AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Novi Ford Tourneo Connect - prvi u klasi osvojio pet Euro NCAP zvezdica

Novi Ford Tourneo Connect - prvi u klasi osvojio pet Euro NCAP zvezdica

Potpuno novi Ford Tourneo Connect je prvi kompaktni putnički ven nagrađen sa maksimalnih pet zvezdica za bezbednost od strane nezavisne institucije koja sprovodi crash testove novih vozila Euro NCAP. Svestran Tourneo Connect je ostvario rezultat od 94 odsto poena za zaštitu odraslih putnika, 85 odsto za zaštitu dece, a 83 odsto u ukupnom ocenjivanju.

Maksimalno postignutim rejtingom, Tourneo Connect sledi prvog u klasi sa pet zvezdica za bezbednost, veću, putničku cerziju Tournea Custom, koji i dalje ostaje jedino vozilo u svojoj klasi sa „zarađenih“ pet zvezdica.

"Tourneo Connect daje aktivnim porodicama prostor i svestranost koji su im potrebni da žive život punim plućima", kaže Stephen Lesh, glavni programski inženjer za Tourneo Connect u Ford Evropa. „Ova značajna potvrda iz Euro NCAP pokazuje da znamo koliko je bezbednost važna i za naše klijente."

Potpuna nova putnička verzija  Tourneo Connecta je projektovana da pruži izvanrednu zaštitu putnicima i pešacima u svim situacijama udesa. Baziran na istoj globalnoj Fordovoj platformi, koju deli sa ostalim vozilima ocenjenim sa pet zvezdica - kao što su Focus, C-MAX i nova generacija modela Kuga, Tourneo Connect je podvrgnut programu od više od 100 punih crash testova sa vozilima i više od 10.000 testova simuliranih na kompjuterima.

Vozač i putnici su zaštićeni izuzetno čvrstom karoserijom od čelika, sa 53 odsto strukture izgrađene od čelika visoke i ultra visoke čvrstoće, uključujući i 16 odsto komponenti napravljenih od boron čelika ultra visoke čvrstoće.

Ford nudi sveobuhvatan bezbednosni sistem kao standard na vozilu Tourneo Connect, uključujući vazdušne jastuke i bočne vazdušne jastuke za vozača i suvozača na prednjem sedištu i vazdušne zavese u prednjem i zadnjem delu. Vozilo nudi ISOFIX montažne tačke na dva spoljna sedišta u drugom redu, kojima je na Euro NCAP postigao 100 odsto poena za jednostavnost instalacije bezbednosnog sedišta za dete.

Tourneo Connect je takođe projektovan sa širokim spektom funkcija u prednjem delu vozila kojima se smanjuje rizik od povrede pešaka, uključujući i inovativni dizajn prednje haube, vetrobrana i instrument table - da bi se smanjio rizik od povreda glave.

Funkcije koje prvi u segmentu nudi Tourneo Connect kako bi se poboljšala bezbednost putnika i udobnost uključuju i Active City Stop sistem, konstruisan da pomogne vozačima da izbegnu sudare pri niskim brzinama sa stacionarnim ili sporije krećućim saobraćajem ispred vozila i Fordov glasom aktiviran sistem povezivanja u automobilu, SYNC, sa funkcijom pozivanja pomoći u hitnim slučajevima, koji može da pomogne putnicima da pozovu pomoć u slučaju sudara.

"Sveobuhvatan paket koji uključuje sistem pomoći vozaču za podešavanje brzine, standardne podsetnike o vezanosti pojaseva na prednjim sedištima i autonomni sistem kočenja pri niskim brzinama Active City Stop, čini Tourneo Connect atraktivnom ponudom vlasnicima koji posebno vode računa o bezbednosti", rekao je Michiel van Ratingen, generalni sekretar Euro NCAP.

Grand Motors

Reality Road: hrabra akrobacija na dva točka sa Volvo FH

Reality Road: hrabra akrobacija na dva točka sa Volvo FH

U novoj Volvo Trucks TV seriji ‘Reality Road’, Volvo FH je podvrgnut istinskom testiranju kada je vožen na dva točka na lokaciji u blizini Berlina. “Akrobacija ove vrste je veoma zahtevna i za vozača i za kamion,” kaže koordinator akrobacije Peter Pedrero.

Kia Motors s novom fabrikom – od sada i u Meksiku

Kia Motors s novom fabrikom – od sada i u Meksiku

Korporacija Kia Motors je na svečanosti u Mexico Cityju zvanično objavila početak poslovanja u ovoj srednjeameričkoj zemlji. Događaju je prisustvovalo čak 250 predstavnika vlade, privrede i medija, koji su svedočili ulasku na jedno ovako veliko automobilsko tržište i novoj eri globalne ekspanzije ovog južnokorejskog automobilskog diva.

Infiniti Q70 zablistao u Srbiji

Infiniti Q70 zablistao u Srbiji

Povodom početka prodaje luksuzne limuzine Infiniti Q70 u Srbiji, Grand Motors, generalni uvoznik i serviser vozila marke Infiniti, organizovao je za predstavnike medija promociju novog modela u restoranu Pane E Vino. Infiniti Q70 dolazi u svojstvu limuzine premijum karaktera i kao takav predstavlja vrhunsko dostignuće eminentnog japanskog proizvođača...

Agencija za bezednost saobraćaja - „BIRAM ŽIVOT“

Agencija za bezednost saobraćaja - „BIRAM ŽIVOT“

U Srbiji postoji dva i po puta veća verovatnoća da će neko nastradati u saobraćaju, a u prethodnih pet godina samo u Beogradu povređeno je 8.226 mladih i poginula je 161 mlada osoba, rečeno je danas na početku kampanje "Biram život", koju je predstavila potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture prof. dr Zorana Mihajlović.

Volvo automobili sa lagera jeftiniji do 20 odsto

Volvo automobili sa lagera jeftiniji do 20 odsto

U saradnji sa kompanijom Volvo, Grand Motors, ovlašćeni uvoznik i serviser Volvo automobila u Srbiji, pripremio je specijalne junske popuste koji iznose do 20 procenata, a odnose se na ograničenu količinu putničkih vozila sa lagera.

Uspešna misija Volvo karavana

Uspešna misija Volvo karavana

Od 15. aprila do 4. juna, na ovogodišnjoj „turi“ Volvo demo karavana kroz Srbiju, sa novostima u ponudi vozila i usluga i mogućnostima za uštedu goriva i ekonomičnije transportne operacije upoznalo se više stotina učesnika – vlasnika i zaposlenih u transportnim kompanijama i zaljubljenika u Volvo kamione.

Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje