nižoj za 3.615 evra, odnosno za 23.550 evra u dinarskoj protivvrednosti, bez PDV-a. Naime, pored avanturista i istinskih „of-roudera“, kupci ovakvih vozila su kompanije ili preduzetnici kojima služe za obavljanje delatnosti, pa je njima PDV povratan izdatak.


Za izvanredne sposobnosti savladavanja i najtežih terenskih iskušenja ovog Rangera, čija je korisna nosivost 1.105 kg, „angažovani“ su četvorocilindarski turbo dizel zapremine 2.198 cm3 sa 160 KS i 385 Nm maksimalnog obrtnog momenta, ručni šestostepeni menjač i elektronska promena režima pogona u vožnji (4WD). Bogat paket opreme XLT je „ojačan“ dodacima za kretanje po surovim bespućima - posebnom zaštitom rezervoara, motora i transmisije, mogućnošću blokade („zaključavanja“) zadnjeg diferencijala i kukom za vuču.


Pažnju potencijalnih vlasnika ove verzije Rangera svakako će privući dugačak spisak „šmekerske“ ali i vrlo korisnm opreme, koju, između ostalog, čine: tempomat, kišni senzor brisača sa automatskim uključivanjem farova, čelični - cevasti bočni stepenici, unutrašnja obloga teretnog prostora, Quickclear grejači vetrobrana, aluminijumski naplaci od 16 inča sa 255/70 R16 pneumaticima, ručice vrata, maska hladnjaka i kućišta retrovizora u hrom finišu, sistem za kontrolu pritiska u pneumaticima, retrovizor sa auto funkcijom protiv zaslepljivanja, kožom obloženi ručica menjača i kolo upravljača, audio set (radio/CD/MP3, 4,2" displej, 6 zvučnika, daljinske komande na kolu upravljača, USB, AUX, Bluetooth, SYNC), ručni klima-uređaj, elektro podesivi, preklopni spoljni retrovizori sa grejačima…


Među ugrađenom opremom su još i vazdušni jastuk za kolena vozača, elektro podizači zadnjih prozora, prednji i bočni vazdušni jastuci za vozača i suvozača, vazdušne zavese, zavesice blatobrana pozadi, ručice vrata i kućišta retrovizora crne boje, kuke za pričvršćivanje tereta, kuke za pričvršćivanje duž spoljašnjih ivica teretnog prostora…itd.


Budućim vlasnicima će od koristi biti još i informacije da antikorozivna zaštita za Ranger traje 12 godina, dok su obavezni servisni intervali na 20.000 km ili jednom godišnje.


PR

Slavna Mazda Red

Slavna Mazda Red

Mazda Motor Corporation je uspešno primenila sopstvenu tehnologiju bojenja Takuminuri[i] i razvila posebnu boju Artisan Red Premium...

Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje