AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Kia Ceed finalista izbora za Evropski auto 2019. godine

Kia Ceed finalista izbora za Evropski auto 2019. godine

Mediji postavili Ceeda rame uz rame sa najboljim novim modelima u poslednjih 12 meseci Kijin novi porodični hatchback Ceed plasirao se u najuži izbor za prestižno priznanje Evropski auto 2019. godine...

Kia Ceed finalista izbora za Evropski auto 2019. godine

Po mišljenju evropskih medija novi Ceed spada među 7 najboljih novih modela vozila, koji su lansirani u poslednjih 12 meseci.


Glavni aduti: prefinjenost, savremen dizajn, vozna svojstva i napredne tehnologije


Novi model, koji je u većem delu Evrope u prodaji od leta, temelji se na istim ključnim adutima sa kojima se proslavio već na samom početku. Njegov zreo i sportski izgled združen je sa naprednim novim tehnologijama, koje ga čine još udobnijim, praktičnijim i bezbednijim. Ceedova ponuda novih turbo motora i oslanjanje i upravljivost prilagođeni evropskim vozačima razlog su da je novi model još zabavniji i prijatniji u vožnji u odnosu na prethodnika, a za kvalitet svakog primerka Ceeda jamči Kijina jedinstvena 7-godišnja fabrička garancija.

Kia Ceed finalista izbora za Evropski auto 2019. godine

Druga nominacija Ceeda za auto godine i Kijin treći plasman u finale
To je već drugi put da je Ceed ušao u finale izbora za Evropski auto godine – prva generacija modela se u finalni izbor plasirala 2008. Ujedno je to i druga godina zaredom da se Kia našla u najužem izboru, jer je prošlogodišnji finalista bio gran turismo Kia Stinger.

Kia Ceed finalista izbora za Evropski auto 2019. godine

Emilio Herrera, izvršni direktor Kia Motors Europe, o ulasku u finale rekao je: "Ceed je u Evropi u prodaji više od deset godina i predstavlja temelj Kijinog rasta na Starom kontinentu. Nova generacija je dizajnirana i napravljena isključivo za evropske kupce te se, kao i prethodnici, proizvodi u Slovačkoj. To je evropski auto u svakom smislu, a rastući broj kupaca potvrđuje njegovu nenadmašnu kombinaciju vrhunskog kvaliteta, prelepog dizajna i naprednih tehnologija."

Kia Ceed finalista izbora za Evropski auto 2019. godine

Od početka proizvodnje krajem 2006. godine su u fabrici u slovačkom gradu Žilina proizveli više od 1,3 miliona primeraka modela Ceed. Novi model je trenutno raspoloživ u dve izvedbe: kao 5-vratni hatchback Ceed i karavan Ceed Sportswagon.


Prodaja novog ProCeeda i Ceeda GT početkom sledeće godine


Ceedova porodica će se početkom 2019. povećati dolaskom novog sportskog hatchbacka Ceed GT i novog ProCeeda – 5-vratne izvedbe shooting brake, koji oduševljava očaravajućim dizajnom kao i prostranošću i praktičnošću karavana. Proizvodnja ProCeeda, premijerno predstavljenog na ovogodišnjem salonu automobila u Parizu, već je počela, a prodaja početkom sledeće godine. ProCeed, najelegantniji član porodice Ceed, biće ekskluzivno raspoloživ samo u izvedbama GT i GT Line.


PR

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje