AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Održana manifestacija 24 sata elegancije

Održana manifestacija 24 sata elegancije

U Beogradu je održan društveni događaj godine „24 sata Elegancije - Concours d’Elegance & Luxury salon”, koji je svojim retkim, bogatim sadržajem i veoma rafiniranim segmentima okupio sve ljubitelje skupocenih klasičnih automobila i luksuznih predmeta kvalitetne ručne izrade...

Održana manifestacija 24 sata elegancije

Ovogodišnje izdanje manifestacije je bilo u znaku britanske kulture i stila, tako da je sve odisalo otmenošću i prefinjenošću. Sve je počelo čuvenim Mumm šampanjcem, na Belom Dvoru uz prisustvo Nj.K.V Princa Aleksandra Karađorđevića, specijalnog gosta Sir Paul Judge i David McFarlane, otpravnika poslova Ambasade Velike Britanije. Predstavljena je izložba istorijskih odela kuće elegancije. CHIVAS je predstavio poznatog londonskog pisca James Sherwood-a i njegovu knjigu,  „The Perfect Gentleman“. Obeležena je i pedesetogodišnjica izuzetne linije satova Carrera, čuvenog brenda TAG Heuer, retrospektivnom izložbom satova.

Održana je i dobrotvorna večera, na kojoj su sakupljena značajna sredstva za fond „Princeze Katarine Karađorđević“, zahvaljujući humanosti donatora. Subota je bila u znaku „Belgrade Classic Car Show-a 2013” powered by UNIQA, na kojem su predstavljene zvezde među automobilima u saradnji sa Srpskim savezom za istorijska vozila. Usledio je fantastični „Auto Bild Grand Tour Historique“, paradni defile najlepših klasičnih automobila po stazi oko Kalemegdana, uz podršku Turističke organizacije Beograda, koji je sve prisutne ostavio bez daha.

Nastavak dana je bio posvećen „CHIVAS Concours d’Elegance 2013“,  izložbi najlepših modela klasičnih  automobila, odabranih specijalno za ovu priliku, ispred Grand kazina Beograd, velikog partnera manifestacije „24 sata Elegancije“. Usledio je „Salon Elegancije“- konferencija i izložba luksuznih predmeta, na kojoj su se predstavili panelisti iz oblasti industrije luksuza, predstavljajući vrhunske brendove. Izuetnu prezentaciju je imao Rolls Royce i dizajner najnovijeg modela Rolls Royce Wraithih, Pavle Trpinac, uz prisustvo gospodina Frank Tiemann-a, direktora korporativnih komunikacija kompanije Rolls-Royce.

Održana manifestacija 24 sata elegancije

Proglašeni su i pobednici trećeg po redu „Belgrade Concours d'Elegance 2013“. Najprestižnije priznanje „CHIVAS Best of Show“,  osvojio je svetski kolekcionar Korado Lopresto (Corrado Lopresto) za svoj Alfa Romeo 6C. Uniqa je dodeli nagradu u kategoriji  „Best in class Gentlemens and Touring cars“, velikom kolekcionaru i filantropu Saulisu Karosasu, za automobil Horch 853 Sport Coupe „Manuela“ iz 1937. Godine. U kategoriji „Best in class Glamour and Glory“, nagradu je odneo Rolls Royce Wraith WXA 106, predstavljen od strane Auto Bilda. „Best racing car“ ove godine je Jaguar D typekoga je predstavio TAG Heuer.

Najglamurozniji događaj večeri bile su tri modne revije prestižnih brendova, održane ispred Grand kazina Beograd. Oduševljeno je pozdravljena ekskluzivna revija poznatog multi brand stora Distante, koji je damama premijerno prikazao najnoviju kolekciju za jesen-zimu 2013/2014 svetskih imena Marni, Rick Owens, Balenciaga, Gianvito Rossi, Zadig Voltaire, Stella McCartney. Za muški deo publike, priređen je pravi užitak, revija Kilgour of Savile Row, sinonim britanske elegancije. Modni hepening je se završen revijom unikatne vintage kolekcije za dame, specijalnog gosta iz Zagreba, Das Charmes, prefinjenog concept store-a, koji je prikazao luksuzne brendove kao što su Lanvina, Dior, Prada, Chanel...

Dobra atmosfera se prenela u prelepi ambijent kluba Diva koji se nalazi u okviru Grand kazina, gde je , kao vrhunac večeri, održan „Chivas 24 hours of Elegance party“ kao sjajan završetak manifestacije koja, sada već tradicionalno, spaja različite sfere luksuza i elegancije u jedan nezaboravan doživljaj.

24 sata Elegancije

Poslušajte zvuk modernizovanog Porsche 911

Poslušajte zvuk modernizovanog Porsche 911

Modernizovani Porsche 911 izgibio je svoj atmosferski motor, čije mesto je zauzeo manji turbo motor. Agregat ima šest cilindara, zapreminu od 3 litra i opremljen je sa dva turbopunjača. Da li je izgubio karakter?

IAA Frankfurt 2015 - Jaguar i Land Rover

IAA Frankfurt 2015 - Jaguar i Land Rover

Jaguar Land Rover grupa će u Frankfurtu prikazati nove i uzbudljive modele, a osim toga, javnost će premijerno upoznati i sa najnovijim tehnologijama. Na najvećem štandu do sada, Jaguar Land Rover izlaže čak 19 vozila iz svog portfolija...

IAA Frankfurt 2015 - Infiniti Q30

IAA Frankfurt 2015 - Infiniti Q30

Svetska premijera Infiniti-ja Q30, prvog premijum aktiv kompkatnog modela japanskog proizvođača biće održana na predstojećem Salonu automobila u Frankfurtu...

Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje