AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Nissan GT-R50 kreće u proizvodnju

Nissan GT-R50 kreće u proizvodnju

Nissan je potvrdio da Nissan GT-R50 by Italdesign ultimativni GT-R kreće u proizvodnju i počinje primati narudžbine za 50 vozila...

Nissan GT-R50 kreće u proizvodnju

Spoljašnji izgled ostao je nepromenjen u odnosu na prototip predstavljen u julu na Festivalu brzine u Goodwoodu. Cene za 720ks snažan GT-R by Italdesing kojeg je razvio NISMO kreću se od 990.000 eura pre poreza i dodatne opreme.


Nissan je ovaj model nadahnut Nissanom GT-R NISMO razvio u saradnji sa torinskim studiom Italdesign povodom obeležavanja pedestogodišnjice modela GT-R 2019. i Italdesigna 2018. Dok je prototip nosio posebnu sivu boju istaknutu zlatnim elementima, kupci će za svoje primerke moći odabrati vlastitu kombinaciju boja. Moći će odabrati i boje unutrašnjosti i pakete.¹

Nissan GT-R50 kreće u proizvodnju

Osim u Goodwoodu, prototip GT-R 50 pojavio se i u Spa-Francorchampsu u Belgiji, na okupljanju Rolex Monterey Motorsports Reunion u SAD-u i na događaju Nissan Crossing u okrugu Ginza u Tokiju. Od 7. decembra će biti izložen u Nissanovoj galeriji u Yokohami.


„Reakcije Nissanovih obožavatelja – i potencijalnih kupaca modela GT-R 50 – nadmašile su sva naša očekivanja.“, rekao je Bob Laishley, globalni direktor programa sportskih automobila u Nissanu. „Tih pedeset automobila, kojima obeležavamo 50 godina modela GT-R i 50 godina postojanja studija Italdesign, će još dugi niz godina služiti kao posveta Nissanovim revolucionarnim rešenjima i bogatom sportskom nasleđu.”

Nissan GT-R50 kreće u proizvodnju

Kupci koji žele posedovati GT-R50 za početak mogu posetiti stranicu GT-R50.nissan i dogovoriti sa Italdesignom proizvodnju sopstvenog modela. Prve isporuke počinju 2019. a posljednji primerci će biti isporučeni tokom 2020.


¹ U skladu s pravilnikom o homologaciji na snazi u odgovarajućoj zemlji.


PR

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje