AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Otmen dizajn uz veću udobnost: Opel Vivaro, model za 2014. godinu

Otmen dizajn uz veću udobnost: Opel Vivaro, model za 2014. godinu

Opel Vivaro je kamen temeljac modernog, raznolikog i širokog portfolija lakih komercijalnih proizvođača ovog brenda. To se ogleda u impresivnoj, prodajnoj statistici, sa preko 560.000 vozila prodatih do danas...

Kao rezultat, Vivaro je jedan od najpopularnijih kombija u svojoj klasi, računajući na više od devet posto prodaje u svom segmentu u zapadnoj i centralnoj Evropi. Baš kao i Combo i Movano, Vivaro takođe nudi pravo rešenje za sve potrebe transporta sa svojom širokom paletom verzija.

Susret dizajna i multi-funcionalnosti: model Opel Vivaro za 2014. godinu na raspolaganju je sa paketom Color Edition, posebnim paketom dizajna, koji obuhvata sjajno-crne alu-felne, zatamnjena bočna i zadnja stakla, zatamnjene farove i branike u boji karoserije. To čini pojavu popularnog Vivara, elegantnom i upadljivom, tako da se ovaj model izdvaja u odnosu na konkurenciju. Zatamnjeno staklo koje apsorbuje toplotu, takođe nosi sa sobom praktične prednosti, obzirom da smanjuje efekte direktnog sunčevog zračenja, kako se kabina ne bi prekomerno zagrejala, naročito leti. Kupci imaju mogućnost i da biraju između pet boja eksterijera: Casablanca White (bela), Star Silver (srebrna), Steel Grey (siva), Midnight Black (crna) and Sage (maslinasta). Paket Color Edition Pack je na raspolaganju za varijante Vivaro Combi, Tour i Life, kao i za panel van, i može se naručiti po ceni počev od 355 evra (preporučena maloprodajna cena uključujući PDV u Nemačkoj) zavisno od verzije opreme. U poređenju sa troškovima pojedinačnog izbora opreme, paket nudi znatne uštedu koje dostižu i 40%.

Još jedna atraktivna ponuda opreme za Vivaro jeste paket Comfort Plus, koji je sada na raspolaganju za panel van i Combi. Sa elementima poput klima sistema, rukonaslona na vozačevom sedištu, kontrole putovanja, podrške parkiranju i senzora za kišu, ovaj paket unapređuje udobnost u kabini, istovremeno oslobađajući vozača od opterećenja, radi dodatnog unapređenja bezbednosti u vožnji. Poput paketa Color Edition Pack, ovaj paket donosi znatnu uštedu od oko 40% u onodu na pojedinačno naručivanje stavki.

Širok izbor karoserije i unutrašnje konfiguracije

Širok izbor karoserije za Opel Vivaro je osmišljen tako da zadovolji mnoge različite potrebe za vozilima iz ovog segmenta. Dostupan je sa dva međuosovinska rastojanja, dve visine krova i ukupnom dozvoljenom težinom od 2.7 ili 2.9 tona za verziju furgona. Izbor karoserija se sastoji od furgona sa jednom ili duplom putničkom i Combi varijantom, kao što su specijalni Tour i Life modeli za prevoz putnika sa potpunim ostakljenjem. Platforma šasije je takođe dostupna kao baza za specijano prilagođena transportna rešenja. Sve u svemu, Vivarova ponuda sadrži ukupno 42 varijante.

Otmen dizajn uz veću udobnost: Opel Vivaro, model za 2014. godinu

Vivaro furgon ima maksimalan utovarni kapacitet od 8.4 m3 i korisnu nosivost do 1.207 kg. U Combi može da stane devet putnika, a u Tour verziji više klase nudi se osam sedišta. Zahvaljujući kupolastom Jumbo krovu, Vivarova kabina za vozača je unapređena posebno prijatnim ambijentom. Uočljive crte odražavaju stilski dizajn i stvaraju osećaj velikodušne prostranosti enterijera, pružajući posebno dobru vidljivost, olakšavajući ulazak i izlazak iz vozila.

Sa fleksibilnim sistemom od 4 šine za sedišta u zadnjem delu, Opel Vivaro Life je u mogućnosti da ponudi: do sedam zasebnih mesta za sedenje i klupu koja može da se obori kako bi se napravila ravan ležaj, kao i promenljivu zapreminu dela za prtljag pomeranjem ili uklanjanjem sedišta. Kabina vozača ima inovativni inteligentni dizajn sa 12 odeljaka za skladištenje za svakodnevne stavke uz centralnu konzolu i dodatni prostor za skladištenje za vozila bez vazdušnih jastuka za putnike. Bočna i zadnja vrata se mogu zaključati ili otključati pojedinačno kako bi sprečili nedozvoljen pristup tovaru.

Vazdušni jastuk za vozača u punoj veličini je standard, a Vivaro može opciono biti opremljen sa vazdušnim jastukom za suvozača (standard kod Life i Tour varijanti), i sa bočnim vazdušnim jastukom i krovnom vazdušnom zavesom spreda (standard u Life varijanti).

Edicija elegantne linije boja za furgon i kombi verzije je najnoviji dodatak Vivaro liniji vozila. Ona sadrži izbor srebrno i sivo metalik kao i crnih ili žalfija bisernih lakova, u paru sa tamnim staklima radi privatnosti na bočnim prozorima i iznijansiranim farovima – svi završeni sa 16-inčnim, sjajnim crnim alu točkovima.

Najbolja zabava u kabini sa modernim informativno-zabavnim sistemom

Kao veliko pojačanje u segmentu udobnosti i bezbednosti, Vivarov nov informativno zabavni sistem (R15 BT, CD 15 BT and CD 35 BT) sadrži Bluetooth konekciju što dozvoljava vozačima korišćenje mobilnog telefona na bezbedan način. MP3 plejer može se priključiti standardnom AUX ili USB utičnicom na sve informativno zabavne sisteme. Dva MP3 stereo CD radija mogu nesmetano da rade preko mutifunkcionalnog volana. CD 15 BT ima predusretljiv ekran u centralnom delu CD/radio uređaja, što omogućava vozaču da se lako kreće kroz različite informativno-zabavne menije koristeći rotirajuće točkiće i dugmiće. Najbolji u klasi tjuner uključuje i pojačavanje bezbednosti i udobnosti, tako da vozač ne mora da se saginje da da bi dohvatio tjuner, značajan napredak u pogledu bezbednosti na putu. Navigacioni sistem zasnovan na Tom Tom SD kartici je takođe dostupan kao opcija uz ovaj uređaj.

Ulazak u zonu niske emisije zahvaljujući motoru usklađenom sa Euro 5

Sve Vivaro varijante pokreće Euro 5 dizel motor niske emisije sa posebnim filterima koji se postavljaju kao standard. Portfolio pogonskog sklopa se sastoji od 2.0 CDTI motora, sa 66kW/90 ks i 84 kW/114ks, i oba su dostupna sa ecoFLEX tehnologija. Kombinovana potrošnja goriva je čak samo 6,8 l/100km sa samo 178 g/km emisije CO2 za motor od 114 ks u kombinaciji sa automatik šesto-stepenim menjačem Easytronic.

Opel

Poslušajte zvuk modernizovanog Porsche 911

Poslušajte zvuk modernizovanog Porsche 911

Modernizovani Porsche 911 izgibio je svoj atmosferski motor, čije mesto je zauzeo manji turbo motor. Agregat ima šest cilindara, zapreminu od 3 litra i opremljen je sa dva turbopunjača. Da li je izgubio karakter?

IAA Frankfurt 2015 - Jaguar i Land Rover

IAA Frankfurt 2015 - Jaguar i Land Rover

Jaguar Land Rover grupa će u Frankfurtu prikazati nove i uzbudljive modele, a osim toga, javnost će premijerno upoznati i sa najnovijim tehnologijama. Na najvećem štandu do sada, Jaguar Land Rover izlaže čak 19 vozila iz svog portfolija...

IAA Frankfurt 2015 - Infiniti Q30

IAA Frankfurt 2015 - Infiniti Q30

Svetska premijera Infiniti-ja Q30, prvog premijum aktiv kompkatnog modela japanskog proizvođača biće održana na predstojećem Salonu automobila u Frankfurtu...

Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje